توضیحات
عنوان فارسی: مدل قطع کننده ی مدار خلائی: کاربرد مدل در تعویض موتورها
عنوان انگلیسی مقاله:
Vacuum Circuit Breaker Model Application Case to Motors Switching
چکیده:
در یک کارخانهی صنعتی تجهیز شده با موتورهای HV، علارقم نصب برقگیرها، چندین خرابی شدید استاتور اتفاق میافتد. تمامی این موتورها با قطعکنندههای مدار خلائی تعویض شدند.
هدف از این مقاله، نشان دادن اهمیت حفاظت مکمل در برابر اضافه ولتاژ، توسط اضافه کردن حذفکنندههای C-R (خازن-مقاومت) است. ابتدا این مقاله مروری بر انواع روشهای تعویض ضربه موج که ممکن است در اینگونه پیکربندی شبکه اتفاق بیفتد، را مطرح میکند. دوما، شبیهسازی شبکه با استفاده از نرمافزار EMTP/ATP شامل شبیهسازی کامل قطعکنندهی مدار خلائی، ارائه شده است. هدف از این شبیهسازیها محاسبهی اضافه ولتاژ ایجاد شده در طول تعویض است، این هدف به منظور مطالعهی تکامل این اضافه ولتاژها توسط تابعی از طول کابل و توان موتور و بررسی اینکه آیا نیاز به نصب حفاظت اضافی در این موتورها میباشد یا نه، است. مقایسه بین ولتاژهای شبیهسازی و قابلیت تحمل ولتاژ موتورها که در IEC 60034-15 معرفی شده، انجام گردیده است. این مقایسه نه تنها با معیار دامنه بلکه با افزایش زمان نیز انجام گرفته است. میتوان نتیجه گرفت که حتی با دو برقیگیر MOA (برقگیر متال اکسید)، حفاظت موتور تضمین نمیشود و حفاظت کامل موتور توسط حذف کنندههای C-R با حذف تامین میشود.
کلمات کلیدی: تعویض اضافه ولتاژ، قطع کننده ی مدار خلائی، برقگیر MOA، حذف کننده ی C-R، موتور، EMTP/ATP
مقدمه
در یک کارخانه آب شیرینکن مجهز به 32 موتور HV (11 کیلو ولت)، چندین خرابی شدید استاتور رخ میدهد. حداقل سه موتور دچار خرابی استاتور در طول اجرای تست شدهاند. سپس یکی دیگر در عملیات، علارقم نصب برقگیرهای MOA، خراب شد. تمامی این موتورها با قطع کنندههای مدار خلائی تعوبض شده بودند، و در نتیجه فرضیهی اول این بود که اشتباهات استاتور در نتیجهی قرار گرفتن در معرض موجشکنهای شیبدار جلویی میباشد. این موجشکنها به دلیل توزیع نامتقارن ولتاژ در سیمپیچها، موجب فشار شدید بر عایق سیمپیچهای استاتور میشوند. هر دو عمل باز و بسته کردن موجب ایجاد اضافه ولتاژ سوئچینگ با دامنه و فرکانس زیاد، میشود. اگر دامنه اضافه ولتاژ سوئیچینگ از سطع عایقی اولیه موتور (BIL) بیشتر شود، حفاظت اضافه ولتاژ باید نصب شود. هدف از این مقاله این است که، در مثال کارخانهی آب شیرینکن، اهمیت حفاظت مکمل در برابر اضافه ولتاژهای ایجاد شده توسط حذف کنندههای موجشکن C-R، را نشان دهد. ابتدا این مقاله مروری بر انواع روشهای تعویض ضربه موج که ممکن است در اینگونه پیکربندی شبکه اتفاق بیفتد، را مطرح میکند، برای مثال برش جریان و تشدید ولتاژ در بیبرقی و پیش افروزش در برق.
دوما، شبیه سازی شبکه با استفاده از نرمافزار EMTP/ATP شامل شبیهسازی کامل قطع کنندهی مدار خلائی، ارائه شده است. این مدل برش جریان، شیب قدرت بازگشتی و شیب جریان را که سوئیچ خلا قادر به قطع آن میباشد را به حساب میآورد. هدف از ای شبیهسازیها محاسبهی اضافه ولتاژ ایجاد شده در طول تعویض است، این هدف به منظور مطالعهی تکامل این اضافه ولتاژها توسط تابعی از طول کابل و توان موتور و بررسی اینکه آیا نیاز به نصب حفاظت اضافی در این موتورها میباشد یا نه، است. حداکثر اضافهولتاژی که از شبیهسازیها گرفته شده، اغلب سطح تحمل عایقی موتور را افزایش میدهد، این مقایسه نه تنها با معیار دامنه بلکه با افزایش زمان نیز انجام گرفته است. میتوان نتیجه گرفت که حتی با دو برقیگیر MOA (برقگیر متال اکسید)، یکی در ترمینالهای بار قطعکننده مدار خلائی و دیگری در ترمینالهای موتور، حفاظت موتور تضمین نمیشود. حفاظت کامل موتور توسط نصب حذف کننده های موجشکن C-R و با نگه داشتن برقگیرهای MOA در همهی موتورها، صورت میگیرد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.