توضیحات
عنوان فارسی: تجارت از طریق کشتی بین کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Seaborne Trade between Developed and Developing Countries
شامل:
- 1.مقدمه
- 2.ادبیات تحقیق
- 3.مدلهای گردش تجارت غلات
- 4.بحث و نتایج
- 5.نتیجه گیری
چکیده
این مقاله به بررسی جریان تجارت بین المللی غلات با استفاده از معادله ی گرانش تجارت می پردازد. بر اساس تئوری اقتصاد خرد و نظریه تجاری جدید، معادله گرانش تجارت برای بررسی صادرات و واردات بین کشورها استفاده می شود. یکی از اهداف اصلی این مقاله بررسی چگونگی اثر گذاری عوامل اقتصادی،جمعیت و توسعه ی کشور بر تجارت غلات است.با استفاده از داده های 41 کشور تجاری بزرگ در طول 14 سال،معادله ی گرانش با دو مشخصه ی متفاوت برای پژوهش در نظر گرفته شده است.تجزیه و تحلیلها بین کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه تمایز قائل شده و به شناسایی تفاوتهای بین تجارتهای مختلف میپردازد.مدل GDP وارد کنندگان منجر به پیشرفت و رشد سریعتر تجارت غلات نسبت به مدل GDP صادرکنندگان می شود.کشورهای در حال توسعه تمایل کمتری به واردات غلات دارند اما کشورهای توسعه یافته در صورتی که دارای جمعیت زیادی باشند بیشتر واردات انجام میدهند.مقاله ی حاضر بینش جدیدی نسبت به جریان تجارت غلات بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ارائه میدهد.
واژه های کلیدی: تجارت غلات،حمل و نقل عمده از طریق کشتی،غلات،مدل گرانشی،تجارت بین المللی
1.مقدمه
غله کالایی اساسی است و به عنوان تغذیه انسان و حیوانات در تولیدات گوشتی استفاده می شود.همان گونه که جمعیت جهان در دهه های اخیر به صورت پیوسته و مداوم در حال افزایش است،تجارت غلات عاملی ضروری در مصرف مواد غذایی جهان تبدیل شده است.تحت شرایط فنی فعلی،تجارت غلات هنوز می تواند وضعیتی حیاتی در میزان تولیدات یک کشور داشته باشد.مهم است که یک کشور تصمیم بگیرد که آیا می تواند تقاضای داخلی غلات را خود تقبل کند یا باید از کشورهای دیگر وارد کند. در عین حال، اگر یک کشور دارای زمین فراوان مناسب کشت محصولات و تولید غلات باشد که در داخل کشور نمی تواند مصرف می شود،امکان صادرات مقادیر اضافی وجود دارد.
جدول 1 نشان میدهد که ایالات متحده آمریکا صادرکننده ی غالب غلات است.تولید غلات برای صادرات به طور طبیعی و کافی در زمینهای حاصلخیز کشاورزی جهان متمرکز شده است،مانند کانادا و آمریکای شمالی(کمربند غلات)،آرژانتین و اروگوئه و برزیل در آمریکای جنوبی؛استرالیا،نیوزلند و تایلند در خاور دور.همانگونه که در جدول 2 نشان داده می شود 39.1% از تمامی غلات در سال 2007 از آمریکا حمل و نقل شده است.با احتساب آمریکای جنوبی و کانادا؛آمریکای شمالی و جنوبی (39.1%+34.3%+6.1%=)79.5% از تمامی غلاتی که از طریق دریا جابه جا شده اند را دربر میگیرند.مهم ترین گردش غلات مربوط به خاور دور می باشد(ژاپن+ سایر کشورهای خاور دور) که (8.5%+25.3%=)33.8% از غلات منتقل شده از طریق دریا را شامل می شود.آفریقا با 14.6%فروش و حمل غلات در سال 2007 از مشتریان مهم به شمار می رود. مطالعات تجاری بسیاری به محصولات تولیدی محدود شده است. تحقیقات انجام شده در تجارت کشاورزی نسبتا کمتر است.در این پژوهش،تجارت دانه غلات(یا به سادگی غلات) به دلیل گسترده و جهانی شدن تولید و توزیع،مورد بررسی قرار گرفته شده است.بنابر تعریف پایگاه داده سازمان ملل متحد؛غلات شامل کالاهای:
1)گندم 2)چاودار3)جو دوسر 4)جو 5)ذرت 6)برنج 7)سورگوم دانه 8)گندم سیاه 9)ارزن و دانه و سایر غلات میباشد.
توجه
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.