توضیحات
عنوان فارسی: بازیابی رنیم از محلول فروشویی مس توسط تبادل یون
عنوان انگلیسی مقاله:
Recovery of rhenium from copper leach solution by ion exchange
چکیده
در حال حاضر بازیابی رنیم از محلولهای تولید شده از فروشویی مس و فروشویی انبارشی[1] مورد توجه است. محلولهای فروشویی حاوی مس نوعاً تا غلظتهای نزدیک به 1 mg/L حاوی رنیم هستند. این پروژه نشان میدهد که رنیم میتواند با استفاده از رزینهای تبادل آنیونی پایهاا ضعیف به طور موثری از این محلولها استخراج شود. شکافتن Re بعد از حدود 5000 BVs جریان محلول روی داد. رنیم با استفاده از 1M NaOH از رزین شویش شد.، و یک محلول غنی از رنیم حاوی حدود 1400 mg/L رنیم تولید کرد. نسبت غلظت کل حدود 2400:1 است.
مقدمه
رنیم یک عنصر شیمیایی کاملاً کمیاب، با ارزش و منحصربهفرد است. اهمیت صنعتی این عنصر در سوپرآلیاژهای مورد کاربرد در دمای بالا و به عنوان کاتالیزور برای تولید بنزین عاری از سرب با اوکتان بالا است. رنیم عمدتاً به صورت یک محصول فرعی از فرآوری مولیبدنیت به همراه سنگ معدنهای مس پورفیری (سنگ سماق) است.
در حال حاضر این عمل شامل بازیابی مولیبدنیت به عنوان یک محصول فرعی درحین فلوتاسیون (شناورسازی) سولفید مس است. غلظتهای مولیبدنیت نهایی میتوانند حاوی 85-95% MoS2 باشند. مقدار رنیم در MoS2 نوعاً در محدوده 0.02% تا 0.20% است. این غلظتها میتوانند خالصسازی شوند و به MoS2 گرید روانکاری برسند و مستقیماً در کاربردهای معینی که نیاز به کاهش رنیم است میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. خوشبختانه، مصرف MoS2 به عنوان یک روانکار کم است، حدود 1% گزارش شده است. کاربردهای متالورژیکی و کاتالیزوری در استفاده از مولیبدن اغلب در جایی است که نیازمند تولید اکسید مولیبدن (MoO3) برای استفادههای بعدی و مراحل تبدیل باشیم. آمادهسازی اکسید مولیبدن گرید شیمیایی و متالورژیکی رنیم را از شبکه MoS2 آزاد میکند. این اتفاق درحین فرآوری هیدرومتالورژیکی و همچنین پیرومتالورژیکی روی میدهد. برای سالهای زیادی تشویه اکسیدکننده تنها روش مورد استفاده در صنعت برای تبدیل MoS2 به MoO3 بود.این روش رنیم را از MoS2 به صورت Re2O7 گازی رها میکرد که توسط تشویه گازهای غیرمفید تشویه به دام میافتاد. رنیم همچنین در محلولهای دمشی کارگاه ذوب یافت میشود. به تازگی، فرایندهای متالورژیکی از اکسیداسیون فشاری در اتوکلافها برای عملآوری غلظتهای مولیبدنیت توسعه یافته است.
اخیراً شرکت Freeport McMoRan Copper & Gold، یک کارگاه فروشویی تحت فشار برای فراوری غلظتهای مولیبدنیت را عملیاتی کرده است. یک فرآیند اتوکلاو مولیبدن (MAP) را ایجاد کرده است که ظرفیت سالانه 27,240 تن MoS2 غنی تا سال 2015 را ثبت خواهد کرد. رنیم درحین مرحله فروشویی فشاری حل میگردد و میتواند متعاقباً توسط یک سری از مراحل تغلیظ و خلوصسازی شامل تبادل یونی بازیابی شود تا کریستالهای پرهنات آمونیم خالص یا فلز رنیم حاصل شود.
تبادل یونی رنیم برای سالهای زیادی مورد توجه بود و برخی بررسیها درباره آن گزارش شد. بازیابی هیدرومتالورژیکی اولیه رنیم که توسط زیمرلی و مالوف تشریح شده است فرآیندهای تبادل یونی ایجاد شده از شیمی تجزیه را مورد استفاده قرار داده است. این روشها رزینهای نوع آمین پایه آلکیلی را به شدت بکار میگرفتند. گایباکیان سینتیک تبادل یونی رنیم را برای یک سری از رزینهای پایه آنیون با بار قوی را مورد بررسی قرار داد. برای رزینهای مورد مطالعه، تماماً در جذب سطحی رنیم از محلولها HCl رقیق و قلیایی موثر بودند؛ هرچند، سینبک برای تبادلگرهای آنیون با عاملیت-پلی بسیار آهسته بود. لبدو و آجو بررسی دقیقی از استخراج رنیم از محلول قلیایی با استفاده از رزین تبادل یونی با باز قوی (AV-17) انجام دادند. گاکاسیان و همکارانش استخراج تبادل یونی از رنیم را با استفاده از AV-17 و AN-21 که یک رزین با باز ضعیف (WB) است را مور مقایسه قرار دادند.
خولموگوروف و همکارانش گزارش دادند که AO Tokem (کمروف، روسیه) تنوعی از رزینهای تبادل آنیونی با باز ضعیف انتخابی برای یون پرهنات را از اوایل دهه 80 میلادی تولید میکنند. این محققین جدایش Re(VII) و Mo(VI) را با استفاده از 16 تبادلگر آنیونی WB جدید مورد بررسی قرار دادند. رنیم استخراج شد و بوسیله AN-82-14G (عامل آمین دار کردن C6H12N) و AN-105-14G (عامل آمیندار کردن C6H13N) تغلیظ شد. ضریب گزینشپذیری () برای AN-82-14G و AN-105-14G به ترتیب 7979 و 631 تعیین شد. واجذبی با 10% NH4OH برای این رزینها به شدت موثر بود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.