توضیحات
عنوان: شبیه سازی واحد تقطیر اتیلن با هایسیس HYSYS
- فصل 1 :مقدمه
- مقدمه
- تاریخچه اتیلن
- هدف از تحقیق
- ساختار تحقیق
- فصل 2: تولید اتیلن و شرح فرآیند واحدهای اتیلن خارگ
- مقدمه
- واکنش های شیمیایی مربوطه
- خواص فیزیکی و شیمیایی
- کاربرد ها
- عرضه و تقاضای اتیلن در جهان
- تولید اتیلن
- تهیه اتلین از گازوئیل
- تهيه اتيلن از روش كراكينگ
- تهيه اتيلن از روش كمپلكس سازي
- تهيه اتيلن از گازهاي پالايشگاه
- تهيه اتيلن از اتان و پروپان
- واحد تولید اتیلن خارگ
- توليدات واحد اتيلن
- تقسيم بندي نواحي مختلف در واحد اتيلن
- خوراك واحد
- آشنايي با كوره هاي پيروليز
- متغیرهای عملیاتی
- میزان تبدیل
- طراحي كوره ها
- کنترل میزان تبدیل
- اثر بخار رقیق کننده
- تشكيل كك
- واحد غني سازي اتيلن
- یوتیلیتی
- شبكه گسترده بخار و جمع آوري مايعات آب مقطر
- Loop بسته آب خنك كنندة مبدل هاي واحد
- شبكه هوا و ازت
- شبکه آب دریا
- تزريق مواد شيميايي در واحد اتيلن
- آشنايي با فرآيندهاي تصفيه آب
- خط لوله تولید اتیلن غرب
- جمع بندی
- فصل 3: شبیه سازی بخش تقطیر واحد اتیلن
- مقدمه
- هدف طراحی
- مراحل شبیه سازی
- رسم نمودارها
- نمودار فشار بر حسب شماره سینی
- نمودار دما بر حسب شماره ستون
- نمودار دانسیته و وزن مولی بر اساس شماره سینی
- جزء مولی بر اساس شماره سینی
- مقدار K-Value بر اساس شماره سینی
- نمودار فشار بر اساس دما
- نمودار فشار بر اساس حجم مولی
- نمودار فشار بر اساس آنتالپی
- نمودار فشار بر اساس آنتروپی
- نمودار دما بر اساس آنتالپی
- نمودار دما بر اساس آنتروپی
- جمع بندی
- مراجع
- پيوست
چکيده
امروزه با استفاده از روشها و تکنیکهای جدید فرآوردههای بنیادی، میانی و نهایی در کارخانهها و مجتمعهای پتروشیمیایی تهیه و در اختیار صنایع پایین دستی یا مصرف کننده قرار میگیرد. اتیلن، سادهترین هیدروکربن غیر اشباع بوده و اولین عضو از گروه آلکنها میباشد. برای تهیه اتیلن میتوان از گاز طبیعی، یا از مخلوط اتان و پروپان، یا از مخلوط پروپان و بوتان، یا از گازهای پالایشگاه، یا از گازوئیل استفاده نمود. یکی از مهمترین و استراتژی ترین واحدهای ساخت اتیلن، واحد خارگ میباشد. واحد اتيلن از مجموعه طرح الفين خارگ بوده و برمبناي استفاده از اتان قابل استحصال از گازهاي همراه منطقه خارگ و حوزه هاي ( درود، فروزان، سروش، نوروز، ابوذر، بهرگان سر ) طراحي و ساخته شـده است. در این تحقیق به ارائه و روش های تولید اتیلن و شرح مختصر از واحد تولید اتیلن خارگ به همراه بخشی از PFD های مربوطه پرداخته میشود. یکی از فرآیندهای مهم و کیلدی در صنایع شیمیایی جداسازی به وسیله انواع برجها تقطیر میباشد. به تناسبی که این واحدهای عملیاتی در صنعت دارند شبیه سازی آنها نیز بسیار سخت میباشد. از اهداف اصلی تحقیق شبیه سازی با نرم افزار HYSYS بود که به شبیه سازی تقطیر اتیلن پرداخته شد.
واژههاي كليدي: اتیلن، فرآیندهای تولید، واحد خارگ، HYSYS، تقطیر.
مقدمه
اتیلن، سادهترین هیدروکربن غیر اشباع بوده و اولین عضو از گروه آلکنها میباشد. فرمول شیمیایی آن C2H4 بوده، بین دو اتم کربن پیوند دوگانه وجود دارد. به دلیل وجود این پیوند دوگانه، اتیلن ایزومر صورتبندی ندارد، یعنی دو نیمه مولکول نمیتوانند با چرخش حول پیوند دوگانه، صورتبندی خود را تغییر دهند. در این فصل برآنیم در مورد ساختار تحقیق و اهداف آن مسائلی را مطرح کنیم.
تاریخچه اتیلن
اولین بار بکر در سال 1667 و پس از وی انی در سال 1779 و بالاخره دیمان و فون تروستویک و بوند و لورنبورگ در سال 1795 موفق به شناسایی و تخلیص اتیلن شدند. کار این دانشمندان آلمتنی بعدها توسط فاراده و رینولت بخصوص در رابطه با تولید اتیلن و مشتقات آن دنبال شد. در سال 1795، اتیلن را گاز اولفین مینامیدند. اولین سنتز ترکیبات اتیلن (دی کلرو اتان) در سال 1795 توسط شیمیدان هلندی انجام شد. در اواسط قرن 19 به علت اینکه C2H4 یک هیدروژن از C2H5 اتیل کم داشت، پسوندهای ) ene از ریشه یونانی) به آخر اتیل اضافه کرده و از آن به بعد گاز اولفین را اتیلن مینامند. تا سال 1852 در متون علمی واژه اتیلن استفاده میشد. مورد كاربرد اوليه آن نيز تركيب با كلر و توليد روغن آلماني يا دي كلرواتان بود. در سال 1866 “هافمن” شیمیدان آلمانی، سیستم نامگذاری هیدروکربنها را بر پایه آلکان بنا نهاد. در این سیستم، هر هیدروکربنی که از آلکان مربوطه دو هیدروژن کمتر داشت، آلکن با فرمول CnH2n و اگر چهار هیدروژن از آلکان مربوطه کم داشت آلکین CnHnنامیده میشود. طبق این نامگذاری، اتیلن به اتن تغییر نام یافت. انجمن بینالمللی شیمیدانها در سال 1892 این نام را وارد نامگذاری آیوپاک کردند و از آن تاریخ تا امروز، این نام در متون علمی و کتابهای درسی و … مورد استفاده قرار میگیرد
هدف از تحقیق
اتیلن یکی از مهمترین مواد اولیه صنعت پتروشیمی است و به علت موارد استعمال گوناگون، مقدار مصرفش بیش از میلیون ها تن در سال می باشد. شیمی اتیلن شاهد خوبی برای تهیه ماکرمولکل ها در صنعت پتروشیمی است.و از آنجایی که اهمیت بالایی دارد، در طی این تحقیق به شبیه سازی یک واحد اتیلن پرداخته شده و pfd های مربوط به واحد اتیلن خارگ ارائه خواهد شد.
ساختار تحقیق
در فصل دوم به توضیحات کلی در مورد اتیلن و نحوه تولید آن و کاربردها و نحوه شناسایی پرداخته می شود. همچنین هدف ارائه توضیحاتی در مورد واحد خارگ می¬باشد و تا جای ممکن جزئیات آن آورده میشود. فصل سوم که بخش اصلی این تحقیق است به شبیه سازی واحد تقطیر اتیلن اختصاص دارد. در این فصل به شبیه سازی و ارائه نمودارهای مربوطه می پردازیم.
شبیه سازی با هایسیس HYSYS
در فصل آخر به کمک نرم افزار HYSYS شبیه سازی از برج تقطیر انجام شده و انواع نمودار هایی را که میتوان از نرم افزار به دست آورد را بیان نموده ایم.
توجه:
- برای دانلود فایل تحقیق + شبیه سازی لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سولماز –
ممنون از یک دو سه پروژه