توضیحات
عنوان: تحقیق خواص مکانیکی و فیزیکی ترموست ها و الاستومرها
- فصل 1: معرفی ترموست ها و انواع آن
- مقدمه
- پلیمرها
- تقسیم بندی پلیمرها
- ترموست ها
- موارد کاربرد ترموست ها
- ترموست کردن پلی اتیلن
- گره زدن به روش شیمیایی
- رزین های ترموستی
- رزین پلی استر
- ویژگیها و مشخصات فنی
- طبقهبندی رزین های پلی استر
- رزین فنولیک
- کاربرد رزین های فنولیک در صنعت
- رزین اپوکسی
- کاربردهای رزین اپوکسی
- فصل 2: الاستومرها، کاربرد و انواع آن
- مقدمه
- تاریخچه
- کائوچوی طبیعی و مصنوعی
- تکامل در صنعت لاستیک
- رابرها و الاستومرها
- رابر طبیعی (NR)
- ترانس- پلیایزوپرن رابر (PIR)
- رابر استایرن بوتادین (SBR)
- رابر نیتریل (NR)
- بوتیل رابر
- پلیمرهای دارای پایه الاستومری در صنعت چسب
- الاستومر EPDM
- خواص و ویژگیها
- جرم مولكولی
- درصد میزان اتیلن
- درصد منومر غیراشباع (منومر DN)
- تاثیر مواد پركننده و روغن
- انواع سیستم پخت
- پخت پراكسیدی
- پخت گوگردی
- كاربرد الاستومر EPDM در صنعت خودرو
- تولید نوارهای آب بندی
- تولید انواع شیلنگ رادیاتور
- تولید عایقهای صوتی
- تولید قطعات پرسی
- سایر كاربردها
- ترموپلاستیک الاستومرها
- انواع ترموپلاستیک الاستومرها
- مزیت های ترموپلاستیک الاستومرها نسبت به ترموست الاستومرها
- تأثیر الیاف چرم بر وولکانش و خواص فیزیکی و مکانیک آمیزه های الاستومری
- مواد پلیمری جایگزین شده: الف) لولههای آب، ب) قایق
- تقسیم بندی پلیمرهای صنعتی
- تعویض ساختمان پلیاتیلن ترموپلاستیک (الف) به ترموست، (ب) در اثر گره خوردن مولکولها
- سطح مقطع کابل ولتاژ قوی
- سیستم ولکانیزاسیون کله قندی که شامل سه اکسترودر میباشد
- ساختار رزین اپوکسی
- نمایش نموداری رزین اپوکسی (ساختمان پخت شده سه بعدی)
- آرایش مولکولی ترموپلاستیک الاستومرها
- آرایش مولکولی ترموست الاستومرها
- اثر افزودن الیاف چرم بر گشتاور مینیمم آمیزه ها در کار شعبانی و همکاران
- اثر افزودن ایلف چرم بر میزان افزایش گشتاور آمیزه ها در کار شعبانی و همکاران
- اثر افزودن الیاف چرم بر زمان پخت آمیزه ها در کار شعبانی و همکاران
- اثر افزودن الیاف چرم بر استحکام کششی آمیزه ها در کار شعبانی و همکاران
- اثر افزودن الیاف چرم بر ازدیاد طول تا پارگی آمیزه ها
- اثر افزودن الیاف چرم بر سختی آمیزه ها
- مقایسه پلیمرهای ترموست
- مقایسه خواص الاستومر EPDM با دیگر الاستومرها
- مقایسه مقاومت حرارتی انواع الاستومرها
- خواص انواع الاستومر به کار رفته در کار شعبانی و همکارن
- خواص و ویژگی های انواع چرم بکار رفته در کار شعبانی و همکاران
- فرمول بندی آمیزههای تهیه شده بر مبنای NBR
- فرمول بندی آمیزههای تهیه شده بر مبنای CR
- فرمول بندی آمیزههای تهیه شده بر مبنای EPDM
- نتایج بررسی ویژگیهای وولکانش آمیزهها
- خواص فیزیکی و مکانیکی آمیزههای وولکانیده در کار شعبانی و همکاران
- مراجع
چکیده
پلیمرها به طور كلی به سه گروه اصلی گرمانرمها (تروموپلاستیكها)، گرما سختها (ترموستها) و الاستومرها دسته بندی میشوند. ترموپلاستیكها با افزایش دما نرم شده و با خنك شدن به سختی اولیهشان برمیگردند و بیشتر قابل ذوب هستند، به عنوان مثال، نایلون، پلاستیكهای گرما سخت (ترموستها) وقتی گرم میشوند، سخت شده و هنگام سرد شدن به سختی اولیه برمیگردند. این مواد توسط كاتالیزورها یا گرم شدن تحت فشار به یك شكل دائمی تبدیل میشوند. الاستومرها نظیر رابرها میتوانند بدون پاره شدن و گسستن در برابر تغییر شكل مقاومت كنند. هر یک از این پلیمرها خواص و ویژگیهای خود را دارند که همین خواص مکانیکی و فیزیکی منحصر به فرد باعث کاربرد فراوان آنها در صنایع مختلف شده است. از جمله مهمترین این صنایع میتوان به صنعت پلاستیک، خودرو و چسب اشاره نمود. در این تحقیق برآنیم شرح مختصری از کاربردها، خواص و ویژگیهای ترموستها و الاستومرها را توضیح بدهیم.
واژههای كلیدی: پلیمر، ترموست، الاستومر، خواص مکانیکی و فیزیکی.
فصل 1: معرفی ترموست ها و انواع آن
مقدمه
پلیمرها موادی هستند كه كاربردهای فراوانی در زندگی مدرن امروزی دارند. این مواد دارای تركیب شیمیایی مشخص و مواد افزودنی میباشند و ما آنها را به عنوان پلاستیك میشناسیم. امروزه پلاستیكها بخش لازم و جدایی ناپذیر زندگی ما هستند كه هر ساله رشد آنها بطور پیوسته افزایش مییابد. ظرفیت تولید جهانی مواد پلاستیكی در سال 2007 به 260 میلیون تن رسید و این در حالی بود كه ظرفیت تولید جهانی در سال 1990 در حدود 80 میلیون تن بود. این آمار نشان میدهد كه تولید پلاستیكها در سرتاسر جهان سالیانه رشدی در حدود %5 دارد. پلاسیکها به دو گروه ترمو پلاستیک و ترموست تقسیم میشود. در این فصل به بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی ترموستها و کاربردهای و انواع آن پرداخته میشود.
پلیمرها
پلیمرها (درشت مولکولها) مولکولهای بزرگی هستند که از به هم چسبیدن تعداد زیادی مولکولهای کوچکتر تشکیل میشوند. مولکولهای کوچک را مونومر و عمل اتصال و پیوند آنها را پلیمر شدن میگویند. چنانچه واحدهای سازندۀ یک پلیمر (مونومر) از یک نوع باشند آن را همونومر و اگر مونومرهای تشکیل دهندۀ یک پلیمر متفاوت باشند به آن کوپلیمر گفته میشود. بنابراین وزن مولکولی پلیمرها بستگی به نوع و تعداد مونومرهای تشکیل دهندۀ آن دارد. پلیمرها را میتوان به صورتهای مختلف تقسیم بندی کرد. در حالت کلی میتوان آنها را به دو دسته پلیمرهای طبیعی و پلیمرهای مصنوعی تقسیم کرد. پلیمرهای طبیعی به طور مستقیم از گیاهان و حیوانات به دست میآیند نظیر چوب، چرم، پشم، پنبه، ابریشم، پروتئینها و آنزیمها، ولی پلیمرهای مصنوعی از مولکولهای کوچکتر در واحدهای پتروشیمی ساخته میشوند. مواد پلیمری به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی مناسب، کاربرد وسیعی در صنایع مختلف از جمله در ساخت وسایل خانگی، اسباب بازی ها، بسته بندیها، کیف و چمدان، کفش، میز و صندلی، شلنگها و لولههای انتقال آب، رنگهای محافظ و تزئینی، لاستیک اتومبیل و غیره دارند. همچنین پلیمرها پایداری خوبی در مقابل مواد شیمیایی دارند. بعضی از آنها شفاف بوده و میتوانند جایگزین شیشه شوند. اغلب پلیمرها عایق الکتریکی هستند. اما پلیمرهای خاصی نیز وجود دارند که تا حدی قابلیت هدایت الکتریکی دارند. تفلون از جمله مواد پلیمری است که به دلیل ضریب اصطکاک پایینی که دارد به عنوان پوشش برای جلوگیری از چسبیدن مواد غذایی در وسایل پخت و پز استفاده میشود.
پلیمرهای صنعتی طی سالهای اخیر توانستهاند با توجه به تنوع و گستردگی در خواص و ویژگیهای خود باعث تحول بزرگی در عرصه مواد صنعتی شوند. به طوری که امروزه در بسیاری موارد به دلیل خواص بهتر و هزینه کمتر تولید، جایگزین مناسبی برای مواد صنعتی دیگر به حساب میآیند. در شکل (1-1) دو نمونه از جایگزینی پلیمرها مشاهده میشود. قسمت (الف) نشان میدهد که لولههای پلیمری چایگزین لولههای فولادی شدهاند و قسمت (ب) نشان میدهد که امروزه قایقها به دلیل مزایای ویژه مواد پلیمری (از جمه سبک وزن بودن) از پلیمر شاخته میشوند.
مواد پلیمری جایگزین شده: الف) لوله های آب، ب) قایق. شکل (1-1)
تقسیم بندی پلیمرها
پلیمرهای صنعتی را میتوان بر حسب خواص و رفتار آنها در برابر حرارت و خواص مکانیکی مطابق تمودار (1-2) به سه دسته تقسیم بندی نمود.
تقسیم بندی پلیمرهای صنعتی شکل (1-1)
ترموست ها
ترموست یا گرماسخت به پلیمرهایی گفته میشود که در اثر اعمال حرارت دچار واکنش شیمیایی و سخت میشوند و پس از پخت و شکل پذیری، دیگر با استفاده از حرارت نمیتوان شکل آنها را تغییر داد. آنها جزو پلیمرهای سه بعدی یا مشبک میباشند که دارای سختی بالا، مقاوم در برابر حرارت و حلالهای شیمیایی هستند و مقاومت الکتریکی بالایی نیز دارند. مثل ملامینها، پلی استرها و اپوکسیها. در این دسته از پلیمرها زنجیرههای مولکولی توسط پیوندهای عرضی به هم متصل هستند و یک شبکه سه بعدی پدید میآورند. شبکه سه بعدی توسط اتصال یک عامل از زنجیرهها که از نقاط مختلف به هم متصل هستند پدید میآید. چنین پیوندهایی در اثر انجام عملیات پخت یا گیرش حاصل میشوند. فرآیند گیرش ممکن است توسط حرارت بالا به طور کلی بالاتر از 200 درجه سانتیگراد (392 درجه فارنهایت)، از طریق واکنش شیمیایی و یا تابش صورت گیرد. معمولاً عملیات پخت یا سخت شدن یک واکنش شیمیایی است که در اثر انجام آن پیوندهای عرضی ایجاد شده و سبب تردی و شکننده شدن ماده میشوند و چقرمگی پلیمر از بین میرود. به عنوان مثال میتوان از چسب دوقلو نام برد. یکی از اجزا سازنده این دسته از چسبها مادهای تحت عنوان سخت کننده میباشد که باعث پدید آمدن گیرش میشود. واکنش گیرش ماهیت شیمیایی دارد، بنابراین عوامل مؤثر بر تسریع سرعت واکنشهایی شیمیایی بر این پدیده مؤثر است. عواملی مانند دما، غلظت، کاتالیزور و فشار بر پدیدۀ گیرش تأثیر دارند.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.