توضیحات
عنوان فارسی: بسته بندی فعال مواد غذایی مواد و تعاملات
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
1 Active food packaging -Materials and interactions
بسته بندی فعال مواد غذایی مواد و تعاملات
فهرست صفحه
1-مقدمه 1
2-بسته بندی مواد غذایی 2
2-1 -نیاز به به بسته بندی 2
2-2-مواد مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی 2
2-2-1-پلی اتیلن 2
2-2-2-پلی پروپیلین 3
2-2-4-پلی استیرن 3
2-2-3-پلی اتیلن ترفتالات 3
2-2-5-پلی آمید 3
2-2-6-اتیلن ونیل الکل 4
2-3-نیروهای محرک در مفاهیم بسته بندی جدید 4
2-4-بسته بندی فعال 6
2-4-1-مخرب های اکسیژن 6
2-4-2-جاذب و فرستنده اتیلن 6
2-4-3-کنترل رطوبت 7
2-4-4-جاذب و فرستنده دی اکسید کربن 7
2-4-5-حذف بو 8
2-4-7-عوامل ضد میکروبی 9
2-4-8-انتشار بو 10
2-4-9-فضای اصلاح شده بسته بندی 11
2-5 -بسته بندی هوشمند 12
تعاملات غذایی و بسته بندی 13
3-1-نفوذ و مهاجرت و جذب 13
3-2-قوانین نفوذ و حلالیت 14
3-3-پارامترهای تاثیر گذار بر میزان بو و طعم غذایی 16
3-4-اثرات نامطلوب تعاملات بسته بندی و مواد غذایی 18
3-5-اثرات مطلوب بسته بندی مواد غذایی 18
1-مقدمه
این مقاله قسمتی از پروژه دکتری تحت عنوان “سطوح فعال بسته بندی محصول” است. این پروژه همکاری بین ارزیابی حساس طعم در SIK (موسسه سوئدی غذا و بیوتکنولوژی) در گوتبورگ سوئد و برنامه رفتار سطح در دانشگاه کارلستاد سوئد است.
در این بررسی، مواد بسته بندی غذایی متعارف و تازه بررسی شده و در کنار آن پیشرفت های جدید در روش های بسته بندی مواد غذایی یعنی بسته بندی فعال و هوشمند عنوان شده است. ایجاد تعامل بین محصول مواد غذایی و بسته بندی، از جمله چگونگی استفاده از آن به شیوه ای مثبت برای تاثیر بر کیفیت غذا، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این بررسی شامل بخش هایی است که نحوه خراب شدن مواد غذایی و بازیافت مواد بسته بندی را توصیف می کند. علاوه بر این، توصیف در مورد پوشش های آبی را نیز شامل می شود. علاوه بر این، قوانین اروپا در ارتباط با مواد غذایی توسط اتحادیه اروپا حمایت شده است.
جستجوی موضوع طی اکتبر 2003 تا فوریه 2004 انجام گرفته است. (بعضی از بخش های مربوط به قانون در اکتبر 2004 اضافه شده است.) موضوع عنوان شده در این مقاله شامل مقالات و کتاب ها و همچنین برخی از اختراعات صورت گرفته است. پایگاه های علمی مورد استفاده شامل FSTA (علوم غذایی و خلاصه فن آوری)، Science Direct، Paperbase و SciFinder و همچنین کاتالوگ ملی کتاب Libris به همراه وب سایت Espacenet برای اطلاعات ثبت اختراع است.
2-بسته بندی عذا
2-1-نیازهای بسته بندی
بسته بندی کارآمد مواد غذایی چندین تابع اساسی دارد. کاربرد این امر در نگهداری و حمل مواد غذایی و همچنین حفاظت از مواد غذایی از آلودگی های خارجی نظیر آب، نور، بو، میکروارگانیسم ها، گرد و غبار و غیره و همچنین از آسیب های ضربه ای و مکانیکی است، در نتیجه این تدابیر درحفظ کیفیت مواد غذایی موثر است. بسته بندی می تواند مانعی برای حفظ رطوبت مناسب یا ترکیب گاز در اطراف محصول ایجاد کند. علاوه بر این، راحتی در بسته بندی بسیار مهم است و بسته بندی مناسب کیفیت محصول را تا زمانی که کاملا مورد استفاده قرار می گیرند، افزایش می دهد. مورد دیگر این است که بسته بندی مواد غذایی نیز باید به گونه ای باشد که تجارت ، فروش و اطلاع رسانی در مورد محتوای و خواص تغذیه را رعایت کند و در این راستا مناسب باشد (Paine and Paine 1992؛ Risch 2000؛ Robertson 1993).
2-2-مواد به کار رفته در بسته بندی غذایی
رایج ترین مواد در بسته بندی مواد غذایی شامل کاغذ، پلاستیک، فلز و شیشه است (Paine and Paine 1992). شیشه و فلز دارای ویژگی های عالی هستند و به سختی با مواد غذایی بسته بندی شده ارتباط برقرار می کنند. مواد پلاستیکی تقریبا خواص مخالف، از جمله موانعی غیر ایده آل و نفوذ ناپذیری در نتیجه تماس با محصولات غذایی را از خود نشان می دهد (Nielsen و Jaegerstad 1994). به عنوان مثال، ترکیبات بودار ممکن است در مواد پلاستیکی جذب شوند که منجر به از دست رفتن شدت بو و یا سبب عدم تعادل در مشخصه طعم می شود (van Willige et al.، 2002). با این وجود، استفاده از مواد پلاستیکی در بسته بندی در دهه های اخیر به سرعت افزایش یافته است. دلیل اصلی این امر ارزانتر بودن پلاستیک از مواد دیگر است، از ویژگی های آن دارا بودن محتوای پایین تر انرژی و وزن سبک است. علاوه بر این، انواع مختلفی از مواد پلاستیکی وجود دارد که منجر به جایگزینی بسیار در شکل گیری محصولات پلاستیکی و تنوع در کاربردهای احتمالی آن ها می شود (Paine and Paine 1992).
در بسیاری از موارد، برای خواص مورد نظر بسته بندی صورت می گیرد. لایه های مختلف شامل فویل، انواع پلاستیک ها، کاغذ و چسب می باشد. مهمترین پلاستیک ها در بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی عبارتند از پلی اتیلن (PE)، پلی پروپیلن (PP)، پلی اتیلن ترفتالات (PET)، پلی استایرن (PS)، پلی آمید (PA) و اتیلن وینیل الکل است.PE بیشترین پلاستیک تولید شده در جهان است و PP نیز بعد از پل وینیل کلرید پرکاربردترین است.
2-2-1-پلی اتیلن
چندین گرید متفاوت از پلی اتیلن وجود دارد و سه نوع اصلی شامل پلی اتیلن چگالی پایین (LDPE)، پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) و پلی اتیلن چگالی خطی پایین(LLDPE) هستند که از جمله آنها LDPE در بسته بندی بیشترین استفاده را دارد. خواص مکانیکی PE بسته به وزن مولکولی و خواص شاخه ای اش دارد. مهمترین خواص PE در بسته بندی عبارتند از: حرارت پذیری ، چقرمگی، انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر سرما و مقاومت به بخار. LDPE که شاخه ای است، انعطاف پذیر است و می توان از آن در بطری، بسته بندی، پوشش روی کاغذ یا فویل آلومینیومی و همچنین مخازن و ظروف بزرگ تولید کرد. نفوذ پذیری گازها، بوها و چربی ها برای LDPE زیاد است و در نتیجه برخی از مواد غذایی در مواد بسته بندی مواد غذایی باید با مواد دیگر ترکیب شوند. به عنوان مثال، LDPE تنها برای کاربردهایی که امکان اکسیداسیون است مناسب نیست. با افزایش تراکم، بلورینگی افزایش می یابد و بنابراین ویژگی هایی نظیر سختی افزایش PE و مقاومت در برابر سرما و شفافیت کاهش می یابد. LLDPE به طور کلی قوی تر و سخت تر از LDPE است اما خواص مشابهی با آن دارد. HDPE سخت تر و شکننده تر از LDPE است و خواص مانعی بهتری دارد. HDPE در مخازن ذخیره سازی و توزیع مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان فیلم هایی با مقاومت بالا در برابر چربی برای گوشت و سایر محصولات نظیر آن استفاده می شود.
2-2-2-پلی پروپیلن
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.