توضیحات
عنوان فارسی: پتانسیلهای غشائی مربوط به حرکت در بیماران پاراپلژی: ملاحظات و الگوهای غیرعادی برای توانبخشی BCI
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Movement-related cortical potentials in paraplegic patients: abnormal patterns and considerations for BCI-rehabilitation
پتانسیلهای غشائی مربوط به حرکت در بیماران پاراپلژی: ملاحظات و الگوهای غیرعادی برای توانبخشی BCI
چکیده
EEG غیرتهاجمی بر پایه رابطهای مغز و کامپیوتر (BCI)[1]، میتواند محرکی امیدوار کننده برای توانبخشی عصبی بیماران پاراپلژی (فلج کامل هر دو پا) باشد. با این حال، نیاز به دانش و اطلاعات کامل در مورد ناهنجاریهای EEG در بیماران پاراپلژی وجود دارد. ارتباط ناهنجاریها در زیر گروههای مختلف بیماران و رابطه آنها با اختلاط حسی- حرکتی، برای طراحی، پیادهسازی و استفاده از سیستمهای BCI در بیماران، مهم است. این بررسی، به کاوش الگوی ناهنجاریهای پتانسیلهای غشائی مربوط به حرکت (MRCP)[2] در حین تصور به حرکت پاها و دست راست در بیماران پاراپلژی (شامل زیر گروههای با/ بدون دردهای نورولوژیک مرکزی (CNP)[3] و بیماران با آسیب کامل/ غیرکامل) و سطح تمایزات ناهنجاریها در این گروهها با استفاده از دستهبندی الگوها، پرداخته میشود. قابل توجهترین ناهنجاریهای مشاهده شده، منفی شدن تقویت و بازگشت آهسته آن در گروه بیماران بودند. در اینجا، مکانیزمهای بالقوه در ورای این تغییرات و عدم تشابهات کوچک دیگر در زیر گروههای بیماران و همچنین ارتباط با کاربردهای BCI، مورد بحث قرار میگیرند. یافتهها از دید عصبشناسی و همچنین در BCI مربوط به توانبخشی عصبی، جالب توجه هستند.
کلمات کلیدی: EEG، پتانسیلهای غشائی مربوط به حرکت، آسیب نخاعی، دردهای نوروپاتیک مرکزی، BCI
مقدمه
پتانسیلهای غشائی حرکتی (MRCP)، فعالیت الکتریکی مغز در ارتباط با انجام تحرکات پنهان یا آشکار را باز میگردانند. MRCP نتیجه شده از تصور یا تلاش به حرکت، اغلب در یک نمونهی راهنمایی شونده بررسی شدهاند. در نمونههای راهنمایی شونده توسط رابطهای مغز و کامپیوتر (BCI)، از کاربر خواسته میشود که پس از اولین فرمان، آماده حرکت شده و پس از فرمان دوم حرکت کند. پتانسیل آمادگی که بخش اولیه MRCP و جلوتر از انجام حرکت است، میتواند یک حرکت خاص باشد زمانی که تنها یک گزینه حرکتی وجود دارد یا میتواند آمادگی عمومی برای یک کار باشد وقتی که چندین گزینه حرکتی وجود دارد. پس از اجرای فرمان، MRCP اجزایی که تحت عنوان ثبات پیش حرکت، پتانسیل حرکت و پتانسیل مجدد مربوط به بازخورد ذهنی حرکتی که اتفاق افتاده، شناخته میشوند را در برمیگیرد.
MRCPها از اختلالات سیستم حسی- حرکتی تاثیر میپذیرند. MRCPها در این سه گروه اشخاص مقایسه شدهاند: اشخاص سالمی که میتوانند پاهای راست و چپ را حرکت دهند، اشخاص سالمی که تنها آمادگی انجام حرکات یکسان را دارند و بیماران آسیب دیده نخاعی (SCI)[4] مزمن که حرکات یکسانی را تصور میکنند. مشاهده شده که دامنههای پتانسیل آمادگی و پتانسیل حرکتی در بیمارن SCI پایینتر از اشخاص سالمی است که حرکت میکنند، اما بین بیماران SCI و اشخاص سالمی که تنها آمادگی حرکات را دارند، قابل بحث است. تمام بیماران SCI دارای آسیب کامل حسی هستند، بنابراین تمیز دادن اثرات از دست رفتن حس و حرکت بهویژه آسیب کامل/ غیرکامل در مسیر حسی، ممکن نیست. بنابراین، نخستین سوال این پژوهش مربوط به نقش اطلاعات حسی است که میتواند در زیرگروههای SCI کامل/ غیرکامل بررسی شود.
مسالهای که معمولا از آن چشمپوشی شده است، دردهای نوروپاتیک مرکزی (CNP) (موجود در 40% بیماران SCI) است که بیماران پاراپلژی و تتراپلژی (فلح کامل دستها و پاها) با آسیب کامل/ غیرکامل را تحت تاثیر قرار میدهد. CNP نتیجهای از آسیب در سیستم حسی حرکتی است و بنابراین در سطح غشائی آشکار میشود. مطالعات تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی (FMRI)[5] نشان میدهند که ین نوع از دردها، فعالیت غشاء حرکتی اندامهای دردناک فلج شده و اندامهای فلج نشده را تحت تاثیر قرار میدهند. در یک بررسی، همزمانی/ غیرهمزمانی وقایع (ERS/ERD)[6] در بیماران با پاراپلژی و CNP، بیماران با پاراپلژی و بدون درد و اشخاص سالم بدون درد، مقایسه گردید. بیماران با CNP، قویترین ERD را در باندهای تتا، آلفا و بتا داشتند، درحالیکه ERD در اشخاص سالم کمتر دیده شد. بیماران بدون درد (PNP)[7]، ضعیفترین ERD را دارند. با این حال، مشخص نیست که اگر حضور CNP اثر یکسانی بر MRCP و ERD/ERS داشته باشد، دو سیگنال منشاء متفاوتی دارند. بنابراین دومین سوال پژوهش این است: نقش درد در MRCPهای بیماران SCI که میتواند در زیرگروههای SCI با/بدون درد بررسی شود.
ناهنجاری الگوها در MRCP، در کاربردهای توانبخشی BCI نقش دارند. اخیرا یک سیستم BCI مبنی بر MRCP برای اشخاص سالم و بیمارن سکتهای پیشنهاد و آزمایش شده است. MRCP در این سیستم بعنوان یک سیگنال تحریک (سوئیچ مغزی) برای کنترل یک دستگاه خارجی نظیر شبیهساز الکتریکی عملکرد (FES)[8] یا یک ارتوزیس فعال، استفاده شده است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.