توضیحات
عنوان فارسی:نمایش فاژی پپتید در زیست فناوری و زیست پزشکی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Peptide Phage Display in Biotechnology and Biomedicine1
نمایش فاژی پپتید در زیست فناوری و زیست پزشکی
چکیده
امروزه، نمایش فاژی پپتید یکی از رایجترین روشهای ترکیبی مورد استفاده برای شناسایی لیگاندهای پپتید خاص است. کتابخانههای پپتید نمایش فاژی دربردارندهی میلیونها کلون مختلف هستند که بطور موفقیت آمیزی برای انتخاب لیگاندها با الکترون خواهی بالا و انتخاب پذیری در محدودهی وسیعی از اهداف شامل پروتئینهای منفرد، باکتری، ویروسها، تخم میکروبها، انواع مختلفی از سلولهای سرطانی و اهداف غیرآلی گوناگون (فلزات، آلیاژها، نیمههادیها و …) استفاده میشوند. موفقیت استفاده از فاژ رشتهای در فناوریهای نمایش فاژ، بر مقاومت ذرات فاژ و امکان اصلاح ژنتیکی DNA آن برای ایجاد انواع دیگر فاژ با خواص جدید، تکیه دارد. در این مقاله مروری، مشخصات قالبهای مختلفی از کتابخانههای نمایش فاژی پپتید غیر تجاری و بیشتر شناخته شده (بطور خاص، توپولوژی کتابخانهها) و کاربردهای موفق آنها در حوزههای مختلف زیست فناوری و زیست پزشکی شامل کشف پپتیدهای با ارزش تشخیصی در برابر پاتوژنهای مختلف، کشف و استفاده از پپتیدهای تشخیص دهندهی سلولهای سرطانی، تمایل به استفاده از فناوریهای نمایش فاژی در مطالعات انسانی و کاربرد فناوریهای نمایش فاژی در ایجاد مواد نانوی جدید، مطرح میشود.
کلمات کلیدی: نمایش فاژی، پپتیدها، باکتریوفاژها، کتابخانههای فاژی پپتید تصادفی، توپولوژی کتابخانهها
مقدمه
نمایش فاژی پپتید، درحال حاظر یکی از رایجترین فناوریها برای پژوهش در مورد لیگاندهای پپتید است. کتابخانههای فاژی پپتید که دربردارندهی میلیونها گونه مختلف است، منبع پپتیدها هستند که میتوانند اهداف بیولوژیکی مختلف (پروتئینها، ویروسها، باکتری، سلولهای سرطانی) و محدودهی وسیعی از مواد غیرآلی (فلزات و آلیاژها، نیمههادیها، مواد سمی، سطوح پلاستیکی) را بطور خاص تشخیص دهند. استفاده موفقیت آمیز از فاژهای رشتهای در فناوریهای نمایش فاژی، بر پایه دانش دقیق در مورد پروتئوم و ژنوم فاژ، ساختار کپسید فاژ و امکان دستکاری ژنوم فاژ بدون آسیب به پایداری فاژ است. این مقاله مروری، برخی کاربردهای فناوریهای نمایش فاژی برای پژوهش در مورد پپتیدهایی که بطور خاص اهداف مولکولی مختلف را تشخیص میدهند، مطرح میکند.
1- بیولوژی فاژهای رشتهای
فاژهای رشتهای اشرشیا کلی (E.Coli) (که در ادامه، فاژ نامیده میشوند)، متعلق به دسته Inovirus از خانواده Inoviridae و شامل 3 بخش نسبتا نزدیک بهم f1، fd و M13 با تفاوتهای آمینو اسیدی اندک در پروتئینهای فاژی است. ساختار فاژهای رشتهای در شکل (1) نشان داده شده است. اجزای فاژ، کپسیدهای فاژ، نانو لولههای تو خالی با انعطافپذیری زیاد و ساختار پروتئینی درجه بالا میباشند؛ طول کپسید نزدیک به 1 میکرومتر با قطر 6 تا 7 نانومتر است. کپسید، پنج پروتئین مختلف دارد. نوع وحشی کپسید فاژی شامل 2700 کپی مرتب (50 باقیماندهی آمینو اسید) از یک پروتئین کپسید p8 است. تقریبا نیمی از مولکولهای p8، بخش پایانهی N آن، در خارج قرار دارند در حالیکه بخش پایانه C در لوله توخالی مخفی شده است. یک انتها از کپسید، 5 کپی از پروتئینهای p3 و p6 دارد و انتهای دیگر، 5 کپی از پروتئینهای p7 و p9 دارد. ژنوم فاژ، توسط یک DNA حلقوی تک رشتهای در حفره کپسید بیان میشود و تنها 11 ژن دارد که 5 تای آن پروتئین کپسید رمز شده، 2 تا مسئول تکثیر DNA فاژ، 3 تا مسئول خود ساختگی و ترشح ذره فاژ و یکی مسئول اتصال به DNA فاژ تک رشتهای در فرآیندی که جلوتر از خود ساختگی ذرات فاژ است، هستند. اندازه DNA فاژ میتواند تولید فاژهای نوترکیب حامل ژنهای بیگانه را بطور گستردهای تحت تاثیر قرار دهد. تعداد کپیهای p8 و طول ذره فاژ، با طول DNA بیشتر میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.