توضیحات
عنوان فارسی: شبیه سازی CFD بازدهی حذف ذرات غبار از اسكرابر ونتوری در CFX
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
CFD simulation of dust particle removal efficiency of a venturi scrubber in CFX
شبیه سازی CFD بازدهی حذف ذرات غبار از اسكرابر ونتوری در CFX
علی مجید* ، یان چانگكی، سان ژانژگنینگ، وانگ جیانجون، گو هایفنگ
دانشكده دانش هستهای و فناوری، دانشگاه مهندسی هاربین، هاربین 150001، چین
نكات برجسته
- شبیه سازی بازدهی حذف ذرات غبار از اسكرابر ونتوری در ANSYS CFX
- مدل مش تهیه شده در ANSYS ICEM
- روش اولرین-لاگرانژین برای جریان چند فازی
- بررسی بازدهی حذف غبار در نرخ جریانی گاز و مایع متفاوت
- اعتبار سنجی شبیه سازی در برابر سرعت گاز گلوگاه و بازدهی حذف غبار
چكیده
این تحقیق شبیه سازی دینامیك سیال محاسباتی (CFD)بازدهی حذف غبار اسكرابر ونتوری در ANSYS CFX را ارائه مینماید. اسكرابر ونتوری ذرات غبار را بصورت موثری از گاز آلوده شده بصورت قطرات ریز كه از هم پاشیدگی مایع بدلیل انرژی جنبشی بالای گاز جاری درون آن تشكیل شدهاند بصورت متراكم در میآورد.روش اولرین-لاگرانژین در ANSYS CFX برای نشان دادن بازدهی حذف غبار از اسكرابر ونتوری برای شدت جریان گازی 09/0، 115/0 و 14/0 كیلوگرم بر ثانیه و شدت جریان مایع 1/0، 13/0 و 16/0 كیلوگرم بر ثانیه بكار رفته است. ذرات غبار آبگریز دی اكسید تیتانیوم (TiO2) با قطر 1 میكرومتر دارای دانسیته 23/4 گرم بر سانتی متر مكعب در شبیهسازی و انجام آزمایش استفاده شده است. سرعت گاز گلوگاه، كسر حجمی، اندازه قطره و بازدهی حذف برای بررسی عملكرد اسكرابر ونتوری مورد تحقیق قرار گرفتهاند. مدل ریزسازی آبشاری و تفكیك كردن (CAB) برای پیش بینی تفكیك شدن مایع در اسكرابر ونتوری مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج شبیهسازی از نتایج آزمایشگاهی سرعت گاز در گلوگاه و بازدهی حذف غبار مورد تصدیق قرار گرفتهاند. نتیجه شبیهسازی پیش بینی خوبی از نتایج آزمایشگاهی دارد.
مقدمه
در نیروگاه هستهای (NPP)، مهار راكتور آخرین مانع برای پیشگیری از رهاسازی محصول شكافت رادیواكتیو به محیط زیست بخاطر بحران هسته راكتور است. مهار راكتور میتواند بدلیل افزایش فشار ایجاد شده بوسیله تنزل گرمای هسته راكتور مذاب شده شدیداً آسیب ببیند (AREVA, 2011). برای پیشگیری از پیامدهای وخیم، سیستم مهار تخلیه شده فیلتر شده (FVCS) (Schlueter and Schmitz, 1990) در نیروگاه هستهای برای محافظت از درستی عملكرد مهار در برابر افزایش فشار و حذف محصولات شكافت كه در حالات آروسل، بخار و گازی تشكیل میشوند نصب شده تا از سوخت به مهار آزاد شوند (Rust et al., 1995). FCVS عمدتاً از اسكرابر ونتوری و فیلتر رشته فلزی تشكیل شده است كه در شكل 1 نشان داده شده است. اسكرابر ونتوری یكی از مهمترین انواع اسكرابر مرطوب است. جهت تمیز كردن گاز مهار شده در برابر قطرات با زمان تماس كوتاه بین فازهای مایع و گاز درون آن استفاده میشود. اسكرابر ونتوری در درجه اول شامل سه بخش است: اول بخش همگرا كه گاز را به سرعت حداكثر آن میرساند، دوم بخش گلوگاه كه بین بخشهای همگرا و واگرا است كه گاز و مایع با یكدیگر در تبادل هستند و سوم بخش منتشر كننده است كه سرعت سیال برای بازیابی فشار كاهش پیدا میكند (Goncalves et al., 2003).
روش دینامیك سیال محاسباتی (CFD) بطور گستردهای در تحقیقات بخاطر محدوده وسیع ویژگیها در شاخههای مختلف علوم و مهندسی برای بهبود و تحلیل عملكرد سیستم یا طراحی مورد استفاده قرار گرفته است. ANSYS CFX یكی از بهترین ابزار CFD است كه تكنیك حجم محدود را برای مطالعه پدیده پیچیده مانند جریان چند فازی، واكنش شیمیایی، توربولانسی و انتقال حرارت و جرم و غیره در سیستم و طراحی استفاده میكند. اسكرابر ونتوری یكی از مهترین اجزاء FVCS برای حذف آروسلها یا غبار از گاز مهار شده است. بنابراین، طراحی صحیح اسكرابر ونتوری ضروری است. به همین دلیل، دانش در مورد دینامیك سیال در اسكرابر ونتوری بسیار مهم است كه شامل جریان سه فازی بعنوان مثال گاز، مایع و غبار است.
دو روش در دسترس برای شبیهسازی جریان چند فازی در CFX وجود دارد؛ روش اولرین فازهای پراكنده شده را بصورت زنجیره متقابل اصلاح مینماید در حالیكه روش لاگرانژین فازهای پراكنده را بصورت ماهیتهای فردی اصلاح میكند (ANSYS, 2010). مزیت روش لاگرانژین به اولرین ردیابی ذره (قطره یا جامد) تزریق شده درون دامنه است. در روش اولرین، مقادیر متوسط بعنوان مثال سرعت، جرم، و دمای فاز ذرات محاسبه میشود در حالیكه روش لاگرانژین این مقادیر را برای هر ذره ارائه شده محاسبه مینماید (Guerra et al., 2012).
در تحقیق حاضر، بازدهی حذف ذرات غبار در اسكرابر ونتوری بوسیله طرح اولرین-لاگرانژین در ANSYS CFX شبیهسازی و تحلیل شده است. به این منظور، ویژگیهای اسكرابر ونتوری مانند سرعت گاز در گلوگاه، كسر مایع، اندازه قطره و بازدهی حذف مطالعه شدهاند. علاوه براین، نتایج شبیهسازی با نتایج آزمایشگاهی برای اعتبار سنجی مدل و روش شبیهسازی مقایسه شدهاند.
بخشهای دیگر مقاله بصورت زیر هستند. بخش 2 كار قبلی برای بازدهی حذف غبار در بستههای نرم افزاری مختلف را بررسی میكند. بخش 3 امكانات توسعه داده شده برای آزمایش بازدهی حذف غبار را تشریح میكند. بخش 4 مدل ریاضی برای توربولانس، انتقال ذرات و بازدهی حذف ذرات را تشریح میكند. بخش 5 روش عددی حل مسئله را روشن مینماید. در بخش 6، نتایج بدست آمده از شبیهسازی بحث شدهاند. بخش 7 نتایج این كار تحقیقاتی را بصورت خلاصه تشریح میكند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.