توضیحات
عنوان فارسی: مسیریابی پویا برای پرواز شبکه های ad hoc
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Dynamic Routing for Flying Ad Hoc Networks
شبکه fanet که نام فارسی آن شبکه پرواز موقت است مخفف کلمات fly ad hoc network می باشد.این تکنولوژی در قسمتهای مختلفی از جمله موضوعات نظامی کاربرد دارد.این شبکه از شبکه های قبلی manet و vanet پویاتر بوده و پروتکل های آن شبکه ها در اینجا کاربرد ندارد. در این مقاله دو نوع پروتکل مسیریابی مختلف را به عنوان مسیریابی بهینه وضعیت پیوند یا olsr و olsrپیشگویی کننده را مقایسه کرده است.polsr در حال حاضر تنها پروتکل مسیریابی پیاده سازی شده در لینوکس است.
هنگامی که زیرساختهای ارتباطی از کار بیفتند و یا در دسترس نباشند رباتهای پرنده کوچک می توانند از شبکه های اد هاک که توسط خودشان تنظیم میشود برای اتصال و نجات تیم استفاده کنند.شبکه ای از وسایل نقلیه هوایی کوچک اتوماتیک یا بدون سرنشین که UAV و یا پهپاد نامیده می شوند می توانند برای بازبینی های مرزی یا شبکه ادهاک زمینی استفاده شوند.شبکه فانت متشکل از تکنولوژیهای وای فای و الکترونیک و کامپیوترهای ریزتراشه می باشد. فانت نمونه خاصی از شبکه های موبایل ادهاک یا MANET با افزایش قابلیت جابجایی شبکه است. یکی از محدودیتهای این شبکه این است که پهپادها خارج از محدوده فرکانسی نمی توانند حرکت کنند.متد پیشنهادی در این مقاله از آنتن های جهت دار و دو طرح لایه ای به نامهای MAC و OSLR استفاده می کند.هدف از MAC کنترل دسترسی به رسانه هوشمند می باشد.انتخاب مسیر بعدی بر اساس اطلاعات پرواز مانند موقعیت وامحراف و … بدست می آید.
در این مقاله مقایسه ای بین الگوریتم های OLSR و P-OLSR صورت گرفته است که برای این کار از دو پهپاد یا UAV با طول بال ثابت استفاده شده است و در هر آزمایش ریز تراشه های کامپیوتری و واسط رادیویی 802.11 استفاده شده است.پس از اتمام آزمایش نشان داده شده است که الگوریتم P-OLSR به نسبت OLSR دارای قابلیت اعتماد بیشتر است و ارتباطات چند ایستگاهی که در OLSR با شکست مواجه شده بودند را پشتیبانی می کرد.همین تست را در شبکه های بزرگ با 19 پهپاد و لایه MAC انجام داده اند که در این آزمایش نیز نتیجه های یکسان با قبل را بدست آوردیم بر همین اساس P-OLSR تنها تکنیک مسیریابی در شبکه های FANET است که در لینوکس پیاده سازی شده است و نرم افزار متن باز آن را نیز می توانید دانلود نمایید.
چهار نوع معماری شبکه را می توان بیان کرد:
- لینک مستقیم
- ماهواره
- سلولار
- ادهاک که نام دیگر آن مش می باشد.
در معماری لینک مستقیم و ماهواره که ساده ترین توپولوژی است ما نیاز به مسیریابی پویا نداریم زیرا نودها به طور مستقیم به مرکز کنترل در زمین یا مرکز کنترل در ماهواره متصل هستند.حتی ارتباطات بین دو پهپاد نیز از طریق مرکز کنترل صورت می گیرد که این کار باعث افزایش ترافیک در مرکز میشود و از نظر امنیتی نیز این جا نقطه ای برای حمله مهاجمین می شود.
در معماری سلولار نیاز به یک کنترل مرکزی نداریم و چندین نقطه کنترل در زمین پراکنده هستند و پهپادها در حین حرکت با این نقاط در تماسند و عیب این شبکه ها در این است که باید در محدوده برد این ایستگاههای زمینی پرواز صورت گیرد و خارج از این برد نباشد.
در شبکه های ادهاک هر نود خود به صورت مسیریاب عمل می کند و این شبکه ها به نام FANET معرف هستند و هیچ کنترل مرکزی ندارند و در برابر خرابی یا از کارافتادگی یک نود و در برابر حملات مننفرد مقاومت دارند و نیازی به پشتیبانی خارجی ندارند پس برای بسیاری از مکان ها مناسب هستند .
در این شبکه ها توپولوژی به سرعت تغییر می کند و نیاز است تا این نودها نیز نسبت به تغییر توپولوژی واکنش نشان دهند پس لازم است تا نودها بتوانند به سرعت در جدول مسیریابی به روز شوند و الگوریتم های معروف مسیریابی شبکه MANET مانند BABEL و OLSR برای این شبکه ها مناسب نیستند. در این مقاله از روش P-OLSR که بر اساس اطلاعات پرواز پهپادها و اطلاعات دریافتی GPS کار می کند استفاده شده است. تا به الان از الگوریتم OLSR استفاده می شده است که بر اساس پروتکل وضعیت لینکها کار می کند.
ETX واحدی است که تعداد انتقال های لازم برای رساندن بسته از مبدا به مقصد می باشد.برای پیاده سازی الگوریتم P-OLSR از روش زیر استفاده می کنیم:
پیغام HELLO یکی از آرگومان های اطلاعات وضعیت هر نود است لذا بر این اساس هر نود مکان همسایه خود را می داند و می تواند ETX را محاسبه نماید.
ساختار پیغام HELLO در OLSRمانند زیر است:هشت بیت اول این پیغام اطلاعات مربوط به خود نود است که توسط هر همسایه قابل دیدن است.چهار بایت بعد برای دیدن IP نود همسایه است یک بایت برای ارسال و یک بایت برای دریافت و دو بایت نیز با صفر پر می شود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
منصور –
عالی