توضیحات
عنوان فارسی: سیستم کنترل چند عاملی هوشمند برای مدیریت انرژی و راحتی در ساختمانهای هوشمند و پایدار
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Intelligent Multiagent Control System for Energy and Comfort Management in Smart and Sustainable Buildings
سیستم کنترل چند عاملی هوشمند برای مدیریت انرژی و راحتی در ساختمانهای هوشمند و پایدار
چکیده
اخیرا ساختمانهای هوشمند و پربازده، بعنوان هدفی برای آینده صنعت ساختمان تبدیل شدهاند. چالش اصلی در طراحی سیستم کنترل چنین ساختمانی، حداقل سازی مصرف انرژی بدون صلب آسایش ساکنان است. برای این هدف، در این بررسی یک سیستم کنترل چند عاملی سلسله مراتبی با بهینهساز هوشمند پیشنهاد شده است. چهار نوع عامل، که شامل عامل سوئیچ، عامل هماهنگکننده مرکزی، عامل کنترلکننده محلی و عامل بار هستند، برای دستیابی به اهداف کنترلی با یکدیگر هماهنگ شدهاند. برای بهینهسازی سیستم و افزایش هوشمندی ساختمان و سیستم ریز شبکه، از بهینهسازی ازدحام ذرات[1] (PSO) استفاده شده است. یک پلتفورم مبتنی بر رابط کاربری گرافیکی[2] (GUI)، برای مصرفکنندگان جهت اعمال ورودی و نظارت نتایج، طراحی شده است. دو مطالعه موردی انجام شده و نتایج شبیهسازی مربوطه ارائه شدهاند.
کلمات کلیدی: ساختمان پایدار و هوشمند، مدیریت آسایش و انرژی، منابع انرژی توزیع شده، ریز شبکه، سیستم کنترل چند عاملی، رابط کاربری گرافیکی، بهینهسازی ابتکاری
1- مقدمه
مطابق نتایج بررسی اهداف استفاده تجاری [3](CEUS) کالیفرنیا، بیش از 85% مصرف انرژی در ساختمانهای تجاری مربوط به گرمایش، سرمایش، روشنایی، تهویه و تجهیزات اداری است. ساختمان، برای کاهش مصرف انرژی به عملکرد با بازده انرژی بالا نیاز دارد. با این حال، بهبود آسایش محیط درونی به مصرف انرژی بیشتری نیاز دارد. بنابراین، یکی از مسائل بسیار مهم در ساختمانهای هوشمند و پربازده، ایجاد تعادل بین الزامات آسایش ساکنان و مصرف انرژی است. سه عامل پایهای که کیفیت زندگی ساکنان در یک محیط ساختمانی را تعیین میکنند، آسایش دمایی، آسایش بصری و کیفیت هوا میباشند. کنترل هوشمند این سه عامل، برای بازده انرژی و کیفیت زندگی ساکنان، حائز اهمیت است. بطور کلی، از دما برای نمایش راحتی گرمایی در محیط ساختمانی استفاده میشود و سیستم گرمایش/ سرمایش کمکی برای نگه داشتن دما در سطح مطلوب، بکار گرفته میشود. سطح روشنایی برای نمایش راحتی بصری در یک محیط ساختمانی استفاده میشود که با لوکس اندازهگیری میشود؛ و سیستم روشنایی الکتریکی، بعنوان عملگرهایی برای کنترل روشنایی بکار برده میشوند. از غلظت CO2 بعنوان شاخصی برای سنجش کیفیت هوا در محیط ساختمانی استفاده میشود و سیستم تهویه برای دستیابی به غلظت پایین CO2 بکار گرفته میشود. اهداف کنترلی پایه برای یک سیستم مدیریت انرژی ساختمان، برای برقراری سطوح آسایش بالا و کاهش مصرف کلی انرژی بکار برده میشوند.
ریز شبکه، یک فناوری مهم و امیدوار کننده برای مرتفع ساختن چالشهای ناشی از سیستمهای قدرت مدرن نظیر نگرانیهای زیست محیطی، الزامات بالا در مورد کیفیت توان و قابلیت اطمینان، رشد تقاضاهای صنعتی و اجتماعی و زیر ساختهای قدیمی شبکههای برق فعلی، میباشد. یک سیستم ریز شبکه، معمولا از ژنراتورهای توزیع شده[4] (DGs)، ذخیرهساز توزیع شده[5] (DS) و بارهای قابل کنترل ساخته شده است. از آنجا که دستگاههای ذخیره ساز و ژنراتورها نزدیک به بارهای قابل کنترل قرار داده میشوند، مزایایی نظیر بهبود قابلیت اطمینان و کاهش تلفات انتقال، قابل حصول هستند. بهعلاوه، ریز شبکه از منابع انرژی تجدید پذیر استفاده میکند که دوستار محیط زیست هستند. سیستم ریز شبکه سراسری مطابق با شرایط جریان و به منظور حداقل سازی قطع برق بارها، میتواند به شبکه برق بالادستی وصل یا از آن قطع شود.
اغلب کارهای صورت گرفته در زمینه مدیریت آسایش و انرژی برای اتوماسیون و کنترل ساختمان، در مرجع ]2[ بررسی و بحث شدهاند. با این حال، کاری در مورد مدیریت آسایش و انرژی برای سیستمهای یکپارچه ساختمان و ریزشبکه با منابع انرژی تجدید پذیر توزیع شده، صورت نگرفته است. بطور خاص، مدیریت آسایش و انرژی برای چنین سیستم ساختمانی، بسیار دشوار میباشد چرا که لازم است منابع انرژی توزیع شده چندگانه که معمولا نوبتی عمل میکنند، بطور کارآمدی هماهنگ باشند. در این بررسی، مساله مدیریت آسایش و انرژی در یک سیستم یکپارچه ساختمان و ریز شبکه، فرموله شده و در مورد روش کنترل پیشنهادی، بحث خواهد شد.
سایر بخشهای مقاله بصورت زیر سازماندهی شدهاند. در بخش 2، معماری کلی سیستم توصیف میشود. در بخش 3، طراحی سیستم کنترل چند عاملی بطور جزئی شامل تمام عاملها و بهینهساز ازدحام ذرات، مطرح شده است. در بخش 4، رابط کاربری گرافیکی از پلتفورم شبیهسازی، آورده شده است. در بخش 5، مطالعات موردی و نتایج شبیهسازی ارائه شدهاند. در مورد مساله اصلی پیادهسازی سیستم مدیریت انرژی ساختمان پیشنهادی در بخش 6، بحث شده است. در نهایت در بخش 7، نتیجهگیری و کارهای آینده آورده شدهاند.
[1]– Particle swarm optimization
[2]– Graphical User Interface
[3]– Commercial End-Use Survey
[4]– distributed generators
[5]– distributed storage
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.