توضیحات
عنوان فارسی : سیاست خارجی ایرانیان تحت نظر روحانی
عنوان انگلیسی:
Iranian foreign policy under Rouhani
فوریه 2015
انستیتوی سیاست بین الملل لووی، یک اتاق فکر مستقل سیاست محسوب می شود. این موسسه در تمامی ابعاد مباحث سیاست بین الملل در استرالیا – اقتصادی، سیاسی و استراتژیک – فعالیت می کند و خود را محدود به منطقه جغرافیایی خاص نمی داند. دو وظیفه اصلی این انستیتو به شرح زیر می باشد:
تولید مطالعات مشخص و گزینه های سیاسی تازه برای سیاست بین المللی استرالیا و به منظور کمک و مشارکت در مباحث گسترده بین المللیترویج بحث نقش استرالیا در جهان بوسیله ایجاد انجمن های با کیفیت بالا و قابل دسترس برای مباحثه روابط بین الملل استرالیا از طریق مشاجره، سخنرانی ها، سمینارها، گفت و گوها و کنفرانس ها
نکته: نگاه بیان شده در این مقاله تماما دیدگاه شخص نویسنده می باشد و مربوط به دیدگاه جامع سیاست بین الملل انستیتوی لووی نمی باشد.
خلاصه مقاله
رئیس جمهوری حال حاضر ایران، حسن روحانی، با وعده فراهم آوردن آینده اقتصادی بهتر برای مردم عادی ایران در انتخابات انتخاب شد. برای انجام این کار، او نیازمند پایان دادن به انزوای بین المللی و منطقه ای حاکم بر ایران می باشد. برای اینکه وی بتواند پیشرفت واقعی در این راستا داشته باشد وی نیاز خواهد داشت تا با ایالات متحده بر سر مسایل هسته ای گفتگو نموده و شک و تردید همسایگان ایران در خیلج فارس در رابطه با مسئله هسته ای را برطرف نماید.توانایی روحانی برای ایجاد تغییرات چشمگیر به دلیل قدرت حضوری رهبر جمهروی اسلامی، آیت الله خامنه ای و دیگر نیروهای قدرتمند رژیم همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محدود است. اما با این حال، تجربه وی به عنوان یک نیروی خودی در درون رژیم جمهوری اسلامی ایران، و ماهیت اعتدالگرای وی و درک وی از روابط بین المللی این معنی را می دهد که وی ممکن است تلاش پیشینیان خود در رهبری کشور ایران را برای بهبود روابط ایران با جهان به سرانجام برساند و در این راستا موفق شود.تقریبا یک سال و نیم از آمدن حسن روحانی به دفتر ریاست جمهوری ایران می گذرد و این اتفاق زمانی می افتد که خاورمیانه یکی از آشفته ترین دوران ها را در تاریخ این منطقه سپری می کند. برای شخص رییس جمهور و برای ایران، این آشفتگی یک چالش منحصربفرد در حالی به حساب می آید که همزمان فرصت هایی پیشنهادی را با خود همراه دارد. شگفتی انتحاب روحانی به عنوان رییس جمهور ایران در مرحله اول انتخابات این کشور، موجب افزایش انتظارات در داخل و خارج این کشور را به همراه داشت که قرار است وی طلیعه اهداف جدید ایرانیان برای روابط منطقه ای و بین المللی باشد که این کشور چندین سال بود از آن محروم شده و به انزوا رفته بود. وی تا حد بسیار بالایی از این واقعیت نفع برده است که دارای تفرقه یا وابستگی سیاسی بسته و محدودی باشد و این موضوع شخصیتش را از رییس جمهور پیش از وی، محمود احمدی نژاد متمایز می سازد.شکی و یا پرسشی در این زمینه وجود ندارد که ایران در یک دهه و نیم گذشته توانسته موقعیت منطقه ای خود را تقویت کند. حمله آمریکا به عراق موجب عواقب بسیار خوشحال کننده برای ایران بوده، چراکه موجب سرنگونی دشمن کلیدی آنها و ضعف موضع منطقه ای که بر علیه آنها بود شده است. ایران همچنین یکی از متحدان بشار اسد بوده و به وی به عنوان متحدی کلیدی در منطقه کمک می کند تا در برابر جنگ داخلی پیش آمده در این کشور مقاومت کرده و همچنین در برابر فشار منطقه ای و بین المللی پیش آمده بر این کشور مقاومت کند. و در حال حاضر هیچگونه خلل و یا شکنندگی در موقعیت ایران در منطقه ایجاد نشده است. او همچنین با یک لیست طولانی از چالش های امنیتی و مشکلات اقتصادی عمیق مواجه است که در سالهای اخیر به دلیل سلسه تحریم های اعمالی شدید اقتصادی بر این کشور تشدید شده است.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.