توضیحات
عنوان فارسی: روش پینگ چندبخشی هاپ DUAL برای شناسایی از کار افتادگی گره در شبکهی حلقهی زیگبی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Dual Hop Multicast Ping Method for Node Failure Detection in ZigBee Loop Network
چکیده:
این مقاله روش تشخیص از کار افتادگی گره در شبکهی حلقهی زیگبی را بازیبنی میکند. شبکهی زیگبی به دلیل توان پایین و پیادهسازی کمهزینهی انتقال دادهی بدون سیم مورد استفاده قرار گرفت. تشخیص از کار افتادگی گره به منظور حفظ قابلیت اطمینان شبکه مورد نیاز است. روشهای مرسوم تشخیص از کار افتادگی گره، بر اساس قابلیت مش زیگبی شبکهای میباشد. اما در بسیاری از فضاهای مورد استفاده که دارای توپولوژی ساده هستند، زیگبی از قابلیت مش شبکهای سود نمیبرد. ما یک پینگ چندبخشی با گروهبندی هاپ DUAL برای تشخیص خطا و حفاظت در شبکهی حلقهی زیگبی را به منظور مدیریت گرهی آسان، منبع پردازش موثر و کارآمد و پیادهسازی سختافزاری یکنواخت، پیشنهاد میکنیم. این روش در تجهیزات شبیهساز شبکه(NS2) شبیه سازی شده است. نتایج اثبات کردهاند که روش پینگ چندبخشی هاپ DUAL به منظور سرعت بخشیدن به شناسایی خطای گره، در شبکهی زیگبی قابل استفاده است. شبیه سازی نشان میدهد که پیادهسازی این روش موجب افزایش متوسط تاخیر پشتسر هم از 06/0 تا 08/0 ثانیه به منظور توازن و مصالحه با عملکرد شبکه، میشود.
کلمات کلیدی: زیگبی، شناسایی از کار افتادگی گره، پینگ چندبخشی، شبیه ساز شبکه ها.
1- مقدمه
امروزه، شبکه ی بیسیم با استفاده از فناوری زیگبی به منظور الزمات ارتباطات قطعی، مانند توان پایین، پیادهسازی کمهزینه و مقیاسپذیر، مورد استفاده قرار میگیرد. این شبکه در استاندارد IEEE 802.15.4 برای فضای شخصی بیسیم (WPAN) ساخته شد. به دلیل طراحی استاندارد برای نرخ دادهی پایین و پیادهسازی کمهزینه، IEEE 802.15.4 به صورت گسترده در ساخت شبکه های حسگر بیسیم به منظور یاری با اطلاعات فضای زمان واقعی، استفاده میشود.
به منظور ارتباط قابل اطمینان در شبکهی زیگبی، برخی از روشهای شناساس خطای گره و حفاظت به وجود آمدند. روشهای شناسایی خطای گرهی مرسوم در شبکهی زیگبی بر اساس قابلیت مش شبکهای آن است.
کاربردهای ارتباطی وجود دارد که دارای توپولوژی ساده، همراه با فاصله ی مساوی بین گرهها هستند. مثالی از این نوع توپولوژی، شبکهی ارتباط نوری جادهها، شبکهی ارتباطی سفر، و شبکهی ارتباطی قطار است. پیادهسازی زیگبی در یک توپولوژی حلقه ساده، از قابلیت مش شبکهی زیگبی، سود چندانی نمیبرد. روش جدیدی برای تشخیص خطای گره قابل فرمولبندی است که دارای فواید بیشتری در این نوع توپولوژی است.
باقی این مقاله به صورت زیر سازماندهی شده است: بخش دوم مروری از شبکهی زیگبی است که شامل استاندارد، ارتباط چندهاپی و برخی از روشهای تشخیص خطای گره است. بخش سوم روش پینگ چندبخشی هاپ DUAL را توضیح میدهد که برای شبکهی سادهی حلقه زیگبی پیشنهاد میشود. اثبات روش و نتایج شبیهسازی در بخش چهارم آورده شده است. نتیجه گیری در بخش پنجم میباشد.
2- شبکه زیگبی
- A. استاندارد زیگبی
فرمولاسیون استاندارد زیگبی در سال 2002، زمانیکه 25 شرکت از اتحادیهی زیگبی استاندارد ارتباط بیسیم برای محصولات الکترونیکی ایجاد کردند، شروع گردید. این تکنولوژی در همان باند 4/2 گیگاهرتز به صورت وایفای، بلوتوث و وایمکس، عمل میکند. استاندارد IEEE 802.15.4 برای شبکههای فضای شخصی بیسیم با نرخ پایین (LR-WPAN) به عنوان لایهی فیزیکی و ارتباط دادهای برای زیگبی، انتخاب میشود.
زیگبی برای ارتباط بیسیم توان کم طراحی میشود. استاندارد IEEE 802.15.4 موجب میشود زیگبی با چرخهی کار پایینی کار کند. فرستنده و گیرنده در 99 درصد از زمان میتوانند در حالت خواب باشند. ارسال و دریافت داده میتواند طوری تنظیم شود که از محاسبات انرژی کمی استفاده کند.
زیگبی میتواند به 64000 گره در یک شبکه متصل شود. محدودهی رادیویی آن میتواند m300 را پوشش دهد. اما حداکثر نرخ داده تنها Kbps250 است. برای ارتباط متناوب و دورهای مناسب است. همچنین زیگبی از پروتکل امنیتی بر اساس bits AES128 پشتیبانی میکند.
کاربردهایی با تاخیر کم میتوانند از شکاف زمان تضمینی زیگبی (GTS) استفاده کنند که در نتیجه میتواند دارای مدت زمانی خاصی در یک چارچوب به منظور دریافت دادهی کاربردی، مانند داده برای فعالیتی کنترلی و گزارشی، باشد.
- B. ارتباط چندهاپ زیگبی
زیگبیشبکهی ارتباط بیسیم چند هاپ را تشکیل میدهد. در شبکههای بیسیم چندهاپ، ارتباط میان دو گرهی انتهایی به وسیلهی تعدادی از گرههای میانی انجام میشود که عملکرد آنها پخش و تقویت اطلاعات از یک نقطه به نقطهی دیگر است.
استاندارد زیگبی وسایل LR-WPAN را به دو دسته تقسیم میکند، وسایل کاربرد کامل (FFDs) و وسایل کاربرد کاهش یافته (RFDs). تنها FFDها که دارای قابلیتهای پیشرفته مانند بستههای پیشرو در ارتباطات چند هاپ هستند، سنکرونسازی گره را تامین میکند. RFD ها تنها میتوانند با FFDها در ارتباط باشند.
به منظور ساخت یک شبکه، یک گره به صورت هماهنگکنندهی PAN و دیگر گرهها به صورت روتر یا وسایل پایانی عمل میکنند. همواره لایهی IEEE 802.15.4 شامل یک هماهنگکنندهی PAN مخصوص است که یک FFD میباشد و مسئول مقداردهی و مدیریت شبکه است. اجزای دیگر با نقشها و وظایف خاص، روترها (فقط FFD) و وسایل پایانی (FFD و RFD) هستند. بردار فاصله در تقاضا AdHoc (AODV)، به عنوان پرتکل مسیریابی پیشفرض، استفاده میشود.
- C. روش شناسایی خطای گره
گرهی زیگبی در یک شبکه به دلایل مختلفی مانند از کار افتادگی باتری، تاثیرات محیطی، خرابی نرمافزار یا سختافزار، ممکن است دچار خطا شود. هماهنگکنندهی PAN باید وضعیت هر گره را بداند. چنانچه یک با بیش از یگ گره دچار خطا در انتقال داده شدند، هماهنگکننده میتواند کاربر را از چنین وضعیتی باخبر سازد. سپس تعمیر و اصلاح توسط کاربر به منظور حل خطای گرهها در اسرح وقت، انجام میشود.
برخی از تحقیقات در رابطه با مکانیزم ارتباطات در زیگبی انجام شده است. مسیر انتقال پشتیبان که حامی مفهوم مکانیزم افزونگی است، میتواند پایداری و قابلیت اطمینان انتقال داده در شبکهی زیگبی را با استفاده از مفهوم و الگوریتم inter-PAN، بهبود دهد. شبکه زیگبی ممکن است دوباره به صورت ساختار شبکهای جدید، سازماندهی و گسترش یابد تا به مکانیزم تشخیص خطا و پیکربندی دوبارهی آن دست یابد. این شبکه گرهی دارای خطا را جستجو میکند و اقدام اتصال مجدد را به منظور سازماندهی مجدد شبکهی حسگر برای حفظ قابلیت اطمینان انتقال داده، انجام میدهد.
روش مدیریت خطا نیز پیشنهاد شده است. شبکه به شبکهی مجازی از سلولها برای پشتیبانی از مقیاسپذیری و تشخیص خطا و بازیابی محلی با حداقل مصرف انرژی، بخشبندی میشود. مدیر سلول و گرهی مدخل(دروازه) در هر سلول بر منظور انجام وظایف مدیریتی، انتخاب میشوند. مدیر سلول و گرهی مدخل(دروازه) برای شناسایی خطا با حداقل مصرف انرژی با یکدیگر هماهنگ هستند.
روش دیگر تشخیص خطا، روش گرههای خود خوشه است. این روش گرهها را در چندین گروه با تشابه مقادیر گره با استفاده از الگوریتم خود خوشه، تقسیم میکند. گرههای حسگر خطا در قیاس با گرههای همسایه قابل شناسایی هستند.
روش دیگر تشخیص خطا بر اساس زمان تاخیر چرخشی (RTD) است. این روش از گروههای دو یا سه گرهای استفاده میکند. هر گره زمان RTD را محاسبه کرده و با زمان آستانه قطعی مقایسه میکند تا گرهی حسگر خرابی یا خطا را تشخیص دهد.
تمامی روشهای بالا بر اساس قابلیت مش شیکهای زیگبی، طراحی شدهاند. هر روش استفاده از ترافیک در روش تشخیص خطا، در قیاس با اینکه هر گره به صورت منفرد خطا را به هماهگکننده گزارش دهد را پیشنهاد میدهد. اگرچه، به دلیل نیاز به تایمرها و پیادهسازی الگوریتم پیچیده، پردازش پیچیدهتری در گرهها وجود دارد. خوشهبندی و گروهبندی نیز مدیریت گرهای پیچیدهتری را ایجاد میکند، به ویژه اگر کاربر بخواهد یک یا چند گره را اضافه یا جایگزین سازد.
پیادهسازی زیگبی در یک توپولوژی حلقه ساده از قابلیت مش شبکهای زیگبی سود چندانی نمیبرد. روش جدیدی برای تشخیص خطای گره قابل فرمولاسیون است تا فواید بیشتری در این نوع توپولوژی را بدهد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.