توضیحات
عنوان فارسی: روش تحقیقاتی “مثلثسازی” به عنوان ابزاری از تحقیق علم اجتماعی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Triangulation’ Research Method as the Tool of Social Science Research
چکیده
این مقاله مثلثسازی را به عنوان استراتژی برای افزایش اعتبار یافتههای تحقیقاتی و ارزیابی مورد بحث قرار داده است. مثلثسازی برای ترکیب مزیتهای هر دو روش کیفی و کمی استفاده میشود. هر روش مزایا و همچنین معایب خاص خود را به همراه دارد. پیشرفتهای اخیر در فلسفهی علم استدلال کردهاند که این دو روش نباید یک وضعیت جداگانه اما برابر داشته باشند، و به جای آن باید تعامل و تداخل داشته باشند. هدف از مثلثسازی تنها اعتبارسنجی نیست بلکه در تعمیق و گسترش درک فرد و تمایل به حمایت از تحقیقات میانرشتهای به جای جامعهشناسی یا انسان شناسی به شدت محدود نیز هدفمند است.
کلمات کلیدی: مثلثسازی، اعتبارسنجی، روش، کمی، کیفی.
مقدمه:
“با ترکیب چندین مشاهده، نظریه، روش، و اصول تجربی، محققان امیدوارند که بتوانند بر ضعف و سوگیریهای ذاتی و مشکلاتی که از یک روش منفرد، مشاهدهکنندهی منفرد، مطالعات با نظریهی منفرد حاصل میشوند، غلبه کنند. اغلب، هدف از مثلثسازی در مفاهیم و زمینههای خاص، تصدیق یافتهها از طریق همگرایی جنبههای مختلف است. نکتهای که در آن همگرایی جنبهها حاصل میشود، نشانگر واقعیت میباشد”-جیکوب، الکساندر(2001).
در سالهای اخیر، استفاده از روشهای کیفی و کمی در مطالعهی یک پدیدهی یکسان، توجهی زیادی را در میان دانشپژوهان و محققان جلب کرده است. در نتیجه، تبدیل به یک ممارست قابل قبول در استفاده از مثلثسازی در علم اجتماعی شده است. در علوم اجتماعی، استفاده از مثلثسازی از زمان کمبل و فیسکل(1959) ادامه یافته است. سپس، توسط وب(1966) توسعه و توسط دنزین(1970) فراتر از ارتباط مرسوم آن با روشهای تحقیقاتی و طراحیها، شرح داده شد.
تحقیق یک بررسی اصولی برای یافتن پاسخ به یک مشکل است، که عمدتاً بر یک مفهوم اجتماعی با تعداد اندکی استثنا، انجام میگیرد. پیشبینی دقیق علم اجتماعی دشوار است زیرا که علم نیست. هدف از علم، کشف، توصیف و توضیح واقعیت است، در حالیکه در مورد علوم اجتماعی، هدف مشاهده، تایید و نتیجهگیری است. دانشمندان اجتماعی از طریق مشاهده و تجربه و همچنین از طریق ایدهها، نظریهها و مدلها عمل میکنند. در علم، دانشمند میتواند از طریق گردآوری علمی دانش با دنبال کردن اصول اولیهی روش تحقیقاتی، به هدف دست یابند. اما در علم اجتماعی، رسیدن به هدف کار آسانی نیست زیراکه کشف پدیدهی اجتماعی دربرگیرندهی رفتار انسانی، یک تحقیق و سوال میباشد. زیراکه المانهای متعددی بر پدیدهی اجتماعی اثر میگذارند و آن را تغییر میدهند و بیشتر اوقات، این تاثیرات را نمیتوان به صورت دقیق و جزئی اندازه گرفت.
در علوم طبیعی، یافتههای تحقیقاتی دانشمند A به منظور اعتبارسنجی هنگامی که دانشمند B در یک آزمایشگاه دیگر قادر به تکرار آزمایش اصلی دانشمند A با یافتههای یکسان است، نگهداری و حفظ میشوند. اما این اعتبارسنجی در علوم اجتماعی با تکرار امکانپذیر نیست زیراکه به استثنای مطالعات آزمایشگاهی روانشناسی، تحقیقات علم اجتماعی به صورت روزانه و طبیعی انجام میشوند که همواره شامل ویژگیهای خاص و منحصر به فردی هستند که نمیتوان آنها را در یک وضعیت ثانویه و یا حتی در همان وضعیت اما در زمان دیگری به صورت دقیق ایجاد نمود.
بر اساس یانگ(1968)، تحقیق اجتماعی، یک درک علمی است که به وسیلهی روشهای منطقی، واقعیتهای جدید یا قدیمی را کشف نموده و توالی آنها، ارتباط درونی بین آنها، توضیحات تصادفی و قوانین طبیعی که بر آنها حکمفرماست را تحلیل میکند. از آنجایی که تحقیق اجتماعی زیادی در رابطه با استفاده از روش تحقیق منفرد یافت شده است و این روشها از محدودیتهای مرتبط با آن روش یا از کاربرد خاص آن رنج میبرند، روشهای چندگانه از اطمینان خاطر بیشتری برخوردارند. همچنین، یک روش مشخص در مرور ادبی روشهای تحقیق علم اجتماعی وجود دارد که استفاده از روشهای چندگانه را پشتیبانی مینماید. استدلالها نشان میدهند که با ترکیب روشها میتوان بر کمبودهای هر یک از روشها غلبه کرد و در نتیجه، میتوان بر نقاط قوت هر یک از آنها سرمایهگذاری کرد/ یکی از این روشها به نام “مثلتسازی” شناخته میشود. در علم اجتماعی، مثلتسازی به روندی اشاره دارد که توسط آن محقق با نشان دادن مقادیر مستقل انطباق یا حداقل عدم تناقض قصد اعتبارسنجی یافتهای را دارد. در نتیجه، برخی از دانشمندان اجتماعی پیشنهاد کردهاند که اعتبارسنجی در علوم اجتماعی با جمعآوری یافتههای موید از همان توافقات و در رابطه با همان موضوع اما با بکارگیری روشهای متعدد، قابل دستیابی است.
ذاتا،ً فهمیدن تمامیت واقعیات اجتماعی تنها با یک روش بررسی، پیچیده میباشد. همچنین، دستیابی به آن تنها با یک روش یا تکنیک منفرد جمعآوری داده بسیار پیچیده و غیرممکن است. تمامی ابزارهای موجود روش تحقیق اجتماعی دارای مزایا و معایبی هستند. به عبارت دیگر، هر روش دارای نقاط قوت و نقاط ضعف میباشد. یک روش منفرد قادر به اثبات و تایید تمامی ایدهآلهای موردنیاز نیست. بنابراین، مثلثسازی به منظور جبران ضعف سایر روشها و داشتن یک دیدگاه کلنگرانه از واقعیتهای اجتماعی، سودمند است.
هدف از این مطالعه:
هدف گستردهتر از این مطالعه، بازرسی روش تحقیقی ” مثلتسازی” به عنوان ابزاری از تحقیق علوم اجتماعی است. با این وجود، اهداف خاص به گونهای تنظیم شدهاند که موارد زیر را بدست آورند:
- ابزارهای کلیدی از دستیابی ” مثلتسازی”،
- کارآمدی ” مثلتسازی” و
- چالشهایی از ” مثلتسازی”.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.