توضیحات
عنوان فارسی: ارزیابی آنالیز پوش آور تطبیقی با استفاده از بارگذاری بر پایه جابجایی در پیش بینی رفتار لرزه ای از ساختمانهایی با طرح نامتقارن
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Assessment of the Adaptive Pushover Analysis Using Displacement-based Loading in Prediction the Seismic Behaviour of the Unsymmetric-Plan Buildings
چکیده:
درایو اخیر برای استفاده از روش های مبتنی بر عملکرد در طراحی و ارزیابی سازه ها در مناطق لرزه ای است که به طور قابل توجهی تقاضا برای توسعه ابزارهای آنالیز پوش آور استاتیک غیر کششی غیر خطی مطمئن را افزایش می دهد. در نتیجه، روشهای پوش آور تطبیقی در دهه اخیر توسعه یافته اند، که بر خلاف پوش آور مرسوم هستند، این توانایی را برای اثر حالت های بالاتر لرزش و تخریب سختی تصاعدی به حساب می آورد که ممکن است توزیع نیروهای طبقه لرزه ای داشته باشند. حتی در روش های پوش آور پیشرفته ، توجه کمی به ساختار نامتقارن شده است. این مطالعه، خواسته لرزه ای برای طرح سازه سه بعدی نامتقارن که توسط آنالیز پوش آور تطبیقی(DAP) مبتنی بر جابجایی که توسط آنتونیو و پینهو در سال 2004 معرفی شده است، را بررسی می کند. قابلیت روش DAP در گرفتن اثرات پیچشی به دلیل بی نظمی سازه ها، با مقایسه برآورد آن با نتایج دقیق بدست آمده از تحلیل دینامیکی افزایشی (IDA) مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین قابلیت این روش در پیش بینی رفتار لرزه ای ساختار مورد بحث است.
کلمات کلیدی: روش استاتیک غیر خطی ؛ طرح نامتقرن سازه،؛ اثرات پیچشی؛ IDA
1-مقدمه
توسعه روش های ساده اما دقیق برای برآورد پاسخ لرزه ای سازه ها، چالش جدی در عملکرد بر اساس طراحی است. از این رو، در مقایسه با روش های غیر عملی و وقت گیر مانند آنالیز پیشینه زمان غیر خطی، استفاده از روش های غیر خطی استاتیکی پوش آور (NSP) افزایش یافته است. در آنالیز پوش آور، یک مدل ریاضی به طور مستقیم با ویژگی های تغییر شکل غیر خطی بار از اجزاء و عناصر ساختمان ترکیب می شود که باید تحت افزایش یکنواخت بارهای جانبی که نشان دهنده نیروهای سکون در زلزله هستند تا زمانی که جابجایی هدف به صورت افزایشی است، قرار بگیرد.
در آنالیز پوش آورمعمولی، که در ATC-40 ]1[ و FEMA 356 ]2[ معرفی شده است، بار جانبی با یک الگوی بار خاص به ساختار اعمال شده است. تجزیه و تحلیل تا زمانی که جابجایی جانبی از گره کنترل به یک مقدار خاص به نام جابه جایی هدف و یا سقوط سازه برسد، ادامه خواهد داشت. که در این روش، تنها اثر حالت غالب در نظر گرفته شده است.
برای نتایج دقیق تر، به خصوص برای سازه های با اثرات حالت معقول و منطقی بالاتر، تجزیه و تحلیل پیشرفته پوش آور توسعه یافته است. در این روشها، بخش عمده ای از تلاش محققان برای پیدا کردن یک راه حل برای دربرگرفتن اثرات حالت بالاتر است ]3[.
A . روش پوش آور مرسوم
همانطور که در بالا بحث شد، در روش پوش آور، روش تا زمانی ادامه دارد که به یک حالت حدی از پیش تعریف شده، برسد و یا تا زمانی که فروپاشی سازه شناسایی شود. حالت حدی هدف ممکن است تغییر شکل مورد انتظار برای طراحی زلزله در مورد طراحی یک سازه جدید، و یا رانش مربوط به فروپاشی ساختاری برای ارزیابی اهداف باشد. علاوه بر این، فرض می شود که کد المان محدود به اندازه کافی تایید شده است، به طوری که سقوط عددی، مخالف سازه عمل نکرده باشد. روش ضریب جابجایی (DCM) از FEMA 356 و همچنین روش طیف ظرفیت (CSM) از ATC-40 معروف ترین آنها هستند[1]، [2].
در روش ضریب جابجایی، حداکثر جابجایی مورد انتظار به عنوان نقطه عملکرد سازه در نظر گرفته می شود. جابجایی اصلاح شده از طیف پاسخ الاستیک برای برآورد حداکثر جابجایی از سیستم معادل غیر خطی با یک درجه آزادی استفاده می کند. جابجایی از این روش از نوع الاستیک با استفاده از تعدادی از عوامل اصلاح بر اساس آنالیز آماری تعیین می شود. با توجه به FEMA 356، جابجایی هدف ، که حداکثر جابجایی رخ داده در بالای ساختمان در طول یک زلزله انتخابی است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.