توضیحات
عنوان فارسی: آیا سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای سلامت در کشورهای با درآمد پایین و متوسط خوب است؟ یک رویکرد متغیر ابزاری
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Is foreign direct investment good for health in low and middle income countries? An instrumental variable approach
آیا سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای سلامت در کشورهای با درآمد پایین و متوسط خوب است؟ یک رویکرد متغیر ابزاری
کمبود تحقیقات کمی در مورد تاثیر FDI بر سلامت جمعیت در کشورهای با درآمد پایین و متوسط (LMICs) وجود دارد. این مقاله به بررسی این رابطه با استفاده از دادههای سالانه ۸۵ LMICs بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۲ میپردازد. هنگام کنترل روندهای زمانی، اثرات ثابت کشور، همبستگی بین مشاهدات تکراری، متغیرهای کمی مرتبط، و درونزایی از طریق یک رویکرد متغیر ابزاری جدید، FDI را مییابیم که اثر سودمندی بر سلامت کلی دارد، که با امید به زندگی مشخص میشود. هنگام بررسی میزان مرگ و میر ویژه سنی، ما اثر مفید قویتر FDI را بر مرگ و میر بزرگسالان مییابیم، اما هیچ ارتباطی با مرگ و میر نوزادان یا کودکان نداریم. قابلذکر است که اثرات FDI بر سلامتی در تمام مدلهایی که درونزایی را کنترل نمیکنند، ناشناخته باقی میماند. با بررسی تاثیر FDI مربوط به بخش خاص بر سلامت در LMICs ها، ما شواهد اولیه از ارتباط معکوس ضعیف بین بخش ثانویه (یعنی تولید)FDI و امید به زندگی کلی را فراهم میکنیم. بنابراین نتایج ما نشان میدهد که FDI یک مزیت کلی برای سلامت جمعیت در LMICs ها، به ویژه در بزرگسالان، فراهم کردهاست، با این حال سرمایهگذاری در بخش ثانویه میتواند برای سلامت مضر باشد.
کلمات کلیدی: کشورهای با درآمد پایین و متوسط؛ سرمایهگذاری مستقیم خارجی؛ متغیرهای کاربردی؛ سلامت جمعیت؛ رشد؛ رگرسیون دادههای تابلو
۱ مقدمه
یک بحث طولانی در تاریخچه در مورد اهمیت اقتصاد کلان برای سلامت جمعیت وجود دارد. در حالی که دیدگاه غالب، با توجه به Pritchett & Summers (۱۹۹۶)، مقاله مهم “ثروتنمدتر سالمتر است”، به نظر میرسد که توسعه اقتصادی در دراز مدت یا در یک مقطع از کشورها برای سلامتی خوب است. با این حال ممکن است این امر در مورد نوسانات اقتصاد کلان کوتاهمدت صادق نباشد.
یکی از عوامل مهم در تعیین سلامت اقتصاد کلان میتواند سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) باشد که توسط بانک جهانی (۲۰۱۴) به عنوان سرمایهگذاری بینمرزی برای ایجاد یک سود پایدار تعریف شدهاست.
FDI به طور گسترده برای افزایش رشد اقتصادی، افزایش دستمزدها و به طور کلی بهبود شرایط کاری در کشورهای با درآمد پایین و متوسط شناخته شده است (LMICs). از آنجا که این عوامل میتوانند بر دسترسی به مراقبتهای بهداشتی تاثیر بگذارند، به خصوص در LMICs ها که دسترسی به مراقبت به شدت به توانایی پرداخت بستگی دارد، ممکن است FDI به طور سودمند با سلامت جمعیت مرتبط باشد. با این حال، FDI ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد. ترجمه مقالات
برای مثال، بدنه قابلتوجهی از کار وجود دارد که ارتباط بین FDI و مصرف تنباکو یا غذاهای ناسالم، افزایش سطوح آلودگی مضر، و افزایش بیش از حد تغذیه را نشان میدهد، که همه آنها مستقیما به سلامت جمعیت آسیب میرسانند. این امر یک رابطه کلی پیچیده و پیشبینیشده مبهم بین FDI و سلامت در LMICs ها را نشان میدهد. تنها سه مقاله تا به امروز به طور کمی اثرات سلامت FDI در LMICs ها را بررسی کردهاند. دو مطالعه بسیار مشابه توسط جورگنسون (۲۰۰۹، ۲۰۰۹ a) بر روی سرمایهگذاری مستقیم خارجی در صنایع بخش دوم (ضمیمه ۳ را ببینید)، و سطوح آلودگی آب با استفاده از تحلیل پانل دادههای سالانه از ۳۰ کشور متمرکز شدهاست. نتایج آنها نشان میدهد که FDI بخش ثانویه با آلودگی بالا همراه است، که به نوبه خود مرگ و میر نوزادان و کودکان را افزایش میدهد. در مطالعهای دیگر تاثیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی و تجارت بینالمللی بر امید به زندگی با استفاده از دادههای سری زمانی سالانه پاکستان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از مدلهای تصحیح خطای برداری نشان داد که در پاکستان، افزایش سرمایهگذاری مستقیم خارجی با مزایای کوتاهمدت و بلند مدت برای امید به زندگی همراه است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.