توضیحات
عنوان: کاربرد میکروپایل در پی های سطحی
- فصل اول: معرفی پژوهش
- فصل دوم: معرفی ریزشمع و کاربردهای متصور برای آن بصورت کلی و برای پی های سطحی
- فصل سوم: مرور دو مقاله ISI خارجی
- منابع و مراجع
مقدمه
روشهای زیادی برای افزایش باربری پی وجود دارد. مساله زمانی اهمیت دوچندان پیدا میکند که به دلایل و ملاحظات معماری یا بالاجبار، پی در مجاوت شیب نیز واقع شده باشد. یکی از انواع مختلف روشهای افزایش باربری پی استفاده از ریزشمع میباشد (1).
میکروپایل یا ریزشمع
بطور كلی در مواجهه با خاكهای مسئله دار نظیر خاكهای سست با قابلیت باربری كم، نشستپذیری زیاد، روانگرا، خاكهای دستی و … دو راه پیش روی مهندسین ژئوتكنیك قرار دارد:
الف: استفاده از المانهای باربر در خاك
ب: بهسازی و اصلاح خواص فیزیكی- مكانیكی توده خاک
هر یك از راه حلهای فوق دارای روشها و مشخصات مربوط به خود میباشند كه طی سالیان متمادی توسعه فراوانی یافتهاند. برخی از تكنیكهای ابداعی نیز ماهیتی تركیبی از دو دسته فوق داشته و مزایای هر دو دسته را تا حدودی بهمراه دارند. از آن دسته میتوان به استفاده از میكروپایلها بهمراه تزریق دوغاب سیمان اشاره نمود (2).
میكروپایل به شمعهای با قطر كوچك (كمتر از mm300) اطلاق میگردد كه غالباً با تسلیح فولادی سبك و تزریق دوغاب سیمان همراه میباشند. میكروپایل علاوه برآنكه به عنوان یك المان باربر و مقاوم در برابر نشست عمل میكند، بدلیل تزریق دوغاب سیمان، سبب بهبود مشخصات مكانیكی (مقاومتی و رفتاری) خاك اطراف نیز میگردد (1).
مختصری از تاریخچه میکروپایل
تاریخچه ابداع میكروپایل به اوایل دهه پنجاه میلادی، زمانی كه اروپا با خیل عظیمی از ساختمانهای در معرض خرابی ناشی از صدمات وارده در جنگ جهانی دوم روبرو بوده است، برمیگردد. در این دوره ابداع یك روش بهسازی بستر كه علاوه بر كارایی و قابلیت اجرا در بین ساختمانهای تخریب شده، سریع و اقتصادی نیز باشد، بسیار ضروری بود كه در چنین شرایطی ابداع میكروپایل توسط Fondedile پیمانكار مشهور ایتالیایی صورت پذیرفت كه بدلیل ویژگیهای منحصر به فرد، این روش گسترش فراوانی یافت.
در آغاز استفاده از میكروپایلها تنها در بهسازی بستر ضعیف ساختمانها مورد توجه قرار داشت. لیكن رفته رفته و با توسعه و اجرای این روش در كشورهای مختلف، دامنه كاربرد آنها به دیگر عرصههای مهندسی ژئوتكنیك نظیر پایدارسازی شیبها، مقابله با روانگرایی و … نیز كشیده شد.
در حال حاضر، دستورالعمل ارائه شده توسط (U.S.FHWA) بعنوان مرجع قابل قبول و مورد استفاده طراحان و پیمانكاران اجرای میكروپایل میباشد (3).
دامنه کاربرد
در اغلب پروژه ها با توجه به مطالعات ژئوتكنیك انجام شده در ساختگاه و شناسایی لایههای تحتالارضی، مشخصات ژئوتكنیكی ساختگاه پروژه تعیین می گردد. سپس با انجام تحلیلهای روانگرایی در اعماق مختلف خاك محل، پتانسیل روانگرایی ساختگاه درصورت وقوع زلزله مورد ارزیابی قرار می گیرد. با وقوع روانگرایی و زائل شدن مقاومت برشی خاك، نشستهای بسیار بزرگی به پی سطحی ساختمان تحمیل می شود كه میتواند منجر به آسیبدیدگی جدی سازه و عناصر غیرسازهای بنا و نهایتاً تخریب آن گردد. از طرف دیگر در برخی از پروژه ها در بحث فنی، تأمین باربری ستونهای روی پی و انتقال بار به لایههای عمیقتر مورد نظر بوده و عامل تعیین كننده برای انتخاب طرح، گذشته از بحث های اجرایی و اقتصادی می باشد. پس در حالت كلی میکروپایل در بعد فنی در دو رویكرد جلوگیری از وقوع روانگرایی و تأمین باربری ستونهای روی پی و انتقال بار به لایههای عمیقتر سودمند واقع می شود و به عنوان یك گزینه مطلوب توسط مهندسان ژئوتكنیك پیشنهاد می گردد (1).
در رویكرد ابتدایی و در ارتباط با ساختمانها، بسته به وزن سازه و شرایط ژئوتكنیكی محل، اغلب در 10 متری اعماق نزدیك به سطح زمین روانگرایی خطرناك بوده و در اعماق بیش از 10 متر تاثیرات روانگرایی بر سازه كم خواهد بود. بنابراین اگر هدف از اجرای میکروپایل مقابله با پدیده روانگرایی باشد، عمق بهسازی بایستی بگونهای انتخاب گردد كه ضمن تضمین رفتار مناسب خاك در شرایط بحرانی نظیر زلزله و تأمین مقاومت پی در برابر اضافه بارهای وارده و جلوگیری از نشستهای ناهمگن، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد. از طرف دیگر معیار بعدی جهت تعیین عمق مناسب فرو رفت میکروپایل را می توان مشاهدات میدانی ناشی از كوبش میکروپایل در خاك و ثبت تغییرات سرعت فرو رفت براساس تعداد ضربات كوبش (انرژی وارده) دانست. بنابراین با پیشرفت كار عمق طراحی متناسب با شرایط زمین قابل تغییر و تعدیل بوده و این قابلیت از محاسن اجرای میکروپایل میباشد، چرا كه كوبش هر میکروپایل با توجه به مشابهت با آزمایش نفوذ استاندارد (SPT) اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با تغییر مشخصات خاك در نقاط مختلف عمق در اختیار قرار میدهد (4).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.