توضیحات
عنوان تحقیق: یاتاقان های غلتشی
- چكیده
- مقدمه
- مفاهیم اولیه پایش وضعیت و عیب یابی ماشین آلات
- تعمیرات بر مبنای وضعیت CBM
- جمع آوری داده ها
- پردازش داده ها
- تصمیم گیری نگهداری
- تنش هرتز و رشد ترك ناشی ازخستگی سطحی
- مقدمه
- تنش های تماسی هرتز
- مكانیزم انتشار ترك ناشی از خستگی سطحی
- روش های تشخیص عیب در یاتاقان های غلتشی
- مقدمه
- ارتعاشات و صدای تولیدشده بوسیله یاتاقان ها
- تكنیك شبكه عصبی
- تكنیك منطق فازی
- تکنیک Acoustic Emission
- مروری بر مطالعات گذشته
- نگاهی بر مسئله
- روش های تخمین عمر یاتاقان
- مدلسازی ایجاد ارتعاش در یاتاقان های غلتشی
- تشخیص عیب در یاتاقان های غلتشی با آنالیز ارتعاشات
- تکنیک های حوزه زمان
- روش شوک پالس
- تكنیك های حوزه فركانس
- فرکانس گذر ساچمه
- روش آنالیز پوش
- طیف های فرکانسی مرتبه بالاتر
- روش تناوبی ایستا
- تكنیك های حوزه زمانفركانس
- تبدیل موجک
- بررسی موردی انجام شده بر روی مدل های تخمین عمر
- پیش بینی عمر باقیمانده یاتاقان های غلتشی با استفاده از الگوریتم تطبیقی و مکانیک شکست
- برسی روش آنالیز روغن در در پایش وضعیت سیستم
- کاربرد آنالیز ارتعاشات و شبکه عصبی Wavelet در تشخیص عیب و پیش بینی عمر یاتاقان های چیلر
- تعیین عمر باقیمانده یاتاقان های غلتشی با استفاده از مکانیک شکست
چكیده
یاتاقان های غلتشی از مهمترین اجزای بكاررفته در ماشین آلات دوار می باشند، به همین دلیل تعیین دقیق عمر باقیمانده یاتاقان های غلتشی به منظور افزایش قابلیت اطمینان كاركرد آنها، از موضوعات مهم در مباحث مربوط به پایش وضعیت [1] ماشین آلات دوار محسوب می شود. با وجود تلاش های فراوان برای تدوین روشی برای تعیین دقیق عمر باقیمانده یاتاقان های غلتشی، نمی توان عمر این قطعات را با دقت بسیار خوب تخمین زد و تلاش محققین همواره در جهت بهبود روش های قبلی برای تخمین بهتر عمر باقیمانده آنها بوده است. معیار تعیین عمر باقیمانده در یاتاقان های غلتشی، مساحت ناحیه خرابی در رینگ های داخلی و خارجی و اجزای غلتشی آنهاست.
مقدمه
توانایی تخمین دقیق عمر باقیمانده قطعات از اولین لحظه وقوع خرابی از جمله موضوعات مهم مورد بررسی در مباحث مرتبط با مسائل پایش وضعیت است. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می شود كه به وسیله عمر باقیمانده می توان قابلیت اعتماد را افزایش داده و نیز هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات را كاهش داد. لذا دستیابی به روش هایی برای تخمین عمر باقیمانده قطعات از جمله مباحثی است كه باید در بحث پایش وضعیت تجهیزات مورد توجه خاص قرار گیرد. هدف از پایش وضعیت ماشین آلات جلوگیری از خرابی نابهنگام و نیز افزایش قابلیت دسترسی[2] و قابلیت اطمینان[3] آن ها است. در این صورت با توجه به آگاهی كاربر از زمان خرابی نهایی، می توان از انجام تعمیرات دوره ای كه منجر به خروج كل سیستم از چرخه به صورت ناخواسته می شود، جلوگیری كرد.
امروزه تلاش های بسیاری برای توسعه روش های مناسب پایش وضعیت ماشین آلات و پیش بینی كاركرد آن ها صورت می گیرد. این تلاش ها بدین دلیل صورت می گیرد كه از خرابی های ناخواسته قطعات كه منجر به ضررهای اقتصادی می گردد، تا حد امكان جلوگیری بعمل آورد. با توجه به اهمیت اقتصادی موضوع، هدف آن است كه ماشین آلاتی كه دارای بیشترین احتمال خرابی هستند به صورت جدی تر مورد بررسی قرار گیرند. با توجه به اهمیت ماشین های دوار در صنایع مختلف، توسعه روش هایی كه پیش بینی عمر قطعات موجود در این تجهیزات را با قابلیت اطمینان بالایی انجام دهند، از اهمیت خاصی برخورددار است. در ماشین آلات دوار، خرابی یاتاقان های غلتشی یكی از دلایل عمده عدم كاركرد آن ها به شمار می رود. خرابی یاتاقان علاوه بر آنكه باعث عدم كاركرد مجموعه می گردد، در مواردی می تواند خطرات جانی نیز به دنبال داشته باشد. لذا پایش وضعیت یاتاقان ها و بالاخص پیش بینی عمر باقیمانده آن از جمله مباحث مهم در پایش وضعیت ماشین آلات دوار محسوب می گردد. با توجه به موارد بیان شده می توان گفت كه پیش بینی عمر باقیمانده قطعات دارای اهمیت خاص اقتصادی در صنعت می باشد.
مفاهیم اولیه پایش وضعیت و عیب یابی ماشین آلات
1- 1 تعمیرات بر مبنای وضعیت [4] CBM
تعمیرات بر مبنای وضعیت در واقع برنامه تعمیراتی است كه بر مبنای اطلاعات حاصل از پایش وضعیت دستگاه اتخاذ می گردد. این برنامه تعمیراتی شامل سه بخش اصلی است كه عبارتند از: جمع آوری داده ها، پردازش داده ها و انجام تعمیرات بر اساس داد ههای استخراج شده. عیب یابی [5]و پیش بینی عیب[6] دو موضوع عمده در برنامه تعمیرات بر مبنای وضعیت هستند. قابلیت اعتماد از جنبه های مهم ارزیابی كاركرد ماشین آلات است. این پارامتر رابطه مستقیمی با كیفیت طراحی دارد. با این وجود یك قطعه با طراحی مناسب، پس از مدت زمان معینی دچار خرابی و در نهایت شكست می شود كه این خرابی و شكست در واقع یك پدیده تصادفی [7]و غیرقابل پیش بینی است. با توجه به نكته، می توان به اهمیت روش های نگهداری و تعمیرات ماشین آلات برای افزایش راندمان كاری آن ها پی برد. نخستین روش تعمیرات و نگهداری روش كاركرد تا موقع خرابی[8] است كه در آن دستگاه تا لحظه خرابی مورد بازرسی قرار نمی گیرد و بعد از وقوع خرابی تعمیرات صورت می گیرد. در این طرح هیچ فعالیت پیشگیرانه ای برای عی بیابی ماشین آلات در نظر گرفته نمی شود. روش دوم، تعمیرات دوره ای یا پیشگیرانه است. در این روش به صورت دوره ای و در زمان های مشخص تأسیسات مورد بازرسی قرار می گیرند. این روش اگر چه باعث افزایش قابلیت اعتماد سیستم می گردد، اما به دلیل انجام بازرسی دوره ای، هزینه های عملیاتی بالایی را می طلبد. با توجه به این مسأله، روش های تعمیراتی كه بر اساس حالت سیستم اتخاذ می شوند، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.
تعمیرات بر مبنای وضعیت، یك برنامه تعمیراتی است كه بر اساس شرایط دستگاه برنامه تعمیراتی برای آن اتخاذ می كند. در این روش، تعمیرات تنها در مواقع ضروری صورت می گیرد. این روش از بازرسی بی مورد جلوگیری كرده و باعث كاهش هزینه عملیاتی می شود و نسبت به روش بازرسی دوره ای دارای صرفه اقتصادی بیشتر است. یك برنامه تعمیرات بر مبنای وضعیت دارای سه مرحله اصلی است:
- مرحله جمع آوری اطلاعات برای به دست آوردن اطلاعات مرتبط به سلامت سیستم
- مرحله پردازش اطلاعات، برای آنالیز داد هها و سیگنالهای جمع آوری شده ی مرحله اول برای تحلیل و تفسیر داده ها
- مرحله تصمیم گیری نگهداری برای افزایش قابلیت دسترسی و كاهش توقفات
عیب یابی و پیش بینی عیب دو دیدگاه مهم روش تعمیرات بر مبنای وضعیت هستند. در مرحله عیب یابی به تشخیص عیب، تجزیه و شناسایی آن پرداخته م یشود. تشخیص عیب در واقع مهارتی است برای تعیین این نكته كه چه زمان یك پدیده در سیستم پایش شده از حالت عادی خود خارج می شود. تجزیه عیب به معنای مهارت در شناسایی عیب و تعیین محل آن در لحظه وقوع آن است. اما در قسمت پیش بینی خرابی، باید عیب پیش از وقوع آن تشخیص داده شود. در واقع پیش بینی خرابی به تخمین مكان و نیز لحظه وقوع خرابی می پردازد. در ادامه به صورت خلاصه سه مرحله روش پایش بر مبنای وضعیت توضیح داده خواهد شد. این سه مرحله در هر دو روش عیب یابی و پیش بینی عیب مورد استفاده قرار می گیرد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
sohrab.sardary (مالک تایید شده) –
سلام، در قسمت انتهای تحقیق منابع اصلا ذکر نشده است. لطف می کنید منابع رو ذکر کنید؟ در ضمن لطفا سریعا پاسخو باشید. ممنون.