توضیحات
عنوان فارسی: کود بیولوژیک
- مقدمه
- تاریخچهای در خصوص انواع كودها
- تعریف کودهای زیستی
- اهمیت تولید كود بیولوژیك به صورت بومی
- طبقه بندی کودهای بیولوژیک
- کرم های خاکی تولیدکننده ورمی کمپوست
- کودهای بیولوژیک چگونه کار می کنند
- مزایای کود بیولوژیک FIXFRS
- کود بیولوژیک ریزوبیومی و مراحل تولیدآن
- معرفی چند کود بیولوژیک
- 1/ کود بیولوژیک نیترو کسین
- 2/ کود بیولوژیک بیووم پلاس
- 3/ قارچ کش بیولوژیک بیوسو بتیل
- 4/ کود بیولوژیک سوپر نیترو پلاس
- نقش کود بیولوژیک
- قارچهای میكوریزا و میكروارگانیسمای حل كننده فسفات
- باكتریهای ریزوسفری مولد سیدروفور
- میكروارگانیسمهای تجزیه كننده سلولز
- اجرای طرح بیولوژیك
- اثر کود بیولوژیک در حاصلخیزی خاک
- ارزش کود بیولوژیک به دلیل سه خاصیت مهم آن است
- نقش ازت در گیاهان و حاصلخیزی خاک
- مزایا و معایب کودهای بیولوژیک و کودهای شیمیایی
- پیشنهاد
کود بیولوژیک
مقدمه
كود بیولوژیك ازته یكی از اقسام كودهای بیولوژیك است كه در صورت تولید و مصرف آن در داخل كشور، مزایای زیادی برای كشور بهوجود خواهد آمد. امروزه با توجه به ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی و بهداشتی كه از مصرف كودهای شیمیایی حاصل میشود،تولید و مصرف كودهای بیولوژیك (Biofertilizer) بهعنوان مهمترین رویكرد در زمینه بیوتكنولوژی خاك بهشمار رفته و مورد توجه سرمایهگذاران بخش كشاورزی در سطح جهان قرار گرفته است. این کود مفید خاكزی به منظور تولید بهینه محصول است كه این هدف از طریق بهبود كیفیت خاك و رعایت بهداشت و ایمنی محیطزیست، با بهرهگیری از بیوتكنولوژی تأمین میشود. تولید و كاربرد كودهای بیولوژیك یكی از مؤلفههای اساسی در بیوتكنولوژی خاك و به تبع آن مدیریت تلفیقی تغذیه گیاه محسوب میشود. بهطور كلی، كود بیولوژیك، تراكم زیادی از یك یا چند نوع ارگانیزم مفید خاكزی و یا مواد متابولیك این موجودات است كه با یك مادة نگهدارنده همراه است و صرفاً بهمنظور تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، تولید میشود.
تاریخچهای در خصوص انواع كودها
میزان تولید محصول، با میزان عرضه عناصر معدنی و بعضاً آلی خاك كه برای آنها قابل استفاده باشد، متناسب است. از دیرباز بشر به اهمیت نقش عناصر معدنی و آلی در رشد گیاه و تولید محصول پیبرده بود. بعد از جنگ دوم جهانی، مهمترین این عناصر (ازت، فسفر و پتاسیم)، به صورت كودهای سنتزی شیمیایی با هدف افزایش تولید محصولات كشاورزی، مورد استفاده قرار گرفتند. كاربرد روزافزون كودهای شیمیایی باعث بروز خسارات جبرانناپذیر زیستمحیطی، بهداشتی و اقتصادی شده است. كاربرد كودهای شیمیایی ازته بواسطة برجای ماندن آنها در طبیعت، باعث آلودگی آب و خاك شده و از این طریق باعث ایجاد بیماریهای مختلفی از قبیل سرطان و متهموگلوبینا در انسان میشوند.
از طرفی تولید هر كیلوگرم كود شیمیایی ازته، مستلزم مصرف 2200 كیلوكالری انرژی است. این مقدار انرژی عموما از منابع نفتی و در صنایع پتروشیمی تأمین میگردد. این معایب كودهای شیمیایی باعث شد كه تولید كودهای بیولوژیك مورد توجه جدی قرار گیرد.
تعریف کودهای زیستی
کودهای زیستی به موادحاصل خیزکننده ای اطلاق می شودکه حاوی تعداد کافی از یک یا چند گونه از ارگانیسم های مفیدخاکزی هستندکه روی مواد نگهدارنده مناسبی عرضه می شوند.
کودهای زیستی به مایع تلقیح میکروبی وبه عنوان یک ترکیب حامل سوش های میکروبی مؤثر و با راندمان بالا برای تامین یک یا چند عنصر غذایی مورد نیازگیاه تعریف می شوند.کودهای بیولوژیک میکرو ارگانیسم هایی هستندکه قادرند عناصرغذایی را از شکل غیر قابل استفاده به شکل قابل استفاده تبدیل کنند و این تبدیل در یک پدیده بیولوژیکی انجام می گیرد .
کودهای بیولوژیکی مواد مغذی گیاهی با منبع قابل احیا می باشندکه مکمل کودهای شیمیایی محسوب می شوند این کودها چیزی جز رشته های انتخاب شده میکرو ارگانیسم های مفید خاک کشت شده در آزمایشگاه نیستند که در موقعیت مناسبی قرارگرفته اند.
کودهای بیولوژیکی مواد مغذی گیاهی هم چون نیتروژن و فسفر را ازطریق فعالیتشان در خاک و یا ساقه های زیرزمینی تولید می کنند و به تدریج واردگیاه می شوند. کودهای بیولوژیک به علت افزایش حفظ سلامت خاک و به حداقل رساندن آلودگی محیطی و کاهش استفاده از موادشیمیایی در خاک اخیراً بسیار مورد توجه قرارگرفته اند.
کود بیولوژیک به عنوان ماده ای تعریف شده که دارای میکروارگانیسم های زنده ای که در ساقه های زیرزمینی گیاهان ودرون گیاهان زندگی می کنندکه وقتی در سطح گیاهان و یا خاک و برای کشت دانه به کار برده می شوند مواد مغذی اولیه راتأمین کرده و باعث تحریک رشد گیاهان می شوند. ( PGPR )
عملکردهای میکروبی PGPR که اخیراً به عنوان کود بیولوژیک پیشنهاد شده اند، انواع بسیاری از باکتری های خاک که درساقه ی گیاهان می باشند اما ممکن است که در داخل و یا اطراف آوندهای گیاهی رشد کنند باعث افزایش رشد گیاه می شوند. این نوع باکتری ها به عنوان ریزو باکتری های افزایش دهنده ی رشد گیاهی معروف هستند.
به نظر می رسد که بعضی از PGPR ها با عمل کردن به عنوان هم کود بیولوژیک و هم آفت کش های بیولوژیکی باعث رشد گیاهان می شوند.
نوع عملکرد PGPR عبارت است از تنظیم نیتروژن و افزایش قابلیت دسترسی به مواد مغذی در ساقه ی گیاهان و تأثیر مثبت بر روی رشد و مورفولوژی ریشه ها و بهبود همزیستی مفید میکروبی-گیاهی.
اهمیت تولید كود بیولوژیك به صورت بومی
با توجه به سازگاری میكروارگانیزمها با شرایط محیطی و اقلیمی زیستگاه خود، استفاده از باكتریهای خارجی كه از مناطقی با ویژگیهای متفاوت نسبت به شرایط اقلیمی كشور بهدست آمدهاند، جهت تولید كود بیولوژیك و استفاده از آنها در شرایط اقلیمی كشور، مسلماً از كارایی لازم برخوردار نخواهد بود. بنابراین، استفاده از باكتریهای بومی كه با شرایط خاك و اقلیم كشور سازگار هستند، برای تولید كود بیولوژیك از ارزش ویژهای برخوردار است.
طبقه بندی کودهای بیولوژیک
الف ) باتوجه به نوع میکرو ارگانیسم ها کودهای بیولوژیک را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد
- کودهای بیولوژیک باکتریایی ( ریزوبیوم ، ازتوباکتر، آزوسپریلیوم و…)
- کودهای بیولوژیکی قارچی (میکوریزا)
- کودهای بیولوژیکی جلبکی (جلبک های سبز- آبی وآزولا)
- کودهای بیولوژیک اکتینومیست ها ( فرانکیا )
ب )با توجه به اعمالی که میکروارگانیسم ها انجام می دهندکودهای بیولوژیک به شرح ذیل تقسیم بندی می شوند
- تثبیت کننده های ازت مولکولی
- قارچ های میکوریزا
- میکرو ارگانیسم های حل کننده فسفات های نامحلول
- باکتری های ریزوسفر محرک رشد
- میکرو ارگانیسم های تبدیل کننده مواد آلی زائد به کمپوست
- کرم های خاکی تولیدکننده ورمی کمپوست
میکرو ارگانیسم های تبدیل کننده مواد آلی زائد به کمپوست
میکروارگانیسم ها شامل انواعی از قارچ ها و باکتری هاست که برای تبدیل سریع تر بازمانده های آلی و تولید کمپوست مورد استفاده قرارمی گیرند. کمپوست یک کود آلی و حاصل از مجموع تغییر و تبدیل هایی است که روی انواع بازمانده های گیاهی و جانوری در نتیجه توالی فعالیت گروه های مختلف میکرو ارگانیسم ها به وجود می آید به این ترتیب ، فرآورده این فرآیند میکروبی می تواند یک کود بیولوژیک محسوب شود. تولید کودآلی کمپوست به طریقه بیوتکنولوژیکی و از کلیه منابع آلی ازجمله زباله های خانگی، ضایعات کشاورزی(ضایعات پسته، چای،کاه ،سبوس برنج و…) و بازیافت فاضلاب های شهری وخانگی صورت می گیرد.
کرم های خاکی تولیدکننده ورمی کمپوست
ورمی کمپوست به طوری که پیشوند این اصطلاح اشاره می دارد نوعی کمپوست تولید شده به کمک کرم های خاکی است که در نتایج تغییر و تبدیل و هضم نسبی بازمانده های آلی درضمن عبورازدستگاه گوارش این جانوران بوجود می آید. تولید ورمی کمپوست فن آوری استفاده از انواع خاصی از کرم های خاکی است که به دلیل توان رشد و تکثیر بسیارسریع و توانایی قابل توجه برای مصرف انواع موادآلی زائد ، این قبیل مواد غالبا مزاحم را به یک کودآلی با کیفیت بالا تبدیل می کنند. عبورآرام ،مداوم ومکرراز مسیر دستگاه گوارش کرم خاکی همراه با اعمال خردکردن ، سائیدن ، به هم زدن ومخلوط کردن که در بخش های مختلف این مسیرانجام می شود آغشته کردن مواد به انواع ترشحات گوارشی ، در مجموع مخلوطی را تولید می کند که سرشاراز مواد هومیک وعناصر غذایی به فرم قابل جذب برای گیاه می باشد.
کودهای بیولوژیک چگونه کار می کنند
- کودهای بیولوژیکی نیتروژن هوا را درخاک ، داخل گره ی ریشه های محصولاتLegume ( نخود و لوبیا ) تنظیم می کنند و آن را به گیاه می رسانند.
- آن ها مواد غیر قابل حل فسفات شبیه فسفات آلومینیوم ،آهن و تری کلسیم را قابل حل می کنند.
- آن ها فسفات را از لایه های خاک جدا می کنند.
- آن ها هورمون های ضد متابولیک ها را تولید می کنندکه باعث افزایش رشد ریشه ی گیاهان می شوند.
- آن ها موادآلی را تجزیه کرده و به معدنی شدن درخاک کمک می کنند.
- وقتی آن ها برای خاک و یا دانه به کار برده می شوند قابلیت دسترسی به مواد مغذی را افزایش داده و بدون داشتن تأثیرات منفی بر روی خاک و محیط باعث افزایش 10 تا 25% محصول می شوند.
FIXERS
یک نوع کود بیولوژیکی است که از مخلوط انحصاری میکرو ارگانیسم های مفید بر روی یک واسطه ی کودگیاهی استفاده می کنند، این میکرو ارگانیسم ها باعث سالم شدن خاک و افزایش رشدگیاه می شوند.
فرق بین یک کود بیولوژیکی و یک کودشیمیایی این است که کودهای بیولوژیکی نیتروژن ، فسفر و پتاسیم را در خاک و ریشه ی گیاهان تولید می کنند در حالی که کودهای شیمیایی می بایست به شکل مصنوعی به خاک اضافه شوند تا بتوانند همین کار را انجام دهند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.