توضیحات
عنوان: کاهش کلسترول
- فصل درآمدی بر کلسترول
- مقدمه
- جنس کلسترول و محل آن
- اهمیت پژوهش در زمینه کاهش کلسترول
- فصل روشهای کاهش کلسترول
- مقدمه
- کاهش کلسترول شیر با استفاده از بتاسیکلودکسترین
- کاهش کلسترول از چربیهای حیوانی
- کاهش کلسترول با انیدریدهای چرخهای
- بررسی محصولات جانبی با روش انیدریدهای چرخهای
- فصل معرفی پدیده جذب و جذب سطحی دارو
- مقدمه
- تعویض یونی
- کروماتوگرافی
- جذب سطحی
- انواع جذب سطحی
- جاذب ها و پدیده جذب سطحی
- طبیعت جاذبها
- پوشش دهی پلیمری نانوذرات مغناطیسی آهن برای جذب داروی آسیکلوویر
- سنتز ذرات سوپر پارامغناطیس آهن با پوشش پلیاتیلن گلایکول
- سنتز نانو ذرات
- عاملدار کردن نانوذرات مغناطیسی آهن با سیلیکا
- پوشش دادن نانو ذرات عامل دار شده پلی اتیلن گلایکول
- نتایج پژوهش زارعی و همکاران
- آنالیز FTIR
- آنالیز TEM
- نتایج عملیاتی جذب دارو
- کاربرد نانو نانوذرات کربن در جذب دارو
- کاربرد نانو نانوذرات کربن در جذب دارو
- تأثیر زمان و بررسی مدلهاي سینتیکی
- تأثیر غلظت اولیه عصاره و مدلهاي ایزوترم جذب
- بازیابی و استفاده مجدد از نانوجاذب
فصل 1 درآمدی بر کلسترول
1-1- مقدمه
کلسترول[1] یکی از مولکولهای زیستی و از دسته چربیها لیپیدها است. این مولکول ۲۷ گزینه ساختار چندحلقهای دارد. نقش عمده آن استحکام و انعطافبخشی به غشا سلولها است. کلسترول نوعی چربی و از مواد مهم غشا است. کلسترول در خون هم وجود دارد. کلسترول خون از دو منبع اصلی تأمین میشود: رژیم غذایی و تولید در کبد[1].
در این پژوهش در ابتدا کلسترول را توصیف خواهیم کرد و در ادامه واکنشها و سنتیکهای مرتبط با کاهش کلسترول در ادبیات مورد بحث قرار میگیرد. در پایان نیز به توضیح در مورد جذب سطحی دارو خواهیم پرداخت.
2-1- جنس کلسترول و محل آن
کلسترول مادهای است از جنس چربی ومومی شکل که در تمام سلولهای بدن وجود دارد و برای ادامه زندگی مادهای حیاتی و ضروری است. اعمال کلسترول در بدن عبارتست از[1]:
۱- کلسترول درغشای تمام سلول ها درساخت دیواره ی سلولی شرکت می کند. ۲۵ درصد کل کلسترول بدن در غشای سلول های عصبی بوده و مهمترین پوششی است که اعصاب را عایق می کند. ۲- کلسترول ماده اصلی برای ساخت بسیاری از هورمون های استروئیدی است (هورمون های جنسی مثل استرادیول و تستوسترون )، هورمون های استروئیدی که توسط غدد فوق کلیوی ساخته می شوند(مثل کورتیزول) و پیش ساز ویتامین ها (مثل۷-Dدهیدروکلسترول) نقش مهمی را ایفا می کند.
کلسترول پیش ساز اصلی اسیدهای صفراوی است که برای هضم چربی ها ضروری می باشد. به طور کلی تمام گیاهان مانند سبزیجات، حبوبات و غلات فاقد کلسترول اند. اما در بین آن ها موادی مانند جو، کدو، شوید و سیر اثر ضد کلسترول بسیار قوی تری را بروز میدهند که دلایل آن مربوط به وجود اسید چرب امگا- 3، پکتین، فیبر و بتاکاروتن وغیره می باشد. سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون می شود. سویا به سه دلیل باعث کاهش کلسترول خون می گردد: 1- فاقد کلسترول است. 2- حاوی پروتئین است، چرا که پروتئین کلسترول خون را کاهش می دهد. 3-اکثر چربی های موجود در سویا از نوع چربی های غیر اشباعPUFA است. انواع کلسترول (کلسترول LDL وHDL و VLDL چیست)؟ چربیها در خون آزاد نبوده عموماً با اتصال به پروتئین های خاصی به نام لیپوپروتئین ها در بدن حرکت می کنند. لیپوپروتئین ها با چربی ها ترکیب می شوند و نقش آنها در متابولیسم بدن پیچیده است. ۱ – کلسترول VLDL : این نوع کلسترول مولکول های چربی را از کبد به دیگر قسمت های بدن حمل می کند و بعد از انتقال چربی به بافت ها تبدیل به کلسترول LDL میگردد. ۲- کلسترولLDL: بیشتر کلسترول موجود در خون (۷۰درصد آن ) توسط LDL حمل می شود. LDL کلسترول را از کبد می گیرد و به بافت های بدن می برد. این نوع کلسترول به بافت های بدن خاصیت چسبندگی دشته و به راحتی به جدار داخلی دیواره ی رگ ها می چسبد و باعث باریک شدن و در نهایت انسداد مجرای داخلی رگ ها می گردد. از این رو به کلسترول بد معروف است. افزایشLDL خون باعث افزایش خطربیماری قلبی عروقی می شود. کلسترول HDL: کلسترول باقیمانده توسط HDL حمل می شود که باعث مصرف کلسترول و کاهش خطرCHD می شود. HDLدر کبد و رودهها ساخته می شود. قسمت اعظم آن پروتئین (۵۰%) درصد و قسمت کمتر آن را کلسترول و تری گلسیرید تشکیل می دهد و کار عمده آن انتقال کلسترول از بافت ها و هدایت آن به سمت کبد است. این نوع کلسترول، کلسترول هایLDL موجود در طول دیواره ی رگ ها را پیدا کرده و به آن ها می چسبد و آن ها را از جدار رگ ها پاک می کند و از باریک شدن و انسداد رگ ها جلوگیری می نماید. به همین جهت به کلسترول خوب معروف است. مواد غذایی افزاینده کلسترول: • -غذاهای سرخ شده • – چربی های اشباع شده مانند روغن های حیوانی و روغن نباتی جامد و کره • – امعاء و احشاء حیوانی مانند دل، جگر، قلوه، سیرابی و مغز- میگو و گوشت های پر چرب • – غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و پیتزا • – لبنیات پر چرب- دسرهای چرب • -انواع کلوچه، کیک، شیرینی ها مخصوصاً شیرینی تر • -روغن نارگیل – انواع سس های مایونز سالاد • – انواع شکلات، چیپس و پفک های حاوی روغن ترانس • – زرده تخم مرغ[1].
3-1- اهمیت پژوهش در زمینه کاهش کلسترول
ارتباط مستقیمی بین میزان کلسترول خون و بیماری های قلبی عروقی وجود دارد به طوری که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، ریسک حمله قلبی در افرادی که کلسترول بالا دارند سه برابر بیشتر از افراد طبیعی است. این سازمان پیش بینی نموده است که تا سال 2020 میلادی، بیماری قلبی عروقی عامل مهم مرگ و میر خواهد بود و 00/6 میلیون نفر را در دنیا تحت تاثیر قرار خواهد داد. افزایش آمار مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی که یکی از دلایل آن رژیم غذایی پرچرب و سطح بالای کلسترول خون می باشد باعث شده گرایش به مصرف غذاهای کم چرب با کلسترول پایین افزایش یابد. کلسترول نوعی چربی از گروه استروئید ها و یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده غشای سلول است که باعث استحکام دیواره غشاء سلول می گردد. با وجود تولید مقداری از کلسترول موجود در بدن از طریق کبد، اما اصلی ترین منبع ورود کلسترول به بدن از طریق مصرف مواد غذایی با منشاء حیوانی از قبیل لبنیات ، تخم مرغ و گوشت می باشد. فرآورده های شیری به واسطه ترکیبات مغذی از جمله پروتئین، چربی، ویتامین B2، ویتامین A وکلسیم از اجزا اصلی رژیم غذایی هستند، در کشور ما 8/4 درصد انرژی دریافتی روزانه هر فرد از شیر و فرآورده های آن تامین می شود. فرآوره های شیری مقادیر قابل توجهی چربی اشباع و کلسترول دارند. به طور مثال هر 022 میلی لیتر شیر کامل محتوی 4- 5/0گرم چربی است که 5/0 -0/0 گرم آن اشباع شده می باشد و حدود 0 تا 4 میلی گرم کلسترول دارد. در بین فرآورده های شیری، متوسط مصرف پنیر، کره، شیر در کشور بالاتر می باشد. همچنین میزان چربی در انواع پنیر ها بین 02 تا02 درصد می باشد که بسته به مقدار چربی، پنیر ها کلسترول آنها بین صفر تا 022 میلی گرم درصد متفاوت است (انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور ،80- 97). در میان محصولات شیری پنیر، کره و روغن کره به دلیل دارا بودن کلسترول بالا مورد توجه متخصصین تغذیه قرار گرفته اند. به طوری که مطابق با تحقیقات انجام شده، عنوان شده است که مصرف کره باعث افزایش کلسترول تام خون، به ویژه در افرادی میشود که سابقه افزایش کلسترل خون دارند. حذف این مواد غذایی از سفره مصرف کنندگان، به دلیل این که بسیاری از ترکیبات تغذیه ای ارزشمند نیز خذف می شود، راهکار قابل قبولی نمی باشد. به این دلیل تکنولوژیستها، در خصوص حذف یا کاهش محتوای کلسترول در مواد غذایی بدون این که بر روی سایر ترکیبات با ارزش تاثیری داشته باشد متمرکز شدهاند که کاربرد بتا سیکلودکسترین یکی از این روشها میباشد که نتایج قابل قبولی در خصوص کاهش کلسترول در مواد غذایی داشته است[2-8].
در فصل بعدی برخی از مطالعات صورت گرفته در زمینه کاهش کلسترول با روشهای مختلف ارائه خواهد شد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.