توضیحات
عنوان: کاربرد نانو فیلتراسیون در صنایع غذایی مختلف
- چکیده
- کلیات
- جدا سازی غشایی
- انواع قالبهای غشا
- طرح صفحه ای قالبی
- طرح لوله ای
- طرح مارپیچ
- صافی های فیبر میان تهی
- نانو فیلتراسیون
- تاریخچه ی نانو فیلتراسیون
- تعاریف کلی نانو فیلتراسیون
- موارد استفاده از نانو فیلتراسیون
- مزایا و معیاب نانو فیلتراسیون
- نانو فیلتراسیون در صنایع نوشیدنی (آب و آبمیوه)
- نانو فلیتراسیون در صنایع لبنی
- نانو فیلتراسیون در تصفیه آب صنایع غذایی
- نانو فیلتراسیون در تولید شربت قند و شکر
- اصطلاحات رایج در نانو فیلتراسیون
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده:
افزایش هزینههای انرژی و تقاضا برای محصولات با ارزش غذایی بالاتر و روشهای فرآوری که سمیت کمتری برای محیطزیست دارند، شاخصهای مهمی برای استفاده از فرآیندهای غشایی در صنعت غذا بهشمار میروند.
نانوفیلتراسیون یک روش مبتنی بر فیلتراسیون غشایی است و از منافذی در مقیاس نانومتری استفاده میکند که از غشا عبور میکنند. غشاهای نانوفیلتراسیون منافذی در مقیاس ۱ تا ۱۰ نانومتر دارند که از اندازه منافذ در ریزپالایش (میکرو فیلتراسیون) و فراپالایش (اولترا فیلتراسیون) کوچکتر و از منافذ روش اسمز معکوس کمی بزرگتر است. غشاهای مورد استفاده در نانوفیلتراسیون عمدتاً از لایههای نازک پلیمری ساخته میشوند. موادی که استفاده میشوند هم اغلب پلی اتیلن ترفتالات یا فلزاتی مانند آلومینیوم هستند. ابعاد منافذ توسط پی اچ (به انگلیسی: pH)، دما و زمان گسترش، با تراکم منافذ در بازه ۱ تا ۱۰۶ منفذ در سانتیمتر مربع کنترل میشود.
غشاهای نانو فیلتراسیون «اناف» از نظر اندازه منافذ بین اسمز معکوس «آر او»هستند. این غشاها مشخصات منحصربهفردی مانند شعاع منفذ و چگالی بار سطحی را دارند که روی جداسازی مواد محلول مختلف اثر میگذارد. درحالحاضر نانو فیلتراسیون (اناف) در طیف گستردهای از فرآیندهای غذایی ازجمله سختیگیری از آب، تصفیه پساب، فرآوری روغن گیاهی، نوشیدنی، صنایع لبنیات و صنعت قند متمرکز است. نانو فیلتراسیون دارای کارآیی جداسازی بالا، کاهش تولید پساب، انجام عملیات در دماهای پایین و کاهش تعداد مراحل فرآوری بوده و یک انتخاب مناسب به عنوان یک فرآیند موثر و ارزان است. انجام تحقیق
واژگان کلیدی : نانو فیلتراسیون ، فیلتراسیون غشایی ، اسمز معکوس ، اولترا فیلتراسیون
کلیات
1-1جدا سازی غشایی
مروزه تکنولوژیهای غشایی از جایگاه و کاربرد وسیعی در صنایع مختلف برخوردارند. از دهه 1960 این علم از آزمایشگاه به صنعت و پزشکی راه یافت و با پیشرفتهای چشمگیری مواجهه شد ، به گونه ای که انتظار می رود غشاها در آینده نقش مهمی را در علوم مختلف به ویژه علم پزشکی ایفا کنند.
از تکنولوژیهای غشایی اولین بار برای فیلتراسیون آب آشامیدنی ارتش آلمان استفاده شد. تحقیقات برای استفاده گسترده از این تکنولوژی توسط کشور آمریکا مورد حمایت قرار گرفت و نهایتا توسط شرکت میلی پور ، اولین و بزرگترین تولیدکننده میکروفیلتر، مورد بهره برداری قرار گرفت. در گذشته بیشترین کاربرد میکروفیلتراسیون در صنایع نوشیدنی ( μm 0/45 )، استریلیزاسیون تجاری سرد برای مصارف دارویی ( μm 0/2) و تامین آب خالص در فرایندهای نیمه رسانایی (μm 0/1) بود.تا سال 1960 با وجود درک اصول اساسی غشاهای مدرن صنایع مهمی در این زمینه وجود نداشت تا اینکه به تدریج با رفع برخی از معایب آنها نظیر قیمت بالا ، فرایندهای کند و زمان بر ، غیر انتخابی بودن و… غشاها از آزمایشگاه به صنعت راه یافتند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.