توضیحات
عنوان فارسی: تحقیق پیس میکر و کاربردهای آن
- پیس میکر چیست و چه کاربردهایی دارد
- عملكرد پیس میكر
- انواع پیس میكر
- سیستم پیس میكر موقت
- سیستم پیس میكر دایمی
- پیس میكر خارج جلدی
- Fixed Rate (asynchronous) Pacemaker
- Demand (synchronous , noncompetitive) Pacemaker
- پیس میكر های تک حفره ای
- پیس میكرهای دو حفره ای
- فوائد داشتن یک پیس میکر چیست
- خطرات داشتن یک پیس میکر چیست
- قیمت پیس میکر
- قسمت های مختلف پیس میکر
- معرفی شرکت های سازنده پیس میکر
پیس میکر چیست و چه کاربردهایی دارد
پیس میکر یا ضربان ساز مصنوعی دستگاهی است که برای ایجاد تحریک الکتریکی یا ضربان قلب وگاهی برای تنظیم و کنترل ضربان قلب استفاده می شود .فعالیت الکتریکی صحیح از کانونی به نام کانون دهلیزی شروع می شود که پس از انتقال از حفرات فوقانی قلب تحت عنوان دهلیزها به کانون دهلیزی بطنی رسیده و متعاقب آن پس از انتشار در سیستم هدایتی به نام باندهای هدایتی راست و چپ سبب حرکت انقباضی مناسب در حفرات تحتانی قلب به نام بطن ها می شود. بروز اختلال در هریک از مناطق مذکور می تواند به اختلال در عملکرد الکتریکی و به دنبال آن نابسامانی در فعالیت مکانیکی قلب منجر شود که خود عاملی خواهد بود برای کاهش برون ده قلب و بروز علایم بالینی نظیر خستگی، دردهای قفسه صدری، تنگی نفس و کاهش گذرای سطح هوشیاری که آن را تحت عنوان سنکوپ می شناسیم
ضربان ساز دایمی قلب یا پیس میکر قلبی یک وسیله الکترونیکی با وزن حدود ۳۰ گرم است که دارای یک باطری پرقدرت با مدارهای الکترونیکی و حافظه کامپیوتری است و قادر به تولید امواج الکتریکی است. این پالس های الکتریکی از طریق رشته های نازک به نام لید به عضله قلب منتقل می شوند. در صورت وجود انرژی کافی عضله قلب می تواند منقبض شده و تولید ضربان قلب کند. میزان انرژی موردنیاز برای انقباض عضله قلب و تعداد ضربان تولید شده توسط پیس میکر قابل بررسی و تغییر است که تحت عنوان آنالیز پیس میکر آن را می شناسیم.کاهش شدید ضربان قلب طبیعی در هر سطحی از مسیر تولید تا انتقال به بطن ها می تواند باعث بروز علایم بالینی شود. این اختلال می تواند گذرا یا دایمی باشد و همچنین می تواند به صورت اولیه (مانند تاثیر سن در تخریب راه های هدایتی) یا ثانویه باشد که مورد اخیر غالبا متاثر از عللی مانند سکته قلبی یا مصرف دارو بروز می کند. در هر صورت با تشخیص پزشک معالج می توان از پیس میکر های دایم برای جبران کندی ضربان
قلب بهره برد.
در شکل 1-1 نمونه ای از پیس میکر نشان داده شد
رسم توضیحی 1-1
عملكرد پیس میكر :
اساس كار پیس میكرها تشخیص كندی ضربان قلب و فرستادن جریان الكتریكی به منظور برقراری یك ضربان منظم و طبیعی است.
اگر شخصی مبتلا به برادی كاردی یا كندی ضربان قلب باشد، خون كافی به ارگان های مختلف بدن نمی رسد.
یک ضربان ساز (پیس میکر) میتواند ضربان قلب را در این شخص به حالت طبیعی برگرداند.
پیس میکر میتواند ریتم قلب را تشخیص دهد و براساس آن و همچنین براساس آنچه که توسط پزشک برنامه ریزی شده است می تواند در زمان لازم با فرستادن موج الکتریکی به قلب ریتم طبیعی آن را حفظ کند.
اغلب افراد نمی توانند موج الکتریکی ناشی ازپیس میکر را احساس کنند چون این موج بسیار کوچک می باشد.
بطور معمول عمر یک پیس میکر بین پنج تا ده سال می باشد که این میزان وابسته به نوع باطری، چگونگی عملکرد آن، شرایط طبی بیمار و سایرعوامل می باشد.
در شکل 2-1 نمونه ای دیگر از پیس میکر نشان داده شده است
رسم توضیحی 2-1
انواع پیس میكر:
امروزه فناوری اطلاعات در تمام زمینه ها رسوخ كرده و چهره بسیاری از پدیده ها را دگرگون ساخته است. در زمینه پزشكی نیز استفاده از این فناوری به یک نیاز تبدیل شده است. نقش پیس میكر ها در تنظیم ضربان قلب این گونه است كه در گذشته پیس میكرها را فقط در موارد مرگبار و برای نجات جان بیماران تعبیه میكردند ولی امروزه پیس میكرها قادر هستند كه علاوه بر افزایش طول عمر ، كیفیت زندگی بیماران را نیز بهبود بخشند. به كمک پیس میكر غالب بیماران میتوانند به زندگی عادی خود بازگردند ، كار خود را از سر بگیرند ، از فرزندان و نوههای خود مراقبت كنند و حتی به تفریحات و ورزش خود ادامه دهند. همانطور كه میدانیم وظیفه قلب تحویل اكسیژن و مواد غذائی به تمام ارگانها و بافت های بدن است كه این كار توسط قلب و با پمپ كردن خون از ریه ها (محل برداشت اكسیژن) به تمام نواحی بدن (محل تحویل اكسیژن) صورت میگیرد. سپس خون توسط قلب به ریه ها باز میگردد و درنتیجه جریانی به صورت مدار شكل می گیرد كه ما را در طی شبانه روز و برای سال ها زنده نگه می دارد.
پیس میكرها براساس مدت زمان استفاده به چندین دسته تقسیم می شوند كه به معرفی آنها می پردازیم.
سیستم پیس میكر موقت :
از این پیس میكر در مواقع اورژانسی یا به طور انتخابی (قبل از عمل جراحی قلب) و به طور كلی برای دوره های كوتاه مدت (حدود دو هفته) برای افرادی كه نیاز به پیس میكر دارند ، استفاده میشود. این نوع پیس میكر از راه قفسه سینه و از راه وریدی نصب میشود و كه دو نوع است:
الـف) قفسه سینه: بهوسیله تروكار ، سیم پیس میكر از راه دیواره قفسه سینه عبور كرده و روی میوكارد یا داخل میوكارد بطن راست قرار میگیرد. عوارض این روش ، صدمه به شریان كرونر ، خونریزی و تامپوناد قلبی است.
ب) وریدی: شایع ترین روش استفاده از پیس میكر موقت است كه از ورید ژوگولار ، سـاب كـلاوین ، براكیال یا فمورال كاتتر پیس میكر را به طرف دهلیز راست هدایت میكنند و پس از عبور از دریچه تریكوسپید در داخل بطن راست قرار می دهند. هدایت كاتتر به وسیله فلورسكوپی انجام می گیرد. بعد از انجام این تكنیک ، علایم حیاتی بیمار و نوار قلب به همراه محل عمل از نظر تورم ، خونریزی و درد بررسی شوند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نیلو –
این تحقیق شامل تاریخچه درباره نسل های پیس میکر نیست؟