توضیحات
عنوان: طبقه بندی سموم شیمیایی بر اساس نحوه نفوذ
- سموم گوارشی (Oral or Sromach poisons)
- سموم تماسی (Contact poisons)
- سموم تدخینی (Fumigants)
- طبقهبندی سموم براساس نحوه حرکت در گیاه
- سموم سیستمیک (Systemic poisons)
- سموم نفوذی یا نیمه سیستمیک (Translaninat or quasi systemic poisons)
- سموم کلره (Organochlorine compounds)
- سموم فسفره (Organophosphate insecticides)
- کارباماتها (Carbamates)
- سموم پایروتروئید (Pyrethroid insecticides)
- انواع سموم فسفره آلی
سموم گوارشی سمومی هستند که از طریق دهان و همراه با مواد غذایی وارد دستگاه گوارش آفت شده و از طیق دیواره لوله گوارش جذب میشوند. لذا لازم است این گونه سم ها بهصورت محلول یا گرد روی سطح گیاه میزبان یا غذای آفت پاشیده شود. این سم ها معمولا علیه حشرات دارای قطعات دهانی ساینده بهکار میروند و کمتر بر آفات مکنده تاثیر میگذارند.
سموم تماسی (Contact poisons)
این سم ها از طریق جلد وارد بدن حشرات میشوند. بدیهی است که قابلیت حل شدن این مواد در کوتیکول حشرات در ورود آنها به بدن حشره موثر است. این سموم هنگام عبور حشره از روی سطوح سم پاشی شده یا زمانی که مستقیما روی حشره پاشیده میشوند موثر خواهند بود. تاثیر سم های تماسی روی آفت با قطعات دهانی مکنده قابل توجه است، اما زمانی که آفت داخل نسج گیاه باشد از تاثیر این سموم در امان خواهد بود. انجام تحقیق
سموم تدخینی (Fumigants)
در مورد این سموم نفوذ بخارات سمی از طریق روزنههای تنفسی آفت باعث از بین رفتن آن میشود. بنابراین لازم است که مادهی سمی به سهولت تبخیر شده و به صورت گاز در آید. بهترین نتیجه از کاربرد این سموم زمانی حاصل میشود که با آفت در یک محیط بسته و محدود مانند انبارها، گلخانه ها و خاک سرپوشیده مبارزه شود.
طبقهبندی سموم براساس نحوه حرکت در گیاه
سموم سیستمیک (Systemic poisons)
این گروه از سموم ممکن است خواص گوارشی، تماسی یا تدخینی و یا همهی آنها را داشته باشند. اما ویژگی مهم آنها این است که پس از پاشیده شدن روی سطح گیاه یا کاربرد در خاک و از طریق ریشه، به سرعت به داخل نسج گیاه نفوذ کرده و در کلیهی اندام های آن پخش میشوند و آفاتی را که از داخل یا خارج گیاه تغذیه میکنند از بین میبرند. ترکیبات موجود در این سم ها، چربی دوست (Lipophyl) بوده ولی در عین حال تا حدی نیز در آب حل میشوند. خاصیت چربی دوستی به آنها اجازه میدهد که از قشر مومی سطح برگ عبور کنند و خاصیت آبدوستی سبب میشود که این ترکیبات در شیره گیاهی به جریان بیافتند. البته ممکن است ترکیب مورد نظر خاصیت آبدوستی را پس از تغییرات متابولیکی در گیاه بدست آورد. اکثر سم های فسفره سیستمیک در آوندهای چوبی حرکت میکنند. ترکیبات سیستمیک دارای چندین امتیاز هستند که از جمله میتوان موارد زیر را نام برد:
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.