توضیحات
عنوان: ایمنی سازی (واکسیناسیون)
- چکیده
- مقدمه
- پیشینه تحقیق
- ایمنی سازی
- ماده واکسن
- مزیت های ایمنی سازی
- عوارض واكسیناسیون
- پیشگیری از بیماری با واکسن
- کی واکسیناسیون انجام نمی شود
- مشکلات واکسیناسیون
- واکسنDNA
- نوکلئازها،
- آنزیمهای تغییردهنده
- لیگازها
- اجزای DNA واکسن
- ژن مورد نظر
- پروموتر
- مبدأ تکثیر
- نشانگر انتخابی
- توالی کوزاک
- تحریک سیستم ایمنی
- مکانیسم عملکرد واکسن
- مزایای DNA واکسن
- محدودیتهای DNA واکسن
- مطالعه موردی
- مطالعه موردی واکسیناسیون (سرخک و سرخجه)
- واکسیناسیون بیماری آنفولانزا
- كاربرد واكسیناسیون
- زمان تزریق واكسن
- اثربخشی واكسن آنفلونزا
- عوارض واكسن
- فرمولاسیون واكسن
- واکسیناسیون کرونا
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده:
امروزه، واکسیناسیون برای مقابله با بیماریهای عفونی، الزم و ضروری است. واکسنها، میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی را در سطح جهان کاهش دادهاند. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است 80 %بیماریهای عفونی در جهان مربوط به بیماریهایی است که منجر به مرگ بیش از 20 میلیون نفر در جهان شده است. واکسن، نقش کلیدی را در مهار بیماریهای عفونی به عهده دارد، و یک روش مقرون بهصرفه برای مهار بیماریهای عفونی میباشد. همچنین واکسنها، میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی مانند سرخک، اوریون، فلج اطفال و دیفتری را به شدت کاهش دادهاند. واکسنهای قدیمی یا اولین نسل از واکسنها، از میکروارگانیسمهای زنده و تخفیف حدتیافته تهیه شدهاند که ممکن است چندین مشکل را درپی داشته باشد. بنابراین، در حال حاضر تحقیقاتی در حال انجام است تا براساس آنها بتوان واکسنی طراحی کرد که هم مقرون به صرفه بوده و هم بهصورت اختصاصی، سیستم ایمنی را برضد پاتوژن تحریک کند. چنانچه که انسان های زیادی علیه بیامری های عفونی خاصی واکسینه شده باشند، این بیامری ها منی توانند در بین مردم انتشار یابند. بعلت خاصیت پیشگیرنده واکسیناسیون، اغلب از واکسیناسیون های حفاظتی یا ایمنی صحبت می شود. در حال حاضر واکسن هائی برای مقابله با ۲۵ بیماری عفونی وجود دارند و در اختیار هستند.
کلید واژگان : واکسن ، عفونت ، ویروس ، بیماری
مقدمه
موجود زنده ، مانند بدن انسان به خودی خود نیروی مقاومت و غلبه یافتن بر میکروب ها را دارد . اين حالت را « مصونيت » مي نامند. اما در برخي از موارد بايد بدن را از خارج کمک کرد ، تا چنين مصونيتي را پيدا کند . در بسياري از بيماري هايي كه از ويروس پديد مي آيند ، اگر انسان يكبار آن بيماري را بگيرد و خوب بشود ديگر در برابر آن مصونيت پيدا مي كند . مثلاً آبله ، سرخك و آبله مرغان از بيماري هايي هستند كه اگر يك بار انسان آنها را بگيرد ، براي هميشه از آنها مصونيت پيدا مي كند . يعني ديگر آنها را هرگز نخواهد گرفت .
اما بیماری های دیگری مانند آنفولانزا ممکن است چند بار به سراغ به سراغ انسان بيايند .پس براي رهايي از چنگ انها مي آيند و به طور مصنوعي در انسان مصونيت ايجاد مي کنند .
بدین طریق که ویروس ضعیف شده آن بیماري را به بدن تزريق کرده ، انسان را دچار يک حالت خفيفي از آن بيماري مي نمايند. ولي چون اين بسيار ضعيف است، انسان به زودي بهبودي مي يابد و پس از بهبودي کامل براي يک مدت طولاني در برابر آن مرض ، مصونيت مي يابد .
واکسن زدن یعنی تزریق ویروس ضعیف يک بيماري به بدن.
واکسن دارای میکروب بیماری است که البته آنرا ضعیف و بي آزار ساخته اند واکسن از پي تزريق در بدن انسان « پادزهر » درست مي کند كه با ويروس بيماري وارد نبرد مي شوند و آنها را خنثي ميكنند .
واکسن به فرانسوی(: Vaccin) یک فرآوردهزیستی است که در برابر یک بیماری میکروبی مشخص، ایمنی فعالِ اکتسابی تولید میکند. در واقع سوسپانسیونی است از ریزاندامگان های کشته یا ضعیف شده ویروس یا باکتری یا پروتئینهای آنتی ژنیک بهدستآمده از آنها که برای پیشگیری یا بهبود یا درمان بیماریهای عفونی تجویز میشود. پروتئینهای آنتیژنی امروزه بدون استفاده از میکروبهای ضعیف یا کشتهشده و با بهکارگیری فناوری دیانای نوترکیب تولید میگردند. واکسن معمولاً برای پیشگیری از بیماریها و ایجاد ایمنی در برابر آنها استفاده میشود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.