توضیحات
عنوان: هاروستینگ انرژی یا براورد انرژی
- چکیده
- فصل اول: ضرورت بحث هاروستینگ انرژی و روشهای آن
- فصل دوم: توسعه تكنولوژی های روز انرژی تجدیدپذیر در کشور
- فصل سوم: نتیجه گیری
- منابع
چکیده
مبحث هاروستینگ انرژی یا برآورد انرژی یکی از جدیدترین مباحثی است که چندین سال است محققان بسیاری را به پژوهش واداشته است. این مبحث با مبحث انرژی های تجدید پذیر ارتباط تنگاتنگ دارد.
انرژی باد ، زمین گرمایی و خورشیدی در کشور ما از منابع بسیار خوب محسوب میشوند که هر یک از آنها می تواند در جهت کاهش مصرف سوختهای فسیلی موثر باشد. استفاده از انرژی زمین گرمایی که از طریق حفر چاههای عمیق و پمپاژ آب داغ یا بخار داغ داخل زمین به سطح زمین تولید شده و برای گرم کردن خانه ها و تولید الکتریسیته مناسب است و همچنین انرژی باد، انرژیهای ناشی از جزر و مد دریا بستر بسیار مهم می باشد. در خصوص انرژی خورشیدی نیز با توجه به اینکه خورشید بزرگترین و تنها منبع تامین کننده انرژی کره زمین می باشد و انرژی صادره از آن به صور مختلف و به منظور تامین انرژی مورد نیاز سوختهای غیرفسیلی مورد استفاده قرار می گیرد، با استفاده از سیستمهای فتوولتائیک بطور مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می شود لذا سهولت در دسترسی به انرژی الکتریکی حاصل از برق خورشیدی یکی از مزایای آن می باشد. در مجموع استفاده از انواع انرژیها در کشور توصیه می شود.
برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران با توجه به مشكلات و راهكارهای مطروحه میتوان این گونه مطرح نمود كه دو اولویت زیر وجود دارد :
الف- واقعی نمودن قیمتهای حاملهای انرژی كه امید میرود با اجرای كامل اصل 44 قانون اساسی و طرح تحول اقتصادی و نزدیك شدن قیمتهای سوخت فسیلی به ارزش واقعی خود این موضوع عملیاتی شود.
ب- ایجاد صندوق حمایت مالی از سوختهای تجدیدپذیرها توسط دولت كه با اخذ عوارض برق سبز از محل افزایش قیمت فروش برق به مشتركین خانگی، عمومی و تجاری حتی بمبلغ ناچیز به ازای هر كیلووات ساعت، منبع مالی لازم برای ایجاد مشوقهای مالی و ایجاد بستر و شرایط مناسب جهت توسعه صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در كشور فراهم گردد .
تدوین استراتژی کلان ملی انرژی در کشور ضروری می باشد در این رابطه توان کنترل موارد تاثیرگذار از موارد اساسی چنین استراتژی می باشد.
فصل اول: ضرورت بحث هاروستینگ انرژی و روشهای آن
بحث تولید انرژی یکی از بحثهای جالب و بسیار مهم است. منابع بسیار زیادی برای تولید انرژی غیر از سوختهای فسیلی وجود دارد. برای مثال، شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد ولی از پسماندهای دامی نیز میتوان انرژی تولید کرد که ذیلا به آن پرداخته میشود.
استحصال انرژی از پسماندهای دامی
تولید گاز متان از پسماندهای دامی و کشاورزی به وسیله هاضم های بی هوازی یکی از روش های نوین در تولید انرژی های پاک در جهان به حساب می آید. با توجه به پتانسیل بالای فضولات دامی برای تولید گاز متان، این روش یکی از روشهای عمده در تامین انرژی در مناطق وسیعی از اروپا می باشد.
مجموعه گازهای بیولوژیكی كه از تخمیر فضولات حیوانی، انسانی و گیاهی درنتیجه فقدان اكسیژن و فعالیت باکتریهای غیر هوازی در یك محفظه تخمیر به وجود میآید، اصطلاحاً بیوگاز نامیده میشود. براساس مطالعات وزارت كشاورزی هندوستان تركیبات شیمیایی این گاز درصورتیکه از فضولات گاوی تولیدشده باشد عبارت است از:
گاز متان %60 ـ 50، گازکربنیک %45 ـ 30، ازت %2 ـ 1، هیدروژن %1 ـ 0، هیدروژن سولفوره و گاز اكسیژن نیز در حد بسیار كم. اصول فرایند هضم وتخمیرشامل چهار پروسه میباشد: فرایند تخمیر، فرایند اسیدسازی، فرایند متانسازی، فرایند احیاء سولفات.
تكنولوژی بیوگاز برای استفاده بهعنوان یك وسیله مؤثر و قابلاعتماد تولید گاز از ضایعات ارگانیكی مختلف میباشد. كاربرد بسیار متداول و معمولی آن عبارت است از هضم فضولات حیوانات، ضایعات كشاورزی و فاضلابهای خانگی. دستگاه بیوگاز وسیلهای است كه گاز سوختی دستگاههای صنعتی و احتیاجات حرارتی منازل روستایی را بدون خطر آلودگی هوا تأمین مینماید. تهیه كودهای زراعی بسیار مفید كه قادر است محصولات كشاورزی را در شرایط مساعد تا 30% افزایش دهد از فرآوردههای ویژه این دستگاه میباشد. در بسیاری از تصفیهخانههای فاضلاب از این گاز مستقیماً در گرم نمودن دستگاهها و تا حدودی تأمین برق روشنایی است.
اجزا سیستم بیوگاز
حوضچه رسوب: در كنار هاضم، حوضچهای وجود دارد كه علت احداث آن اختلاط مواد اولیه با آب است. این حوضچه از طریق مجرای ورودی به قسمت تحتانی هاضم ارتباط دارد و مواد اولیهای را كه با آب مخلوط شده است به هاضم انتقال میدهد. در این حوضچه همزن مخصوصی وجود دارد كه عمل مخلوط كردن را انجام میدهد.
دایجستر یا مخزن تخمیر: یكی از مهمترین قسمتهای سیستم بیوگاز، مخزن تخمیر است. این محفظه شامل فضایی دربسته است كه از مواد اولیه مملو گردیده و با تثبیت حرارت، رطوبت و عدم نفوذ آبوهوا موجب تخمیر مواد میگردد. بدین ترتیب محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد باکتریهای متانزا به وجود آمده و درنتیجه گاز متان تولید میشود.
مخزن گاز: حجم مخزن نگهدارندِ گاز به مقدار گاز تولیدشده و حجم گاز خارجشده از مخزن بستگی دارد. تولید گاز به نوع و میزان مواد تخمیری و دمای دایجستر و زمانماند مواد وابسته میباشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.