توضیحات
عنوان فارسی: نقش فناوری اطلاعات در سیستم حمل و نقل هوشمند
- چکیده
- فصل اول: کلیات تحقیق
- بیان مسئله
- اهمیت و ضرورت تحقیق
- اهداف تحقیق
- ساختار تحقیق
- فصل دوم: فناوری اطلاعات
- مقدمه
- فناوری اطلاعات و ارتباطات
- دستاورد های فناوری اطلاعات
- ضرورت استفاده فناوری اطلاعات و ارتباطات
- فصل سوم: سیستم حمل و نقل هوشمند
- تعریف سیستم حمل و نقل هوشمند
- دامنه کاربرد سیستم حمل و نقل هوشمند
- ساختار و نحوه عملکرد ITS
- فصل چهارم: نقش فناوری اطلاعات در سیستم حمل و نقل هوشمند
- مقدمه
- دسته بندی زیر سیستم ها و پیاده سازی ITS
- نیازهای ارتباطی برای برنامه های کاربردی ITS
- بررسی سیستم مدیریت ترافیک راه آهن اروپا
- سیستم های پیشرفته مدیریت ترافیک ATMS
- فصل پنجم: نتیجه گیری
- نتیجه گیری
- کارهای آینده
- منابع
فصل اول
کلیات موضوع
بیان مسئله
رشد روزافزون جمعیت سبب افزایش تقاضای سفر شده ومتعاقب آن استفاده از وسایل نقلیه شخصی توسعه شبكه های حمل ونقل به دلیل محدودیت ظرفیت عمرانی ،محدودیت بودجه وصدمه به محیط زیست متناسب با رشدروزافزون تولیدوسایل نقلیه نمی باشد و از طرف دیگر باتوجه به اینكه ایجاد شبكه های جدید حمل ونقل باعث ایجاد انگیزه بیشتری برای تولید سفر دركاربران خواهدشد، لذا روشهای مذكور باوجود نیاز به سرمایه گذاری كلان و زمان زیاد جهت اجرا به تنهایی نمی تواند بعنوان راه حل قطعی و مناسب در جهت حل معضل ترافیك كلان شهرها محسوب شود.همچنین تأمین نیازهای جدید كاربران ناشی ازافزایش سطح زندگی مردم و افزایش ارزش زمان مانند سیستمهای اطلاع رسانی ترافیك با تكیه برروشهای سنتی امكان پذیرنیست.
درعصری كه به آن “عصر انفجار اطلاعات” اطالق میگردد، فناوری اطلاعات و ارتباطات بعنوان ابزاری كارآمد برای متخصصین رشته های گوناگون، موجبات تسهیل و تسریع ارائه خدمات را فراهم نموده است. در همین راستا، مهندسین حمل و نقل نیز سعی بر آن داشتهاند تا از فناوری اطلاعات بعنوان راهكاری مناسب درجهت از میان برداشتن معضالت اساسی مدیریت ترافیک بهره جسته و مشكالت آنرا به حداقل ممكن كاهش دهند. در این مقاله سعی بر آن است تا اندكی از كاربردهای IT در حمل و نقل تشریح شود.
.در سالهای اخیر و در جوامع پیشرفته، مهندسین حمل و نقل همراه با متخصصین رشته های مخابرات و ارتباطات – الكترونیک – كامپیوتر و … با بهره جوئی از امكاناتی كه امروزه بعنوان ره آوردهای IT شناخته میشوند، “سیستمهای هوشمند حمل و نقل یاITS ” را بوجود آورده اند كه زیرساختی مطلوب و مناسب جهت تحقق و دستیابی به اهداف تعیین شده زیر را فراهم آورده است.
یكی ازجدیدترین ومؤثرترین راهكارهای مدیریت ترافیك كه از فن آوری اطلاعات نشأت می گیرد ایده بكارگیری سیستم های هوشمند حمل ونقل است كه می تواند در راستای تحقق شهرداری الكترونیكی افق تازه ای برای دستیابی به تحرك پویا و روان درجامعه ارتباطی و اطلاعات وارائه خدمات بهتر به شهروندان ایجاد نماید. سیستمهای حمل ونقل هوشمند تركیبی پردازش اطلاعات، ارتباطات و تكنولوژیهای حساس به ساختار حمـلونقـل و عملكـرد آن بـه منظـور دستیابی به حمل ونقل روان، كارا و ایمن اطالق میشود.
اهمیت و ضرورت تحقیق
حمل و نقل از نیازهای جوامع انسانی بوده كه به دلیل اهمیت و نقش بلا انكارش در طول اعصار، آدمی را به استفاده از جدیدترین فناوری ها واداشته است امروز نیز شاهد یكی دیگر از این تحوالت هستیم كه بر خالف نمونه های پیشین، چندان به تغییرات فرم ارتباط پیدا نمیكند و بیشتر به محتوا میپردازد؛ در سالهای اخیر برای افزایش مدیریت، کنترل، کیفیت، سرعت و ایمنی حمل ونقل، از قابلیت های سیستمهای حمل و نقل هوشمند استفاده می شود. از محاسن این سیستم میتوان به كاستن از تاخیرهای بی مورد , كاهش زمان سفر و جلب آرامش و رضایت مسافر، كاهش تصادفات و ایجاد موج سبز در شبكه… را نام برد.ایجاد چنین سیستمی ، همراه با اتصال آن به یک شبكه اطلاعاتی یا سایت اطالع رسانی ، به سادگی میتواند قبل از شروع سفر، مسافر را در انتخاب مسیر مطلوب یاری رسانده و در كاهش حجم ترافیک تأثیر بسزائی داشته باشد.
قسمت اعظم پیشرفتهای چشمگیر رخ داده در این حوزه مدیون استفاده از قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد. فن آوری های اطلاعات و ارتباطات از جمله دستاوردهای علمی بشری اند كه توانسته است توانایی ها و قابلیت های بسیاری را به حوزه حمل و نقل عرضه نموده و انتظار می رود بتواند در افزایش بهره وری حمل ونقل ، ارتقاء ایمنی عبور و مرور در جاده ها مفید و موثر باشد . بسیاری در سراسر جهان بر این عقیده اند كه تسریع و تعدیل در فرآیند تبادل اطلاعات از طریق فن آوریهای ارتباطی و اطلاعاتی نقش بسیار كلیدی در دستیابی به توسعه زیر ساختهای حمل و نقل ایفا نموده و عامل مهمی در توسعه و رشد حمل و نقل به عنوان شاهرگ اقتصادی محسوب می شود. از سویی افزایش چشمگیر خودرو، جمعیت ، راههای احداث شده و … استفاده بیشتر از فناوری های پیشرفته در زمینه حمل و نقل را توجیه می نماید. در این مقاله ضمن بررسی نقش فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر توسعه پایدار حمل و نقل ، با ترسیم وضعیت موجود ، بر ملاحظات و محدودیت های آن پرداخته می شود.
اهداف تحقیق
مهندسین حمل و نقل نیز سعی بر آن داشته اند تا از فناوری اطلاعات بعنوان راهكاری مناسب درجهت از میان برداشتن معضالت اساسی مدیریت ترافیک بهره جسته و مشكالت آنرا به حداقل ممكن كاهش دهند. بدیهی است در صورت ایجاد چنین سیستمی حتی گوشیهای تلفن همراه نیز كه امروزه توانائی برقراری اتصال با شبكههای اطالع رسانی را دارا هستند, قابلیت دریافت اطلاعات و اخبار مربوط به ترافیک را خواهند داشت. روشن است، بدین ترتیب پیشنهاد یک مسیر مطمئن و به دور از تراكمهای ناخواسته توسط سیستمهای اطلاعاتی و هوشمند و انتخاب آن توسط مسافر در روانسازی جریان ترافیک تأثیر مطلوب و شایانی خواهد داشت. ضمن اینكه كاستن از مصرف سوخت خودرو و كاهش آلودگی هوا، زمان سفر و باال بردن ضریب اطمینان در رانندگی و آرامش در مسافر از نتایج مطلوب و دائمی آن بوده و از آثار سیستمهای ناوبری پیشرفته ITS به شمار می آید. در این تحقیق هدف بررسی نقش فناوری اطلاعات در حمل و نقل هوشمند می باشد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.