توضیحات
عنوان فارسی: نقش فرهنگ جامعه در سلامت فرد و طول عمر
- چکیده
- فصل اول«کلیات پژوهش»
- مقدمه
- اهداف پژوهش
- اهدف اصلی
- اهداف فرعی
- سوالات پژوهش
- سوال اصلی
- سوالات فرعی
- اهمیت و ضرورت پژوهش
- مشکلات پژوهش
- فصل دوم تعاریف و نظریات»
- فرهنگ و توسعه فرهنگی
- اهمیت و ضرورت فرهنگ
- عوامل تاثیر گذار بر فرهنگ و توسعه فرهنگی
- تکنولوژی
- سرمایه فرهنگی
- جهانگردی
- عوامل فرهنگی مهم ترین عامل تحول جوامع (نظریات)
- سلامت
- سلامت فیزیکی یا سلامت جسمی
- سلامت ذهنی
- سلامت عاطفی و هیجانی
- سلامت محیط زندگی
- سلامت اجتماعی
- سلامت معنوی
- سلامت شغلی
- فصل سوم «عوامل موثر بر سلامت فردی و طول عمر»
- محیط زیست
- طرح های عملی برای سلامت
- تعیینکنندههاى بیولوژیک
- شرایط اجتماعى فرهنگى (شیوه زندگى)
- وضعیت اقتصادى اجتماعى
- دسترسی به خدمات
- پیر شدن جمعیت
- جنسیت
- عوامل دیگر
- فصل چهارم عوامل فرهنگی موثر بر سلامت فردی و طول عمر
- اجزای فرهنگ
- دانش
- باورها
- اخلاق
- سایر اجزاء
- تاثیر دانش بر سلامت فردی و طول عمر افراد
- نقش باورها و اعتقادات فردی
- نقش اخلاق در سلامتی افراد
- فصل پنجم«نتیجه گیری»
- منابع
فصل اول
«کلیات پژوهش»
1-1- مقدمه
سنجش تأثیر فرهنگ بر زوایای مختلف زندگی فردی و اجتماعی مشکل است. زیرا هنوز ما داده های کافی نداریم. اما بدون شک نفوذ عوامل فرهنگی بر رفتار انسان قطعی است. اولویتهای فرهنگی ضرورتا اگرچه به خودی خود تعیین کننده نیستند. اما یک مؤلفه از نظام پیچیده عوامل علی هستند که می تواند عامل برانگیزاننده ی مهمی در بلند مدت باشند. بدین معنا که ارزش های مادی یا ارزش های معنوی هر کدام تأثیر گذار بر شکل و محتوای جامعه خواهند بود. مثلا در جوامع پیشرفته در طول چند دهه ی گذشته در اثر نگرش قابل ملاحظه ای که نسبت به متغیرهای فرهنگی فرامادی شده است، شاهد خیزش از مادیگرایی به فرامادیگرایی هستیم. این در حالی بود که در فراگرد اولیه صنعتی شدن در غرب از نفوذ هنجارهای سنتی – مذهبی و قیود کاسته شد و عملا کارایی قیود فرهنگی ضعیف تر شده و کمتر از قبل قابل مشاهده بود. بنابراین جهان بینی متداول هر جامعه بازتاب تجربیات همان جامعه است. که ما آنها را در میان ارزش ها و نگرشها و عادات آن مردم می یابیم. بنابراین می توان گفت مشکلات جامعه ناشی از نقض الگوهای آنهاست که عوامل فرهنگی را یا نادیده گرفته اند یا کمتر دخیل کرده اند. مسائل روزمره ی مردم، انگیزه هایی که افراد را به کار وا می دارد، برخوردهای سیاسی درون اجتماع و اهمیت مسایل مذهبی و … همه اولا قابل تغییر و ثانیا برخاسته از نوع فرهنگ آن جامعه خواهد بود و در حقیقت بازتاب تجربه های سازنده ی نسلهای گذشته به نسلهای آینده است. بنابراین تصفیه ی فرهنگ یا القاء فرهنگهای سالم که در واقع رهیافت مردم در تطابق با محیط را بیان می کند امروزه جز اولویتهای جامعه داری است، که می بایست گسترش یابد. زیرا فرهنگ شکل دهنده به محیط و زمینه ساز تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و حتی تکنولوژیکی است. به همان ترتیب که دگرگونیهای فرهنگی در اروپا انقلاب صنعتی را در غرب آسان نمود، و انقلاب صنعتی نیز تغییراتی با خود آورد. امروز این دگرگونیهای فرهنگی است که مسیر جوامع را هدایت می کنند. لذا انتقال فرهنگ گذشته به آیندگان و نیز نوآوری فرهنگی از مهم ترین اقداماتی است که می تواند از زوال یک جامعه جلوگیری نماید.
از طرف دیگر، مدرن شدن زندگی که مهم ترین مؤلفه اش ماشینی شدن آن است، سبب شده بسیاری از کارها با یک جانشینی های طولانی مدت و بدون تحرک همراه باشد و این امر از میزان فعالیت جسمانی روزانه در افراد کاسته است. به دیگر بیان، برخلاف دوران های گذشته که کار خود به نوعی ورزش و فعالیت بدنی بود، امروز نوعی بی تحرکی است. از سویی دیگر، ورزش از جمله مقوله هایی است که در دنیای امروز افراد زیادی به طرق مختلف با آن در ارتباط هستند و رسانه ها نیز بخش چشم گیری از برنامه های خود را به آن اختصاص می دهند. ضرب آهنگ تند پیش رفت بشر در عرصه ی علم و صنعت و به ارمغان آوردن رفاه و آسایش در تمامی زمینه های زندگی، باعث کندشدن ضربان های قلب افرادی می شود که به زندگی ماشینی تن می دهند و ورزش و فعالیت فیزیکی را از زندگی خود حذف می کنند.
از طرفی، هر مقولهای را كه انسان به ذهن میآورد و جزء قضایای ذهنی است و یا در عالم خارج مصداق پیدا میكند، همراه او، فرهنگ آن به ذهن میآید. فرهنگ لازمة لاینفك هر پدیده و مقولهای است، مثلاً وقتی تجارت و اقتصاد را به ذهن میآوریم و یا در خارج بدان اشتغال داریم قطعاً فرهنگ تجارت و یا اقتصاد را باید بدانیم و یا لااقل فرهنگ متداول و رایج آن مقوله و به عبارت دیگر، فرهنگ عمومی آن را بدانیم تا در میان تجار و اقتصاددانان دارای ارزش باشیم والا از مقوله اقتصاد و تجارت بیرونیم و یا لااقل اقتصاددان و یا تاجر موفقی نیستیم. لذا فرهنگ در تمام مقولهها و پدیدههای عبادی و معاملی وجود دارد. مثل فرهنگ نماز، فرهنگ عبادت، فرهنگ تجارت، فرهنگ ورزش و… ما در این پژوهش بر آن هستیم تا نقش فرهنگ بر سلامت فردی و افزایش طول عمر افراد جامعه را ررسی و تحلیل کنیم. از اینرو در این پژوهش، ابتدا به بررسی تعاریف فرهنگ، توسعه فرهنگی و سلامت می پردازیم و نظریات افراد صاحب نظر در این مباحث را در فصل دوم ارائه می کنیم. سپس در فصل سوم، به طرو کلی به بررسی عوامل موثر بر سلامت فردی و طول عمر پرداخته می شود. در فص چهارم به طور خاص نقش عوامل فرهنگی به عنوان یک عامل موثر بر سلام فردی و طول عمر مورد بحث قرار میگیرد و در نهایت در فصل پنجم به بحث و نتیجه گیری پرداخته می شود.
1-2- اهداف پژوهش
1-2-1- اهدف اصلی
- بررسی نقش فرهنگ جامعه بر سلامت فردی و طول عمر
1-2-2- اهداف فرعی
- شناخت فرهنگ و توسعه فرهنگی
- شناخت عوامل فرهنگی.
- شناخت سلامت و عوامل موثر بر سلامت فردی و طول عمر.
1-3- سوالات پژوهش
1-3-1- سوال اصلی
- آیا عوامل فرهنگی بر سلامت افراد موثر است؟
- آیا فرهنگ حاکم بر جامعه بر طول عمر افراد موثر است؟
1-3-2- سوالات فرعی
- فرهنگ جامعه چه تاثیری بر سلامت افراد دارد؟
- عوامل فرهنگی چه تاثیر بر عمرد افراد جامعه دارد؟
1-4- اهمیت و ضرورت پژوهش
تأمین سلامت و برخورداری از زندگی سالم، از حقوق مسلم شهروندی است و از شاخصههای اصلی جامعه ایدهآل، داشتن وضعیت سلامت مطلوب است. اگرچه تامین این حق شهروندی از وظایف غیر قابل تردید دولت است.
همچنین بهرهمندی و برخورداری از سلامت، مصون ماندن از بیماریها و دستیابی به مراقبتهای بهداشتی، یکی از حقوق انسانی به شمار میآید که در بسیاری از قطعنامههای سازمان ملل متحد و کنوانسیونهای بینالمللی بر آن تاکید شده است.
سلامت حق و نیاز اساسی تمام انسانهاست. در حال حاضر نیز توسعه یافتگی هر اجتماعی را از روی کیفیت سلامت مردم آن اجتماع، میزان توزیع عادلانه سلامت در میان طیف های مختلف طبقات اجتماعی و نیز میزان محافظت از افراد محروم در مقابل عوامل آسیب رسان به سلامت آن اجتماع قضاوت می نمایند. در دنیای امروز دیدگاههای سلامت چشم اندازی وسیع تر پیدا کرده و ضرورتا به عوامل تعیین کننده غیر طبی سلامت توجه ویژه ای معطوف گشته است. هر یک از این تعیین کننده ها بخودی خود و یا از طریق تأثیر بر یکدیگر وضعیت سلامتی را بشدت تحت تأثیر قرار میدهند و سبب بروز بی عدالتی هایی در وضعیت سلامت می گردند. این تعیین کننده ها از قبیل وراثت، شیوه زندگی، محیط ریست، وضعیت اقتصادی اجتماعی و … بوده که تأثیر چشمگیری بر سلامت و پیامدهای آن از جمله کیفیت زندگی دارند. در واقع صحیح است که مراقبت های پزشکی می توانند باعث طول عمر و یا بهبودی از یک بیماری جدی شوند ولی آن چیزی که برای سلامت جمعیت مهم است، عمدتا مربوط به عوامل فرهنگی و آداب و رسوم بومی، میزان مشارکت پذیری عموم مردم و سطح دانش و آگاهی آنهاست.
1-5- مشکلات پژوهش
به طور کلی در طی فرآیند تحقیق و تفحص در هر زمینهای مشکلاتی بر سر راه وجود دارد که منجر به صرف زمان و یا گاهی مانع ادامهی مسیر پژوهش میشود. در پروژه حاضر نیز مشکلاتی وجود داشته است که به شرح زیر میباشند
- کمبود دسترسی به منابع علمی و اطلاعاتی مربوط به سایتهای معتبری چون ساینس دایرکت، الزویر و … که باعث خلل اطلاعاتی و نبود دسترسی به برخی مقالات خارجی برای بررسی بیشتر موضوع پژوهش حاضر میشود.
کمبود اطلاعات کافی در رابطه با رابطه بین فرهنگ و سلامت افراد جامعه و طول عمر آنها.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.