توضیحات
عنوان: نقش ساخت و ساز در ایجاد آلودگی صوتی، منابع ایجادکننده آن در صنعت ساختمان سازی و ارائه راهکارهای کنترلی
- چکیده
- مقدمه
- بیان مسأله و هدف پژوهش
- صوت و اثرات آن
- خواص فیزیکی صوت
- آلودگی صوتی و اثرات آن
- عوارض و بیماریهای حاصل از سروصدا
- حد مجاز انتشار آلودگی صوتی
- قوانین و دستورالعملهای موجود در زمینه مقابله با آلودگی صوتی و اثرات آن
- مالیات و جرائم جهت آلودگی صوتی
- پیشینه پژوهش
- منابع ایجا دکننده آلودگی صوتی در صنعت ساخت و ساز
- مدیریت صدا در صنعت ساختمان بارویکرد عملی
- روشهای کنترل فنی و مهندسی آلودگی صوتی
- راهکارهای کنترل صدا و ارتعاش
- روشها و مراحل اجرا
- بحث و نتیجه گیری
- منابع
چکیده
صوت در واقع به ارتعاش درآمدن منبع صوت و سپس حرکت امواج و نوسانهای فشار هوا از فرستنده به گیرنده است. برای تمایز اصوات از سه صفت بلندی، ارتفاع و طنین استفاده میشود که بلندی صوت با میزان حساسیت گوش ارتباط مستقیم دارد. رشد جمعیت، ازدیاد وسایط نقلیه موتوری، افزایش صنایع و بطورکلی زندگی مدرن همراه با تکنولوژی رو به رشد در جوامع بشری با ایجاد صداهای ناهنجار، موجب آلودگی صوتی میگردد. آلودگی صوتی میتواند موجب بروز بیماریهای مختلفی در افراد گردد. بیشترین تأثیرات منفی ناشی از قرارگرفتن در معرض صدا مربوط به سیستم شنوایی است و ممکن است ناشنوایی حرفهای یا حتی ناشنوایی دائمی ایجاد کند. از آنجا که این اثرات تأثیر بسیار مهمی بر سلامتی و رفاه افراد دارند، ارزیابی میزان قرارگیری در معرض صدا و ایجاد مکانیزمی برای مطالعه و پیشنهاد راهحلهای پیشگیرانه ضروری است.
صدا یکی از آلودگیهای فیزیکی است که در بخش ساختوساز بسیار یافت میشود و باتوجه به تحقیقات انجامشده، این صنعت سومین صنعت ایجادکنندهی آلودگی صوتی است. این آلودگی صوتی ناشی از انواع ماشینآلات مورد استفاده در فرایند تخریب تا ساخت و انجام تعمیرات موردنیاز است. روشهای کنترل آلودگی صوتی در بخش صنعت و خارج از آن، با یکدیگر متفاوت است. در صنعت به سه روش مدیریتی، طراحی و مهندسی و استفاده از وسایل حفاظت فردی، کنترل آلودگی ناشی از انتشار صوت، امکانپذیر است.
در این پژوهش، بررسی نقش ساختوساز در ایجاد آلودگی صوتی، منابع ایجادکننده آن در صنعت ساختمانسازی و ارائه راهکارهای کنترلی برای کاهش این آلودگی یا مراقبت کارگران از آسیبهای وارده توسط آن مورد بررسی قرار میگیرد.
1- مقدمه
اثرات صدا برخلاف سایر عوامل آلاینده، ممکن است بلافاصله مورد توجه قرار نگیرد و تجمع آن منجر به وخامت جسمی، روانی و اجتماعی آشکاری شود. بیشترین اثر حاصل از حد قرارگیری در معرض صدا، از دستدادن شنوایی است [1]. روزانه میلیونها کارگر در معرض صدا و خطرات ناشی از آن در محل کار خود قرار دارند. حدود 7 درصد کارگران از مشکلات شنوایی مربوط به کار رنج میبرند [2]. طبق اطلاعات بدست آمده [3]، از دست دادن شنوایی ناشی از صدا شایعترین بیماری شغلی در اتحادیه اروپا است. صدا ممکن است در بخشهایی مانند تولید یا ساختوساز، یک مسأله مهم تلقی شود. بارزترین پارامتر برای توصیف صدا سطح آن است که بر حسب دسی بل اندازه گیری میشود و در همین راستا، برخی از عوامل مهم دیگر نیز باید در نظر گرفته شوند، مانند مدت زمان قرار گرفتن در معرض، تکانشگری، فراوانی و طیف، بروز و توزیع در طول روز کاری.
قرار گرفتن در معرض صدا میتواند خطرات زیادی برای ایمنی و سلامت کارگران ایجاد کند. مشكلات صوتی، مانند از دست دادن صدا و ناهنجاری در آكوردهای صوتی میتواند توسط كارگرانی كه مجبور به برقراری ارتباط در محیطهای پر صدا با سطح بالاتر از 85 دسیبل هستند، ایجاد شود [4،5]. علاوه بر این، اثرات کاهش شنوایی ناشی از صدا، بطور غیرمستقیم میزان حوادث ناشی از تداخل با سیگنالهای صوتی و سایر اثرات غیرشنوایی ناشی از صدا را بر سلامتی افزایش میدهد؛ مانند استرس، از دستدادن تمرکز و افزایش فشار خون [6].
حذف صدای اضافی در محل کار با منافع بازاری یک سازمان نیز درگیر است. هرچه محل کار امنتر و سالمتر باشد، احتمال غیبت، تصادفات و عملکرد پایین، کمتر است و در نتیجه صرفهجویی در هزینهها حاصل میشود. یکی از روشهای سنتی برای کاهش خطرات ناشی از صدا، فرایندی سه مرحلهای شامل موارد زیر است:
- ارزیابی خطرات
- اتخاذ ساز و کارهایی برای پیشگیری یا کنترل خطرات
- و در نهایت، نظارت دورهای و بازنگری در اثربخشی ساز و کارهای اتخاذشده [7].
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.