توضیحات
عنوان فارسی: نحوه تهیه صورت های مالی یک شرکت
- مقدمه
- فصل اول
- نحوه تهیه صورت های مالی یک شرکت
- مقدمه
- استفاده سرمایه گذاران از صورتهای مالی شرکت ها
- هدف صورتهای مالی
- اجزای صورتهای مالی
- زمینه های تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
- چرخه حسابدار
- مرحله اول
- مرحله دوم :تجزیه و تحلیل رویداد های مالی
- مرحله سوم: ثبت رویداد های مالی در دفتر روزنامه
- مرحله چهارم: انتقال اطلاعات از دفتر روزنامه به دفتر كل
- مرحله پنجم: تهیه تراز آزمایشی
- اشکال تهیه تراز آزمایشی
- تراز آزمایشی دو ستونی
- تراز آزمایشی اصلاح نشده
- ضرورت اصلاح حساب ها
- ثبت های اصلاحی
- تراز آزمایشی اصلاح شده
- بستن حساب های موقت
- تراز آزمایشی اختتامی
- فصل دوم
- ترازنامه
- اصول ترازنامه
- معادله تراز نامه
- داراییها
- بدهیها و حقوق صاحبان سهام
- فصل سوم
- صورت سود و زیان
- تعریفات
- تعریف سود
- زیان
- صورت حساب سود و زیان به روش تك مرحله ای
- تقسیم سود
- مفهوم سود از دیدگاه حسابداری
- مفهوم اقتصادی سود
- پیدایش نظریه کیفیت سود
- مفهوم کیفیت سود
- اهمیت ارزیابی کیفیت سود
- فصل چهارم
- جریان وجوه نقد
- تعریفات
- سودمندی و مزایای صورت جریان وجوه نقد
- عوامل جریانات ورودی وجه نقد به موسسه
- عوامل جریانات خروجی وجه نقد از موسسه
- نحوه تهیه صورت جریان و محاسبه اقلام آن
- محاسبه جریان های نقدی ناشی از فعالیت های عملیاتی
- منابع
مقدمه
در تحلیل بنیادی، اگر كسی بخواهد بداند كه وضعیت مالی یك شركت چگونه است باید به بررسی صورت های مالی آن بپردازد. تجزیه و تحلیل صورت های مالی كار تخصصی و دقیق است كه تنها خبرگان مالی از عهده انجام آن برمی آیند. پس از این بررسی هاست كه مشخص می شود گذشتۀ شركت از لحاظ قدرت فروش، سرمایه و سوددهی چگونه بوده است و آینده آن احتمالاً چگونه خواهد بود.
صورت حساب تغییرات وضعیت مالی نیز بیان كننده منابع مالی و مصارف مالی یك شركت است. به وسیله این صورت حساب امكان كشف واقعیات شركت ممكن می شود و سهامدار می فهمد كه شركت منابع مالی مورد نیاز برای اجرای برنامه ها را چگونه فراهم می كند و این منابع را چگونه صرف می كند.
این تحقیق شامل چهار فصل است :
فصل اول: در فصل اول کلیات نحوه تهیه صورت های مالی یک شرکت را مورد بررسی قرار می دهیم.
فصل دوم: تراز نامه که یکی از ارکان صورتهای مالی است مورد بررسی قرار می دهیم.
فصل سوم: صورت های سود و زیان را توضیح می دهیم.
فصل چهارم: جریان وجوه نقد را بررسی می کنیم.
فصل اول
نحوه تهیه صورت های مالی یک شرکت
مقدمه
صورت های مالی مهمترین محصول سیستم اطلاعاتی حسابداری است و تهیه آن یکی از اصلی ترین وظایف حسابداری به شمار می رود. نتیجه و خلاصه تمام عملیات حسابداری در هر دوره مالی در قالب صورت های مالی اساسی ارائه می شود.
نتیجه فعالیت یک شرکت در یک دوره زمانی خاص در گزارش هایی ارائه می شود که “صورت های مالی” نامیده می شود. این گزارش ها دارای چهارچوب و شکل خاصی می باشند که برای تهیه آن ها باید اصول حسابداری و استانداردهای مربوطه رعایت شود تا دقیق ترین و جامع ترین گزارشات درباره وضعیت و فعالیت شرکت ارائه گردد.
صورت های مالی خلاصه ی عملیات تامین مالی و فعالیت های سرمایه گذاری در موسسه (شركت) است. صورت های مالی باید اطلاعات مفید هم برای سرمایه گذاران و هم برای اعتباردهندگان در تصمیم گیری به اعتبار دادن و سرمایه گذاری و تصمیم های دیگر تهیه كنند.
این مزیت یعنی اینكه سرمایه گذاران و اعتباردهندگان می توانند از صورت های مالی برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی مبلغ یا زمان، عدم قطعی نبودن جریان های نقدی بالقوه (احتمالی) استفاده كنند. به عبارت دیگر صورت های مالی تهیه می كنند.
هدف صورتهای مالی عبارت است از، بازنمایی اطلاعات خلاصهشده و طبقهبندیشده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری، به گونهای که برای طیفی گستردهای از استفاده کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی فایدهمند واقع شود.
1-1 استفاده سرمایه گذاران از صورتهای مالی شرکت ها
سرمایه گذاران و اعتباردهندگان می توانند از صورت های مالی برای پیش بینی، مقایسه و ارزیابی مبلغ یا زمان، عدم قطعی نبودن جریان های نقدی بالقوه (احتمالی) استفاده كنند. به عبارت دیگر صورت های مالی تهیه می كنند. اطلاعات موردنیاز برای ارزیابی درآمدهای آینده یك شركت و بنابراین جریان های نقدی موردانتظار كه از آن درآمدها حاصل می شوند.
یکی از شیوه های اصلی تحلیلگران مالی در ارزیابی شرکتها، استفاده از صورتهای مالی آنهاست. تحلیلگران، صورتهای مالی یک شرکت را میگیرند و با اقدامات مقایسه اقدام به تجزیه و تحلیل آنها میکنند. در تجزیه و تحلیل شرکتها سعی میشود وضعیت سود آوری، ریسک مالی، وضعیت تولید و فروش ، وضعیت بدهی و حاشیه سود شرکت به طور کامل بررسی گردد. ذینفعان شرکت اعم از سهامداران، بستانکاران و افراد طرف معامله با شرکت میتوانند با استفاده از تجزیه و تحلیلهای انجام شده بر روی صورتهای مالی، شرکت خود را در وضعیت مناسبی قرار دهند.
1-2 هدف صورتهای مالی
هدف صورتهای مالی، ارائه اطلاعات تلخیصی و طبقهبندی شده درباره وضعیت مالی، عملكرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری است كه برای طیفی گسترده از استفادهكنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود. صورتهای مالی همچنین نتایج ایفای وظیفه مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها را در قبال منابعی كه در اختیارشان قرار گرفته است، نشان میدهد. به منظور دستیابی به این هدف، در صورتهای مالی یك واحد تجاری اطلاعاتی درباره موارد زیر ارائه میشود :
الف -داراییها
ب – بدهیها
ج – حقوق صاحبان سرمایه
د – درآمدها
ﻫ – هزینهها
و – جریانهای نقدی
این اطلاعات، همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی، استفادهكنندگان صورتهای مالی را در پیشبینی جریانهای نقدی آتی واحد تجاری و خصوصاً در زمانبندی و اطمینان از توانایی آن در ایجاد وجه نقد كمك میكند.
1-3 اجزای صورتهای مالی
مجموعه كامل صورتهای مالی شامل اجزای زیر است :
الف – صورتهای مالی اساسی :
1- ترازنامه یا صورت وضعیت مالی، که خلاصه وضعیت مالی یک موسسه را در یک تاریخ معین نشان می دهد.
2- صورت حساب سود و زیان، که خلاصه نتایج علیات یک شرکت را در یک دوره مالی نشان می دهد.
3- صورت حساب گردش وجوه نقد، که خلاصه تامین منابع مالی یک موسسه و چگونگی استفاده از آن(مصارف ( را در فعالیتهای سرمایه گذاری در یک دوره مالی نشان می دهد.
ارقام مندرج در صورت های مالی از روی مانده حساب های دفتر کل نوشته می شود.بدیهی است برای سهولت در کار ابتدا مانده تمام حسابهای دفتر کل در تراز آزمایشی نوشته می شود و سپس از روی تراز آزمایشی؛صورت مالی به آسانی تهیه می شود.
بسیاری از واحدهای تجاری کوچک که فعالیت اقتصادی چندانی ندارند بنا به دلایل مختلف نظیر اقتصادی نبودن سیستم ثبت دو طرفه ،معمولا اسناد و مدارک کاملی برای ثبت فعالیت های خود نگهداری نمی کنند و تنها ، برای اینکه یک سری مشکلات آنها را بر طرف سازد،نگهداری می نمایند.این گونه واحدهای تجاری برای تهیه و تنظیم صورت های مالی و یا اظهارنامه مالیاتی به حسابداران مراجعه می کنند.حسابداران نیز با بررسی اسناد و مدارک موجود ،پرس و جو از مدیران و کارکنان ،و همچنین با استفاده از اطلاعاتی که از بانک ها و مشتریان طرف حساب واحد تجاری به دست می آورند،اطلاعات مالی مورد نیاز را جمع آوری نموده و بر مبنای سیستم ثبت دو طرفه (معامله اصلی حسابداری ،یعنی دارایی ها = بدهی ها +حقوق صاحبان سرمایه)وبا استفاده از حسابهای تنظیم شده،نسبت به تهیه صورت های مالی اقدام می نمایند.
حسابداری یک طرفه به جز مواردی که حجم مبادلات واحد تجاری محدود می باشد، روشی نا کارآمد محسوب می شود ودارای محدودیت های زیر است:
1- اطلاعات لازم را جهت برنامه ریزی و کنترل در اختیار مدیریت قرار نمی دهد.
2- فقدان دفتر داری منظم و دقیق می تواند به عدم کارایی در اداره و کنترل منابع اقتصادی منجر شود.
3- ابزاری برای کنترل اشتباهات دفترداری به گونه ای که در سیستم دو طرفه موجود است،فراهم نمی آورد(منظور ترازآزمایشی است).
4- این سیستم به ندرت کلیه مبادلات را ثبت می کند،به ویژه بیشتر مبادلات داخلی معمولا از قلم می افتد.
5- از آنجا که حسابی برای اغلب عناصر ترازنامه و صورت سود و زیان وجود ندارد،امکان از قلم افتادن اطلاعات با اهمیت همیشه وجود دارد.
6- چون اطلاعات تفصیلی (جزئیات)برای کلیه دارایی ها ،برای مثال موجودی کالا وجود ندارد وبه طور شفاهی در اختیار مالک می باشد،احتمال سوء استفاده و اختلاس بسیار بالاست.
به دلیل نبودن یا ناقص بودن دفتر کل و بسیاری از مدارک لازم، برای تهیه ی صورت های مالی در چنین شرکتهایی با مشکل مواجه می شویم . بنابراین باید ،باهمان اطلاعات محدود، اقدام به تهیه ی گزارش های مالی شود. به هر حال در تهیه صورت های مالی از روی مدارک ناقص و سیستم های یک طرفه، باید به نکات زیر توجه داشت:
1. رعایت فرم استاندارد گزارش های مالی در چنین شرکت هایی لازم نیست،زیرا گزارش های مالی بر اساس اطلاعات محدود تهیه می شود.به عبارت دیگر استفاده کنندگان،افراد درون سازمانی هستند و برای آنها نتیجه ی کار اهمیت دارد نه محتوای مدارک.
2. این تکنیک ها ابزارهای متعارفی هستند ولزوما در تمامی موارد کاربرد ندارند و هر مدرک ناقصی،کاربرد مربوط به خود دارد.
به منظور تهیه و تنظیم صورت های مالی با استفاده از مدارک ناقص و سیستم یک طرفه،می توان با تسلط بر اصول و قواعد حسابداری و روابط موجود بین اطلاعات مالی با تکیه بر مدارک و شواهد موجود به استنتاج سایر اطلاعات موجود پرداخت و در نهایت صورت ها و گزارش های مالی را تهیه و تنظیم نمود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.