توضیحات
عنوان فارسی: معماری پایگاه اطلاعاتی
- چکیده
- مقدمه
- معماری پایگاه اطلاعاتی
- اجزاء و عناصر پایگاه اطلاعاتی
- پایگاه اطلاعاتی از نظر ساختار دادهای
- سیستم معماری پایگاه اطلاعاتی
- سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی
- مزایای سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی
- مدیر پایگاه اطلاعاتی
- نتیجهگیری
- منابع
چکیده
معماری پایگاه اطلاعاتی از عناصر اصلی در نظامهای ذخیره و بازیابی اطلاعات است و مجموعهای از دادههای ذخیره شده است که بهصورت مجتمع و فاقد افزونگی مورد استفادهی همزمان چند کاربر قرار میگیرد. بنابراین، هرگونه تغییر و تحولی که در ذخیره و بازیابی اطلاعات در بستر پایگاههای اطلاعاتی روی دهد متأثر از معماری پایگاههای اطلاعاتی است. معماری پایگاههای اطلاعاتی مباحثی همچون عناصر و ساختار تشکیل دهندهی اطلاعاتی، نحوهی طراحی سطوح مختلف آن و مشخص کردن کارکرد هر یک از آنها و روابط بین این سطوح و چگونگی ارتباط اطلاعات با یکدیگر را در بر میگیرد. شرط لازم برای ذخیرهسازی مناسب اطلاعات و در نهایت چگونگی دستیابی کاربران سطح خارجی به آن نیازمند توجه کافی به مباحث مطرح در مبانی پایگاههای اطلاعاتی و کسب دانش و مهارت لازم و شناخت استانداردهای مهم در این زمینه و سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی است. در تحقیق حاضر، معماری پایگاه اطلاعاتی مورد بحث قرار میگیرد. همچنین اجزای دیگری مانند سیستم مدیریت پایگاه اطلاعاتی و وظایف مدیر پایگاه اطلاعاتی جهت تعیین هر چه بیشتر موضوع مورد بحث قرار گرفتهاند.
1- مقدمه
معماری پایگاه اطلاعات، عبارت است از طراحی ساختاری سامانههای اشتراک اطلاعات، که با هدف ارتقای یافتپذیری و کاربردپذیری انجام میشود. معماران اطلاعات، چارچوبی برای چیدمان اطلاعات تعریف میکنند تا کاربر به سرعت و سهولت به اطلاعات مورد نظر خود دست یابد.
عصر حاضر در مقایسه با اعصار گذشته دیگر به دلیل ابداعات و اختراعات گوناگون با سرعتی وصف ناپذیر به سمت کشف مجهولات حرکت میکند و اگر انسان گذشته یک اختراع و اکتشاف را طی نسلهای متمادی با خود همراه میدید، انسان امروزی چندین و چند اختراع و نوآوری را در عصر خود تجربه میکند . به دلیل همین حقایق انکار ناپذیر است که امروزه دانشمندان علوم مختلف عصر حاضر را “عصر انفجار اطلاعات” نامیدهاند .
امروزه مقوله اطلاعات نقش اساسی و بنیادین را در عصر ما بر عهده دارد. هیچ سازمان، نهاد، جامعه و غیره یافت نمیشود که حتی در جزییترین امور خود از دسترسی به اطلاعات بیبهره باشد. انتظارات و نیازهای کاربران با توجه به میزان دسترسی آنها به اطلاعات به طور اساسی تغییر یافته و این خود سبب قطع ارتباط میان چگونگی استفاده کاربران از وب سایتهای کتابخانهای و چگونگی طراحی آنها شده است. در این میان نقش معماری پایگاه اطلاعات بهعنوان وسیلهای جهت برنامه ریزی، سازماندهی و توسعه کاربرد فناوری اطلاعات بسیار برجسته است.
اصطلاح معماری پایگاه اطلاعات برای نخستین بار در سال ۱۹۷۵ توسط Richard soul war man مطرح گردید. وی در رشته مهندسی معماری تحصیل کرده بود اما به موضوع چگونگی گردآوری اطلاعات و سازماندهی و نمایش صورتهای مختلف آن علاقهمند شد. تعریفی که او از معماری پایگاه اطلاعات ارائه داده چنین بود: سازماندهی الگوها در قالب دادهها و ارائه این دادها بهصورتی واضح و در عین حال پیچیده. این اصطلاح در سال ۱۹۹۶ توسط دو نفر از محققان علوم کتابداری و اطلاع رسانی به نامهای Peter Moorvale و Louse Rosenfeld مدیران شرکت Argus Associate که در دانشکده کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه میشیگان تدریس میکردند، مجدداً مطرح گردید.
در همین سال قانونی در کنگره آمریکا به تصویب رسید که به قانون “کلینگر کوهن” معروف شد. مطابق این قانون، همه وزارتخانهها و سازمانهای فدرال آمریکا ملزم شدند معماری IT خود را تنظیم نمایند. مسئولیت تدوین، اصلاح و اجرای معماری IT یکپارچه در هر سازمان مطابق این قانون بر عهده مدیران ارشد اطلاعاتی آن سازمان قرار گرفت. قانون کلینگر کوهن معماری پایگاه اطلاعات را چنین تعریف میکرد: یک چارچوب یکپارچه برای ارتقاء یا نگهداری فناوری موجود و کسب فناوری اطلاعاتی جدید برای نیل به اهداف راهبردی سازمان و مدیریت منابع آن.
به دنبال تصویب قانون کلینگر کوهن، که مهمترین سند قانونی در مورد الزام تنظیم معماری پایگاه اطلاعاتی در سازمانهای دولتی آمریکاست، سازمان مدیریت و بودجه ریزی آمریکا نیز رهنمودی که در سال ۱۹۶۶ منتشر ساخت، بر لزوم هماهنگی طرحها و هزینههای انجام شده توسط موسسات فدرال آمریکا، از جمله وزارتخانهها، سازمانها، نیروهای نظامی و دانشگاههایی که از بودجه دولتی استفاده میکنند، پروژههایی را برای تنظیم و تدوین معماری پایگاه اطلاعاتی خود به انجام رساندهاند.
امروزه لفظ معماری پایگاه اطلاعات اغلب به امر سازماندهی اطلاعات در تار جهانگستر اطلاق میشود. ژیلان دایویس خاطر نشان میسازد که علیرغم اینکه Moorvale و Rosenfeld هر دو کتابدار بودند، اما هیچگاه به این موضوع نیندیشیدند که کتابداران میتوانند بهترین قشر در امر معماری پایگاه اطلاعات باشند. میتوان به نوعی چنین ادعا نمود که پیش داشتهها و آموزشهای ارائه شده در دوره کارشناسی کتابداری نیست که شما را برای انجام کار آماده میسازد، بلکه آنچه سبب پیشرفتهتان در این حرفه میگردد، نوع رویکرد و نگرش شما، تواناییتان جهت ابداع و نوآوری و علاقه شما جهت استفاده از مهارتهایتان در مسیرهای جدید است. کتابداران دارای دیدی وسیع دریافتهاند که قادرند مهارتها و تخصصهایشان را در زمینههای جدیدی که با دسترسی به منابع اطلاعاتی چاپی کاملاً متفاوت است، بکار برند. با چنین نگرشی کتابداری به رشتهای تبدیل میگردد که در پی کسب مهارت در زمینه معماری پایگاه اطلاعاتی خواهد بود .
امروزه اغلب مهارتهای معماری پایگاه اطلاعاتی نیازمند مهارت بالای تکنولوژی است و کتابدارانی که از مدارس و دانشکدههای جدید کتابداری و اطلاع رسانی فارغ التحصیل میگردند بایستی توانایی بالایی در کار با اینترنت، طراحی پایگاههای اطلاعاتی و HTML داشته باشند. در ادامه معماری پایگاه اطلاعاتی بهطور کامل مورد بررسی قرار میگیرد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.