توضیحات
عنوان: مضامین اجتماعی و فقر در رمان بافته های رنج
- چکیده
- مقدمه
- بافته های رنج
- سرگذشت رضوان، راوی و قهرمان اصلی داستان
- نقد و بررسی کتاب بافتههای رنج
- دربارهی کتاب بافتههای رنج اثر علی محمد افغانی
- در بخشی از کتاب بافتههای رنج میخوانیم
- موقعیت زن در داستانهای علی محمد افغانی
- زن و خانواده
- تحلیل و نتیجهگیری
چکیده
تأمل در فرهنگ بومی و ملی، موجب قرابت و آشنایی عمیق ما با فرهنگ جامعه و گرایش یافتن به سوی شناخت هویت جمعی و تاریخی میشود؛ این شناخت، تأیید اصالت فرهنگی است که فرد در پرتو آن به شخصیت و هویتی تاریخی و ریشه دار دست مییابد. آثار ادبی که آیینه تمام نمای فرهنگ هر جامعه ای تلقی میشوند، میتوانند مناسبترین راه برای شناخت بهتر فرهنگ عامیانه محسوب گردند. به دیگر سخن، آگاهی یافتن از جنبه های مختلف فرهنگ عامیانه یک جامعه.
علی محمد افغانی متولد 1304 یکی از نویسندگانی است که تحت تأثیر تفکر حزبی و مطالعۀ رمان های ترجمه شدة روسی و گاه فرانسوی رمان نویسی را آغاز کرد.اما با وجود این استفاده از مؤلفـه هایفرهنگ بومی در داستانهایش بسیار پررنگ است. وی با خلق نخستین اثرش ، شوهر آهو خانم ، خیلی زود به شهرت رسید به طوری که بسیاری از ادبا و داستان نویسان این رمان او را «اولین رمان واقعی» ایران نامیدند. با این وجود نویسندة شهیری که در قدم اول به چنـ ین جایگـاه رف یعـ ی دسـت یافت در قدم های بعدی چندان موفق نبودو پس از خلق این اثر و تـا حـ دودی شـادکامان درة قـره سو، سایر آثارش چندان به چشم نیامد.
بدیهی است حجم گستردة نوشته های افغانی و نیز شتابزدگی وی در چاپ آثار، موجـب راه یافتن معایب و نقایصی در کتاب های وی گشته، اما هیچ یک از این مـوارد چیـ زی از ارزش هـا ی نویسندگی افغانی در این مقاله کوشیده ایم با روش پرداختن بهداستان های افغـانی در نقـد ادبـی – نخستین آثار وی نمی کاهد. علی رغم پژوهش های صورت گرفته و نقد های نوشته شده بر شیوة اجتماعی محاسن و معایب داستان های ویرا که از دید تیزبین سایر منتقدان جا مانده اشاره کنیم تـا به ترسیم دقیق تری از رمان اجتماعی دهۀ چهل و نیز سبک خاص افغانی برسیم.
مقدمه
داستاننویسی به شیوة نوین در ایران، اندکی پس از مشروطه تحت تأثیر ادبیات مغربزمین پیدا شد و تا امروز تحولات بسیاری را پشتسر گذاشته است. اولین رمانهای ایرانی از لحاظ تازگی و مضمون، پدیده تازهای در ادبیات ایران به شمار میآیند. این آثار سنتهای گذشته و عقب ماندگیها را با بیانی طنزآلود مورد حمله قرار میدهند و در جهت گزارش صادقانه اوضاع اجتماعی میکوشند.
یکی از این نویسندگان رئالیستی که راه را برای پیدایش رمانهای اجتماعی باز کرد، علی محمد افغانی (متولد ۱۳۰۴) است. او در داستانهای خود به بسیاری از مسائل اجتماعی عصر خود اشاره کرده است. یکی از این مسائل، مظلومیت زنان در جامعه است. اهمیت این مطلب در آثار افغانی تا جایی است که او در اغلب آثار خود شخصیتهای مطرح و اصلی داستانهای خود را از بین زنان انتخاب کرده و حتی اگر شخصیت اصلی در یکی از داستانها مرد است، حضور پررنگ زنان را نمیتوان نادیده گرفت.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.