توضیحات
عنوان: مسؤلیت کارفرما در حوادث ناشی از فعالیت های معدنی بر مبنای قانون مسؤلیت مدنی
- چکیده
- مقدمه
- اهمیت تحقیق
- اهداف تحقیق مشتمل بر
- سوالات تحقیق مشتمل بر
- فرضیات تحقیق مشتمل بر
- روش تحقیق به کار گرفته شده
- ادبیات تحقیق
- نظام تأمین اجتماعی
- نظام قانون کار
- پیشینه تحقیق
- راهکاروپیشنهادات تحقیق
- نتیجه گیری
- منابع وماخذ
چکیده:
مسئولیت مدنی کارفرما نسبت به کارگر از جمله مسائلی است که حائز اهمیت بالایی از جهت اجتماعی میباشد. بخشی از مسئولیت کارفرما نسبت به کارگر در ماده ۱۲ قانون مسئولیت مدنی مصوب سال 1339 برای اولین بار احکام خاصی در مورد مسئولیت کارفرما ناشی از خساراتی که به اشخاص ثالث وارد میشود، مقرر نمود. عدهای از حقوقدانان که تحت تأثیر حقوق اروپا بودهاند بدون توجه به نظام حقوقی اسلامی مبنای تقصیر را به عنوان اصل پذیرفتندودر مقابل عدهای از حقوقدانان نیز مبنای مسئولیت مدنی کارفرما را نظریه خطر میدانستند. اما فراگیری این مسئولیت و اهمیت بالای آن باعث شد که مصوبات قانونی محدود به نظام مسئولیت مدنی نماند و قانونگذار با وضع نظام تامین اجتماعی و همچنین اجرای طرح های بیمه اجباری ، ابعاد این مسئولیت راگسترده ساخت. در این میان نوع خاصی از این مسئولیت که معطوف به ایمنی در محبط کار است شایان توجه بیشتری است . سوال مهمی که مطرح است این است که : مسئولیت مدنی کارفرما در قبال ایمنی محیط کار چگونه علاوه بر ثالث ، کارگر را نیز در بر میگیرد و نقش نظام های موازی در مقایسه با نظام مسئولیت مدنی در زمینه ایمنی محیط کار تا چه حد کارآمد است ؟
در این مقاله سعی شده است در ابتدا با تشریح نظری مفهوم مسئولیت کارفرما نسبت به کارگر با استعانت از مبانی حقوق طبیعی و همچنین بررسی نظریات احتمالی حقوقی و ارائه تعریفی حقوقی از ایمنی محیط کار صورت مساله را روشن سازیم سپس با بررسی پیشینه نظام تقنینی ، ابعاد حقوقی قوانین موجود در این زمینه را بررسی می کنیم و در این مسیر مطالعه تطبیقی با موضع نظام مسئولیت مدنی اتحادیه اروپا در این خصوص به عنوان یکی از نظام های تازه تدوین یافته حقوق مسئولیت مدنی لازم می باشد. و در پایان ضمن استفاده از رهیافت های مطالعات تطبیقی مذکور ، این فرضیه قابل بررسی است که؛ ماهیت چندگانه مسئولیت کارفرما در قبال ایمنی محیط کار و کارگر با وجود طرح بیمه اجباری و قانون تامین اجتماعی صرفا بر جبران خسارت تمرکز دارد و به تنهایی در زمینه پیشگیری مفید نخواهد بود و این فرضیه می تواند مهم ترین زمینه ناکارآمدی نظام مسئولیت مدنی در موضوع مذکور باشد .
واژه های کلیدی: مسئولیت مدنی کارفرما کارگر قانون کار حادثه معدن قوه قاهره
1- مقدمه:
حوادث کارگری به طور عام در این در این مقاله حوادث معدن به طور خاص به سه صورت قا بل فرض است، اولین مورد ناشی از سها انگاری و تخلف از ضوابط قانونی توسط کارفرما در مقابل کارگر و بابت خسارت هایی که به کارگر و یا درمقابل اشخاص ثالثی که از فعالیت کارگر خسارت می بینند و دوم در نتیجه تقصیر از سوی کارگر است که در صورت انجام تکالیف قانونی توسط کارفرما و بروز خسارت در اثر فعل کارگر قابل اثبات می باشد و سومین حالت در صورت اجتماع کارگر و کارفرما بصورت توام می باشد. در هر صورت چنانچه قوه قاهره علت عمده وقوع حادثه باشد موجب رفع مسئولیت از کارفرما می گردد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.