توضیحات
عنوان فارسی: مدیریت و بی خطر سازی پسماندهای بیمارستانی
- مقدمه
- بیان مسئله
- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
- تعاریف
- پسماند
- انواع پسماند
- تعریف پسماند های بیمارستانی وپزشكی
- ادبیات و پیشینه تحقیق
- بحث و نتیجه گیری
- انواع روشهای تصفیه ، گندزدائی و دفع بهداشتی مواد زائد جامد بیمارستانی
- از نقطه نظر دفع بهداشتی می توان تقسیم بندی زیر را ارائه داد
- تصیفه و دفع مواد زائد جامد بیمارستانی
- روشهای گند زدایی
- گند زدایی شیمیای مواد زاید جامد بیمارستانی
- گند زدایی مواد زائد جامد بیمارستانی از طریق اتو كلاو
- گندزدایی از طریق پرتودهی
- سوزاندن
- سوزاندن زباله و ساختمان یك دستگاه زباله سوز كوچك
- تصفیه مقدماتی و دفع نهایی مواد زائد بیمارستانی
- روش های دفع نهایی مواد زائد عفونی بیمارستانی
- دفن بهداشتی مواد زائد عفونی بیمارستانی
- محل دفن
- روشهای دفن بهداشتی زباله
- تصفیه مقدماتی مواد زائد بیمارستانی
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
پسماندهای بیمارستانی شامل پسماندهای عفونی، پسماندهای پاتولوژیك، اجسام تیزوبرنده، پسماندهای دارویی، پسماندهای سرطانزا، پسماندهای شیمیایی، پسماندهای رادیواكتیو، كپسولهای حاوی گازهای پرفشار و پسماندهای حاوی فلزات سنگین هستند.
پسماندهای خطرناك و از بین بردن آنها، یكی از معضلات نگرانكننده و مهمی است كه توجه ویژه برنامهریزان و مدیران شهری را میطلبد.كارشناسان محیط زیست و شهری معتقدند مدیریت پسماندها با توجه به مشكلات خاص خود بیانگر وضعیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یك كشور است و نیاز به طراحی دقیق و آیندهنگر دارد.
تاكنون اقدامات زیربنایی مهم واساسی برای ازبین بردن ونابودكردن پسماندهای بیمارستانی صورت نگرفته است و هنوز شیوه های موقتی كه برای مناطق كوچك كار برد دارد،مورداستفاده قرارمی گیرد. پسماندهای ویژه طبق قانون مدیریت پسماند، مصوبه 9 خرداد 1383 شامل چند گروه اصلی می باشد.
مهمترین این گروه پسماندها، پسماندهای بیمارستانی بوده كه نقش بسزایی در به خطر انداختن سلامت شهروندان دارد.اصول درست این شیوه ها در استانداردهای ناظر بربهداشت محیط وحفاظت محیط زیست از قبیل استاندارد EPA مربوط به ایالات متحده آمریكا و راهنمای EC مربوط به اتحادیه اروپا است.بیمارستانها و مراكز درمانی با توجه به وظیفه اصلی آنها كه حفظ وتأمین سلامت شهروندان است باید مراقب آسیبهای بهداشتی و زیستمحیطی كه به وجود میآورند، باشند.
در این استانداردها به آسیبهای زیستمحیطی پرداخته شده است و سازمان جهانی بهداشت(WHO) در این زمینه و همچنین اثرات بهداشتی آنها در سال 1999 میلادی با انتشار مجموعهای اقدام به طرح راهنماییهایی برای تمامی كشورها كرده است.چنانچه در زمینه دفع پسماندهای ویژه تصمیمی گرفته میشود، نباید این تصمیم ها مشكلات مراكز درمانی را به مشكلات شهری اضافه نماید.
براساس طبقهبندی سازمان جهانی بهداشت پسماندهای بیمارستانی شامل پسماندهای عفونی، پاتولوژیك، اجسام تیزوبرنده ، دارویی، سرطانزا، شیمیایی، رادیواكتیو، كپسولهای حاوی گازهای پرفشار و پسماندهای حاوی فلزات سنگین هستند. در این زمینه براساس آمار و ارقام منتشر شده، بیمارستانها ومراكزدرمانی بیشترین مقدار پسماندهای خطرناك را تولید میكنند.
2- بیان مسئله
دفن پسماندهای بیمارستانی و عفونی به شیوه های كنونی در كشور می تواند عواقب وپیامدهای جبران ناپذیری بدنبال داشته باشد.
استفاده از دستگاه زبالهسوز و حتی پلاسماكردن نیز با تكنولوژهای روز جهان فاصله بسیاری دارد و لازم است جهت امحاء پسماندهای بیمارستانی از شیوه های نوین و جدید و استاندارد بهره جست.
درحال حاضر در بیشتر كشورهای دنیا دفن پسماندهای بیمارستانی به روش بی خطر كردن واستریل كردن صورت میگیرد و این شیوه جایگزین دفع كردن پسماندهای بیمارستانی از طریق پلاسما كردن و دستگاه زباله سوز ، شده است. دفن پسماندهای بیمارستانی به روش كنونی و همچنین استفاده از زباله سوزبه دلیل آلودگیهایی كه به همراه دارد به عنوان یك بحران جدی تلقی میشود.
در زمان حاضر پسماندهای عفونی مراكزبهداشتی درمانی ، مطب ها و آزمایشگاههای تشخیص طبی ومراكز درمانی از جمله بیمارستانها با زبالههای شهری امحاء میگردد كه بر بهداشت وسلامت مردم تاثیرگذار است. پسماندهای شهری قابل بازیافت و تبدیل به كودوقابل استفاده در سطح شهر می باشد و به این علت مخلوط نمودن پسماندهای شهری و بیمارستانی تهدیدی است برای بهداشت شهروندان وكاركنان بخش خدمات شهری شهرداریها وسازمامنهای مدیریت پسماند كه با این قبیل پسماندها درتماس می باشند.
كشورهای پیشرفته وتوسعه یافته پیش از این از زباله سوز وسپس از طریق پلاسما ، اقدام به امحاء پسماندهای عفونی میكردند. در حال حاضر با استفاده از سیستم های استریل كردن و بی خطرسازی اقدام به دفع پسماندهای بیمارستانی میكنند.
خرید تجهیزات برای بیخطركردن پسماندهای بیمارستانی به روش روز دنیا، مستلزم اعتبارات زیادی است كه می بایست ار طرف دولت تامین گردد.
3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اگرچه سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا(USEPA) پسماندهای بیمارستانی را جزء زائدات خطرناک تعریف کرده است، اما از نظر سازمان بهداشت جهانی(WHO) پسماندهای بیمارستانی باید همانند پسماندهای ویژه مورد تصفیه قرار گیرند. امروزه مشخص شده است که گروههای مشخصی از زائدات پزشکی جزء زائدات زیا ن آور و خطرناکی هستند که در جامعه تولید می گردند.[1] با افزایش حجم و تنوع زائدات ناشی از مراقبت بهداشتی، خطر انتقال بیماریها از طریق عملیات جابجایی و دفع نادرست آنها افزایش می یابد. افزایش بروز بیماری هایی نظیر ایدز و هپاتیت C و B در سال های اخیر، احتمال عفونت افراد جابجاکننده این زائدات و خطر سلامت عمومی ناشی از حمل ونقل زائدات عفونی و خطرناک را آشکار می سازد. 1 زائدات پزشکی حاوی مواد مختلفی هستند و بهمین دلیل نوعی ماده زائد مخلوط ویژه محسوب می گردند. درصورتی که این مواد بدرستی ذخیره نشوند، جابجایی آنها هم با مشکل مواجه خواهد شد. از آنجاییکه زائدات عفونی حاوی مقادیر زیادی از عوامل بیماری زای واگیر می باشند، تماس افراد مستعد با آنها می تواند موجب ایجاد بیماریهای عفونی گردد.1
امروزه آگاهی جهانی درمورد نیاز به اِعمال کنترل شدیدتر در زمینه جابجایی و دفع زائدات تولیدشده توسط مراکز مراقبت بهداشتی درحال افزایش است1. این امر موجب افزایش نگرانی در زمینه بهداشت بیمارستان شده و باید جزء لاینفکی از مدیریت بیمارستان گردد. بسیاری از کشورها قوانینی را اتخاذ کرده و پیشنهاداتی را برای جابجایی و دفع زائدات پزشکی از بیمارستانها ارائه داده اند. همه انواع مواد زائد جامد تولیدشده توسط مراکز خدمات بهداشتی نیاز به جابجایی، حمل و نقل و دفع با روشی کنترل شده دارند تا بهداشت عمومی حفظ شده و از آلودگی های زیست محیطی جلوگیری بعمل آید. این امر تنها با اتخاذ قوانین اجرایی اجباری و استفاده از دستورالعمل در تمامی جنبه های جابجایی، ذخیره، حمل ونقل و دفع این مواد زائد، می تواند بدست آید. در کشورهای توسعه یافته، تعریف زائدات پزشکی و روشهای مختلف جمع آوری، حمل ونقل، ذخیره و دفع این مواد زائد، در قوانین و دستورالعمل ها ارائه شده است. همچنین، بهترین تکنولوژیهای موجود نیز برای توسعه روشهایی جهت دفع مناسب زائدات پزشکی با کمترین خطر برای سلامت انسان و محیط زیست، مورد استفاده قرار گرفته اند.[2] با این وجود، هیچ تلاش جامعی برای آگاهی از اینکه زائدات تولیدشده توسط بیمارستانها چگونه مدیریت می شوند، انجام نگرفته است. مدیریت زائدات معمولاً به کارگران عادی محول می شود که بیشتر کارها را بدون دستورالعمل های مناسب و پشتیبانی ناکافی انجام می دهند.[3] اما در کشورهای درحال توسعه، به مواد زائد جامد توجه کافی نمی شود.
در بسیاری از کشورها، مواد زائد خطرناک و مواد زائد پزشکی، هنوز هم به همراه زائدات خانگی جابجا و دفع
می گردند که این امر موجب ایجاد یک خطر بهداشتی بزرگ برای کارگران شهری، عموم مردم و محیط زیست می گردد.
متاسفانه علیرغم اینکه در ایران آیین نامه ای با عنوان « ضوابط و روشهای مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای وابسته« در سال 1386 توسط کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست و به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده ( 11 ) قانون مدیریت پسماندها به تصویب رسید، با این وجود، هنوز هم نواقصی در مدیریت مواد زائد بیمارستانی به چشم می خورد. این مسائل باعث شده اند که نگاهی به روش های دفع پسماندهای بیمارستانی بیندازیم.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.