توضیحات
عنوان فارسی: مدیریت تداوم کسب و کار
- مقدمه
- سیر تکاملی سیستم مدیریت تداوم کسب و کار
- فواید مدیریت تداوم کسب و کار
- تبیین لزوم استقرار مدیریت تداوم کسب و کار در سازمان
- پایه ریزی اهداف و برنامه های تداوم کسب و کار
- معرفی استاندارد BS
- تعیین محدوده مدیریت تداوم کسب و کار
- تنظیم سیاستهای تداوم کسب و کار
- نمونه ای از یک سند محدوده سیستم مدیریت تداوم کسب و کار
- نمونه ای از سند خط مشی تداوم کسب و کار
- منابع و مراجع
مقدمه
در شرایط کسب و کار کنونی و با پیشرفت ها و تحولات جهانی فرآیند تداوم کسب و کار خود را به عنوان یک موضوع مهم در تمامی سازمان ها مطرح کرده و مدیریت این فرآیند به عنوان یک بخش ضروری در تمام قسمت های کسب و کار شناخته می شود. توانایی یک سازمان برای نگهداشت و استمرار فعالیت های محوری و حیاتی خود پس از بروز یک حادثه و انقطاع و همچنین سرعت بازیابی سازمان و بازگشت به حالت عادی، می توانند عامل های اساسی موفقیت و یا شکست یک سازمان را تعیین نمایند.
تمامي فعاليت ها ي كسب و كار به نوعي با خطر انقطاع در ارتباط خواهند بود، مواردي همچون اختلالات تكنولوژيكي، سيل، انقطاع تجهيزات و حملات تروريستي از آن جمله مي باشند. استمرار عملیات ها در زمان یک انقطاع حاصله از یک فاجعه ی عظیم و یا حتی حوادث کوچک، یک نیاز اساسی و بنیادی برای یک سازمان می باشد. سیستم مدیریت تداوم کسب و کار سعی می نماید تا سازمان را آماده کند که حتی در سخت ترین شرایط پیش بینی نشده به فعالیت های خود ادامه دهد و بدین ترتیب ریسک حاصله از انقطاع را کاهش داده، از رفاه و امنيت كاركنان و اعتبار سازمان حمایت کرده و توانايي هدايت و استمرار فعاليت هاي اصلي را فراهم آورد.
هدف از ایجاد و مدیریت سیستم مدیریت کسب کار، تعریف مرزهای سیستم مدیریت تداوم کسب کار و حصول اطمینان از اینکه اهداف به وضوح تعیین، درک و ابلاغ شده و تعهد مدیریت ارشد به مدیریت تداوم کسب و کار، مشخص شده، منابع، تخصیص داده شده و افراد با مسئولیت های مدیریت تداوم کسب و کار، برای انجام وظایف خود، تایید صلاحیت شده اند.
سازمان ها باید دامنه سیستم مدیریت تداوم کسب وکار را تعریف و اهداف تداوم کسب و کار را با توجه به مواردی همچون: ۱) الزاماتی برای تداوم کسب و کار ۲) تعهدات و اهداف سازمانی ۳) سطح قابل قبول مخاطرات ۴) الزامات قانونی، آئین نامه ای و قراردادی ۵) منافع ذینفعان کلیدی خود، را تعیین کند.
به جهت مشخص شدن دامنه سیستم مدیریت تداوم کسب و کار، سازمان باید محصولات و خدمات کلیدی واقع در دامنه سیستم مدیریت تداوم کسب و کار را شناسایی نماید.
سیر تکاملی سیستم مدیریت تداوم کسب و کار
مفهوم مدیریت تداوم در اواسط دهه ۱۹۸۰، به عنوان یک روش جدید برای مدیریت ریسک توسعه داده شد. حفظ تداوم عملیات روزمره سازمانی در هر زمان و تحت هر شرایطی، وظیفه کلیدی مدیران سازمان است و این اصل پایه و اساس «مدیریت تداوم کسب و کار» را تشکیل می دهد. برنامه ریزی های بازیابی به طور مرسوم در دهه ۱۹۷۰ بر احیای زیرساخت ها بعد از وقوع حوادثی مانند قطع ارتباطات راه دور، از بین رفتن اسناد یا صدمه به ساختمان یا کارخانه بر اثر آتش سوزی یا سیل تمرکز داشتند. در اوایل این دهه، برای بازیابی سیستمهای اطلاعاتی از حوادث کامپیوتری، رشد آنچه امروزه «مدیریت تداوم کسب و کار» نامیده می شود، آغاز شد.
مدیریت تداوم کسب و کار تنها یک درمان نیست بلکه پیشگیری نیز هست. مدیریت تداوم کسب و کار به دنبال تعبیه یک فرهنگ پیشگیری در سازمان است، به طوری که تداوم تولید کالا و ارسال خدمات به مشتری را با ارتقای خاصیت ارتجاعی سازمان در هنگام حوادث تضمین کند. به عبارت دیگر، مدیریت تداوم کسب و کار یک چارچوب کاری راهبردی و عملیاتی به منظور افزایش خاصیت برگشت پذیری سازمان در برابر اختلالات و مقابله با توقف فرایندهای کلیدی سازمان است که به صورت پیشگیرانه عمل می کند. در حقیقت، نباید به آن فقط به عنوان یک اقدام واکنشی نگاه کرد. مدیریت تداوم کسب و کار نیازمند برنامه ریزی در تمامی سطوح سازمانی است، زیرا ارتقای خاصیت ارتجاعی سازمان به مدیریت، گروه عملیاتی و همچنین تکنولوژی پیاده سازی مدیریت تداوم کسب و کار بستگی دارد و در نتیجه، اجرای برنامه مدیریت تداوم کسب و کار نیازمند یک رویکرد جامع است. مدیریت تداوم کسب و کار با پیش بینی و برنامه ریزی برای مواجهه با اختلالات، گام های لازم را برای پشتیبانی از کسب و کار و سرمایه ذینفعان برمی دارد. از این رو، مدیریت تداوم کسب و کار موجب حفظ اعتماد به نفس مدیران سازمان در مقابله با شرایط بحرانی و پیشگیری از حوادث بعدی می شود. با پشت سر گذاشتن بحران مدیران می توانند برند، شهرت، کارکنان و تصویر خارجی سازمان را حفظ کنند. به طور خلاصه، مدیریت تداوم کسب و کار چارچوبی برای ایجاد فرهنگ پیشگیری از خرابی و بحران و نیز بازیابی سریع پس از وقوع حوادث است.
نایت و پرتی در اواسط دهه ۱۹۹۰ تحقیقی ارائه دادند که نشان می داد تأثیرگذاری حوادث بر ارزش سهام بسیار جدی است (نایت و پرتی، ۲۰۰۰). آنها پی بردند که ضعف مدیران ارشد در واکنش سریع و تخصصی در زمان وقوع یک حادثه، به شدت ارزش سهام را پایین می کشاند. مدیریت تداوم کسب و کار نه تنها تضمین کننده تداوم عملکرد شرکت در زمان وقوع انواع حوادث است، بلکه به سهامداران این اطمینان را می دهد که سازمان در هر زمانی تحت کنترل کامل است.
فواید مدیریت تداوم کسب و کار
اجرای مدیریت تداوم کسب و کار برای هر سازمان جدا از برآورده کردن نیاز مشتریان و اجرای قوانین و مقررات، فواید دیگری نیز دربردارد. در بازار رقابتی، استقرار مدیریت تداوم کسب و کار سازمان ها را قادر می سازد تا به مشتریان بالقوه خود اثبات کنند که برای تداوم محصولات و خدمات کلیدی خود در برابر اختلالات برنامه دارند. دریافت گواهینامه مطابق با استانداردهایی همچون ISO22301:2012 و 2:2007-BS25999 می تواند بخشی از بسته بازاریابی برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان موجود باشد.
اجرای مدیریت تداوم کسب و کار ضعف های درون سازمان را از بین می برد و دوباره کاری و اتلاف در منابع و زمان را حذف می کند (فواید مالی). هر خرابی که رخ می دهد برای سازمان یک هزینه به همراه دارد، حتی اگر به اختلال منجر نشود. با حذف این ضعف ها سازمان قوی تر شده و هزینه هایش کمتر می شود. به عنوان مثال، اگر به دلیل حادثه ای در فرایند تولید کارخانه ای اختلال روی دهد، نه تنها هزینه های تولید از دست رفته به سازمان تحمیل می شود، بلکه هزینه تنظیم مجدد تجهیزات و دستگاهها نیز به آن اضافه می شود. يکي از بزرگترین تهدیدهایی که در حین اختلال برای سازمان به وجود می آید اختلال در جریان نقدینگی است. با توانا ساختن سازمان در تداوم ارسال محصولات و خدمات کلیدی، به حفظ جریان نقدینگی کمک می شود. برای بسیاری از سازمان ها قطع جریان نقدینگی یک مسئله بحرانی است، به ویژه زمانی که آن ها به توانایی خود در حفظ عملیات به منظور پرداخت بدهی های خود وابسته هستند. این مسئله برای شرکت های کوچک و متوسط و سازمان هایی که با اعتبارات بانک ها تأسیس شده اند بیش از سایرین حیاتی است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.