توضیحات
عنوان: مدیریت انتقال تکنولوژی
- استاد
- چكيده
- مقدمه
- مسئله تحقیق
- مرور ادبیات
- مفهوم تکنولوژی
- عناصر اصلی تکنولوژی
- چرخه حیات تکنولوژی
- مدیریت تکنولوژی
- اهداف
- اهمیت موضوع
- مدیریت انتقال تکنولوژی
- دستیابی به تکنولوژی
- مفهوم و تعریف انتقال تکنولوژی
- فرآیند انتقال تکنولوژی
- فرایند انتقال تکنولوژی
- نتیجه گیری
- منابع
از جمله شاخص های توسعه یافتگی بنگاه های اقتصادی در دنیای امروز، برقراری رویکرد مدیریت پروژه و توسعه تفکر سازمان مبتنی بر پروژه است. امروزه دانش مدیریت پروژه در ابعاد گسترده ای در فرایندهای راهبردی (استراتژیک) و عملیاتی سازمان ها رسوخ یافته است. عصر اطلاعات و ویژگی های پروژه های تکنولوژی اطلاعات نیز بر حساسیت موضوع مدیریت پروژه و کاربرد وسیع آن در سازمان ها افزوه است. مقوله مدیریت تکنولوژی به عنوان پیش نیاز توسعه ی صنعت و تکنولوژی و به سبب سروکار داشتن با ذی نفعان متعدد، از اهمیت و پیچیدگی خاصی برخوردار است. فرایند انتقال تکنولوژی از مراحل محتلفی شامل کسب، جذب، توسعه داخلی، بومی نمودن و اشاعه تکنولوژی تشکیل می شود.
بشر همواره با فرآیند توسعه تکنولوژی پیوندی ناگسستنی داشته است. استفاده از اشیاء بعنوان ابزارکار، اختراع چرخ، ساختن سفال، استفاده از برنز و کشف آهن، همگی نشان دهنده پیشرفت های تکنولوژی درگذشته اند. اما آنچه که در حال حاضر به مسأله تکنولوژی بعد تازه ای داده است، سرعت و عمق و تداوم جریان مستمر پیشرفت آن است که منجر به رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی بسیاری از کشورها شده است. پیشرفت های تکنولوژیک در عصر کنونی بسیار سازما نیافته تر و پیوسته تر از گذشته اند و بر خلاف قبل، با سرعتی بسیار در حال رشد و گسترش اند. (شهیدی، 1372).
کشورهای پیشرفته توجه ویژه ای به امر خلق و توسعه تکنولوژی دارند و در سطوح مختلفِ مدیریت تکنولوژی، برای آن برنامه ریزی می کنند اما در کشورهای در حال توسعه بدلیل عقب ماندگی زیاد از این گونه کشورها و همچنین بدلیل عدم توان در خلق تکنولوژی، پیمودن راه انتقال تکنولوژی با هدف پرکردن شکاف تکنولوژی گریز ناپذیر است و برای موفقیت هرچه بیشتر در این زمینه لازم است که علاوه برآماده سازی زیرساخت های موجود، فرآیند انتقال تکنولوژی را با تمرکز بیشتری مدیریت کنند. (عابدی،1376)
اهمیت توجه به مدیریت فرآیند انتقال تکنولوژی در این است که به تصمیم گیرندگان، در توجه به تمامی ابعاد تکنولوژی یعنی فن افزار، دانش افزار، انسان افزار و سازمان افزار یاری می رساند تا بدین طریق انتقال تکنولوژی بتواند نقش فراهم کننده بسترها و زیرساختهای مناسب جهت جذب، بومی سازی، اشاعه و خلق تکنولوژی های جدید را ایفا کند. برداشت نادرست و محدود از انتقال تکنولوژی می تواند به شکست فرآیند انتقال تکنولوژی منجر شود و در عمل، جز انتقال تعدادی ماشین آلات بیجان یا کاتالوگ و نقشه و دستورالعمل غیر قابل استفاده چیزی عاید نشود. کشور ما نیز به عنوان یک کشور در حال توسعه از این امر مستثنی نبوده و مسأله انتقال موفق تکنولوژی به کشور، به ویژه در صنایع کلان از مسائل مهم و حیاتی به شمار می رود. اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود که بدانیم صنایع کلان کشور علیرغم یکصد سال سابقه، از نظر تکنولوژیکی در بسیاری از موارد همچنان وابسته به کشورهای پیشرفته است. (باقری، 1382).
در این پروژه مدیریت، سعی می شود که جایگاه و کاربرد مدیریت در مراحل فرایند انتقال تکنولوژی مورد بحث قرار گیرد.
مسئله تحقیق
امروزه تکنولوژی در تمامی زوایای زندگی بشر نفوذ کرده و این نفوذ کماکان بیشتر و بیشتر می شود. موافقت شرکت های دولتی، سازمان های فراملیتی و شرکت های خصوصی و تک تک افراد جامعه به تکنولوژی وابسته است. همچنان که در قرن بیست و یک پیش می رویم، نرخ پیشرفت تکنولوژی و وابستگی جامعه به آن بیشتر می شود. موفقیت فعالیت های دولتی، سازمان های جهانی و شرکت های خصوصی به تکنولوژی وابسته است و این تکنولوژی را به طور حتم سازمان ها و یا افراد به وجود نمی آورند بلکه قسمتی یا تمامی آن را از سازمان های دیگر به دست می آورند و از طریق انتقال تکنولوژی جدید به رشد و شکوفایی می رساند و این رشد و شکوفایی زمانی حاصل می شود که فعالیت های تکنولوژیکی به صورت یکپارچه و هماهنگ و یا به عبارت دیگر با مدیریت صحیح همراه باشند.
تکنولوژی را می توان کلیه دانش ها، فرایندها، ابزارها و سیستم های با کار گرفته در ساخت محصولات و ارائه خدمات تعریف کرد. در بیانی ساده تر، تکنولوژی روش انجام کار و ابزاری است که توسط آن به اهداف خود نائل می شویم. معمولا تکنولوژی را در ردیف سخت افزار، از قبیل ماشین آلات، کامپیوتر یا وسایل بسیار پیشرفته الکترونیکی به حساب می آورند. ولی تکنولوژی بسیار فراتر از ماشین آلات است. در کنار مشخصه های سخت افزاری، موارد تکنولوژی دیگری از جمله نرم افزار و مهارت های انسانی نیز به در کار هستند.
مدیریت تکنولوژی تخصصی میان رشته ای است که علوم پایه، مهندسی و روش های مدیریت را یکپارچه می سازد. در مدیریت تکنولوژی بر تکنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت تاکید می شود. تولید ثروت فراتر از تولید پول است، این امر عوامل مختلفی را شامل می شود. نظیر افزایش دانش، سرمایه فکری، کشف و استفاده موثر از منابع، حفظ منابع محیطی و سایر عواملی که می تواند در افزایش استاندارد و کیفیت زندگی نقش داشته باشد. مدیریت تکنولوژی به معنای مدیریت سیستمهایی است که به ایجاد، استفاده از تکنولوژی کمک می کند. این امر، احساس مسئولیت در ایجاد، کسب و ارائه تکنولوژی در راه کمک به تلاش های انسانی و پاسخگویی به نیازهای مشتریان را نیز شامل می شود. مدیریت تکنولوژی، تکنولوژی را بذر و دانه ای برای سیستم خلق ثروت می داند که با استفاده از شرایط محیطی مناسب رشد کرده و باعث خلق ثروت می شود.
انتقال تکنولوژی، فرایندی است که باعث شکل گیری جریان تکنولوژی از منبع به دریافت کننده می شود. منظور از منبع، همان مالک یا دارنده دانش است و به گیرنده چنین دانشی نیز دریافت کننده گفته می شود. منع می تواند یک فرد، یک شرکت یا یک کشور باشد. از نظر سازمان ناسا انتقال تکنولوژی فرایندی است که امکان بهره گیری ازتکنولوژی یک سازمان را (که مطابق با اهداف آن سازمان توسعه یافته) در سازمان دیگر (با اهدافی دیگر) میسر می سازد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد تحقیق مدیریت انتقال تکنولوژی لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.