توضیحات
عنوان: تحقیق ماهواره های زمین شناسی
- ماهواره های زمین شناسی
- زیرسامانه ردیابی، تلهمتری و فرمان (تیتیسی)
- زیرسامانه تأمین نیرو (پیاِساِس)
- زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت (اِیدیسیاِس)
- زیرسامانه کنترل حرارت
- موتور اصلی ماهواره (اِیبیاِم)
- زیرسامانه سازه
- ارتباط بین زیرسامانههای ماهواره
- دلیل نیاز ماهوارهها و فضاپیماها به سیستم پیشرانش
- ماموریتهای سیستم پیشرانش
- انواع روش های پیشرانش فضایی
- ماهواره های زمین ثابت ژئو یا GEO
- ماهواره های واقع در مدارهای کم ارتفاع لئو یا LEO مخفف Low-Earth orbits
- دسترسی به داده های Landsat
- مراجع
ماهواره های زمین شناسی
یک ماهواره از زیرسامانههای متعددی تشکیل شده تا بتواند وظیفه عملیاتی خود را به درستی انجام دهد.
زیرسامانه ردیابی، تلهمتری و فرمان (تیتیسی)
وظیفه زیرسامانه تیتیسی، کدگذاری دادههای زیرسامانههای دیگر برای ارسال به صورت سیگنالهای تلهمتری است. همچنین دریافت، کدگشایی و ارسال فرامین رسیده از زمین به سایر زیرسامانهها توسط این زیرسامانه انجام میشود. تیتیسی با ایجاد ارتباط دایم با مرکز پشتیبانی زمینی، کارکرد درست ماهواره را تضمین میکند.
زیرسامانه تأمین نیرو (پیاِساِس)
زیرسامانه پیاساس، انرژی الکتریکی مورد نیاز برای دیگر سامانهها را فراهم میسازد. این زیرسامانه و سامانه الکترونیک کنترلی مرتبط با آن، انرژی لازم برای کار زیرسامانههای دیگر را به مقدار کافی تأمین میکند و معمولاً شامل مجموعهای از سلولهای خورشیدی نصب شده روی بدنه یا آرایههای خورشیدی است که باتریها را برای زمان کسوف ماهواره شارژ میکنند.
آرایههای خورشیدی هنگام پرتاب ماهواره و قراردهی در مدار، به شکل تا شده هستند و پس از پایداری کامل ماهواره باز میشوند. از آن پس، بالهای خورشیدی با قرارگیری در برابر خورشید توان الکتریکی مورد نیاز را تولید میکنند.
زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت (اِیدیسیاِس)
وظیفه زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت، تعیین وضعیت و کنترل ماهواره است، به طوری که موقعیت مدار عملیاتی و پوشش آنتنی مورد نیاز ماهواره تأمین و حفظ شود. این زیرسامانه باید قادر به انجام وظایفی در مدارهای انتقال باشد تا قرارگیری صحیح در مدار موردنظر حاصل شود. برای این منظور، زیرسامانه باید شرایط چرخشپایدار یا پایداری سهمحوره را در مدارهای انتقال کنترل کند. پس از تأمین این شرایط و روشن شدن موتور کمکی، زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت، پایداری ماهواره را هنگام قرارگیری در مدار نهایی فراهم میسازد.
وظایف شرح داده شده، توسط جتهای گاز سرد یا گرم، عملگرهای مغناطیسی، چرخهای عکسالعملی و یا ژایروها انجام میشود. فرمانهای کنترلی با استفاده از دادههای به دست آمده از حسگرهای موقعیتیاب، که میتوانند حسگرهای اینرسی مانند ژایروها و یا حسگرهای خورشیدی، ستارهای و زمینی باشند و مقایسه آنها با برنامه از قبل داده شده، به دست میآیند. بنابراین حسگرها و عملگرها، زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت را در انجام عملیات لازم برای حفظ موقعیت و وضعیت ماهواره، در شرایط پایدار، یاری میکنند.
هنگام قرارگیری ماهواره در موقعیتهای نامطلوب یا خطرناک، زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت با انجام عملیاتی خودکار، موقعیت و وضعیت ماهواره را تصحیح میکند و ماهواره را در وضعیت عملیاتی مطلوب قرار میدهد. در این حالت امکان اختلال در پوشش آنتن وجود دارد که با حفظ ارتباطات تلهمتری و فرمان، میتوان عملیات تصحیح پوشش آنتن را توسط مرکز پشتیبانی زمینی ماهواره انجام داد.
زیرسامانه کنترل حرارت
زیرسامانه کنترل حرارت، محیط حرارتی لازم برای کار زیرسامانههای دیگر را فراهم میکند. این زیرسامانه اغلب شامل اجزای غیرفعال، مانند روکشهای حرارتی است که روی سطح ماهواره را میپوشانند. زیرسامانه کنترل حرارت همچنین میتواند مجهز به گرماسازهای قابل کنترل و یا رادیاتورهای تشعشعی نیز باشد. کلیه این اقدامات، به منظور تأمین دمای عملیاتی لازم برای زیرسامانهها صورت میگیرد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.