توضیحات
عنوان: مالیات اسلامی و منابع در اختیار دولت و نقش تاثیر گذار انها در مقابله با تخریب محیط زیست
- مقدمه
- مالیات در اقتصاد اسلامی و مشخصات آن
- تأمین مالی مخارج معین
- ظرفیت مالیاتی
- عدالت مالیاتی
- انواع مالیاتهای اسلامی
- انواع انواع مالیات از نظر میزان و نرخ مالیات
- انواع مالیات از جهت مبنای مالیاتی
- معرفی انواع مالیاتهای اسلامی و مبانی آنها
- جزیه
- خراج
- انفال
- فی
- زکات
- خمس
- آیا مالیاتهای اسلامی میتوانند کاملاً جایگزین مالیاتهای متعارف شوند؟
- جایگاه و اهمیت محیط زیست در اسلام
- راهکارهای حفظ محیط زیست در اسلام
- پیشبینی دولت مقتدر
- احیا و حیازت
- نگاهی به وضعیت محیط زیست و هزینههای ناشی از تخریب آن در ایران
- قانون اساسی
- ارزیابی برنامههای توسعه در مورد محیط زیست
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
امروزه در تمام کشورها برای دولتها وظایف اقتصادی و گوناگونی پیشبینی شده که در انجام این وظایف مجبورند مخارج و هزینههای سنگینی را متحمل شوند. بنابراین برای تأمین مالی این مخارج، دولتها باید بر اساس قوانین و ضوابط حاکم بر کشور از راههای مختلف کسب درآمد کنند.
درآمدهای دولت معمولاً با افزایش مالیات و داراییهای عمومی افزایش مییابد، اما هزینه های دولت با هر نوع فعالیتی که بار مالی به همراه داشته باشد با شتابی افزونتر خود را نشان میدهد که اغلب به کسریهای بودجه مزمن میانجامد.
راههای مختلفی برای تأمین مالی دولت در هنگام کسری بودجه وجود دارد که معمولترین و مهمترین این روشها عبارتند از: استقراض خارجی، چاپ پول و استقراض داخلی (انتشار اوراق قرضه، استقراض از سیستم بانکی یا بانک مرکزی) افزایش میزان و یا درآمدهای مالیاتی و … .
اقتصاد اسلامی ﺿﻤﻦ رﻋﺎﯾﺖ اﺻﻮﻟﯽ ﺧﺎص و ﻣﺤﮑﻢ از ﻧﻈر ﺷﺮﻋﯽ ﺑﺎ اراﺋﻪ ﯾﮏ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﺎﻟﯽ ﺟﺎﻣﻊ روشﻫﺎﯾﯽ برای ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﺎﻟﯽ را ﻣﻄﺮح ﮐﺮده ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از آنها ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﺎﻟﯽ دوﻟﺖ ﺑﻪ ﺑﺮﻗﺮاري ﻋﺪاﻟﺖ و ﺣﻔﻆ رﻓﺎه ﻣﺮدم ﻧﯿﺰ ﺗﻮﺟﻪ میشود.
در اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼﻣﯽ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻫﺎي ﻣﺎﻟﯿﺎﺗﯽ دﯾﮕﺮ ﭼﻮن اﻓﺮاد داوﻃﻠﺒﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﺎﻟﯿﺎتﻫﺎي ﻣﻮﻇﻒ اﻗﺪام میﮐﻨﻨﺪ ﻫﺰﯾﻨﻪ جمعآوري آن ﺑﺴﯿﺎر ﭘﺎﯾﯿﻦ است. آنچه ﺗﺎﮐﻨﻮن ﮐﻤﺘﺮ ﻣﻮرد ﺗﻮجه ﺧﺎص ﻣﺤﻘﻘﺎن اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼﻣﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ ﻃﺮح ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣﺎﻟﯿﺎت در ﯾﮏ ﻧﻈﺎم اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼﻣﯽ و بر اﺳﺎس ﻓﻘﻪ ﺷﯿﻌﻪ و ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ آن ﺑﺎ ﺟﺎﯾﮕﺎه ﻣﺎﻟﯿﺎت و ﺳﯿﺎستﻫﺎي ﻣﺎﻟﯿﺎﺗﯽ در اﻗﺘﺼﺎد ﺟﺪﯾﺪ متکی به نظام ﮐﯿﻨﺰ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ و این پرسش مطح میشود که آیا اساساً این امکان وجود دارد که در چارچوب یک دولت اسلامی بتوان مالیاتهای مخصوص مانند زکات، خمس، خراج، جزیه و امثال آن را در سایر منابع مالی دولت ادغام کرد.
مالیات در اقتصاد اسلامی و مشخصات آن
با توجه به اهداف بسیار متنوع و گوناگون اقتصاد اسلامی در مقایسه با مکتبهای دیگر دولت به وجوه مختلفی جهت تأمین مخارج خود نیاز دارد، بنابراین مالیاتهای اسلامی به عنوان یکی از مهمترین راههای تأمین مالی مخارج دولت از اهمیت خاصی برخوردار است. در نظام اسلامی نیز خداوند متعال برای حکومت و اداره حکومت اسلامی منبع مالی قرار داده است که این منابع مالی همان مالیاتهای شرعی و اسلامی است تا حکومت اسلامی با اخذ آن از مردم آن را به مصرف اداره جامعه و پیشرفت و توسعه کشور اسلامی برساند، اسلام برای توزیع مجدد درآمدها و ثروتها دو نوع سیاست را اندیشیده است: سیاستهای تکلیفی و سیاستهای تشویقی. سیاستهای تکلیفی شامل خمس، زکات مال، زکات بدن (فطریه)، کفارههای مالی (جریمههای شرعی برای تلفاتی مانند شکستن نذر و قسم، خوردن روزه ماه مبارک رمضان و ارتکاب برخی محرمات احرام در حج).
علاوه بر این اسلام مردم را به صرف کردن اموال در راه خدا و کارهای خیر، به ویژه تأمین نیازمندان، تشویق کرده است (احمدی، 1391).
در اقتصاد اسلامی با توجه به تأثیر جهانبینی اسلامی بر کردارهای اقتصادی افراد، پرداختهای مالیات به هیچ وجه مانند نظامهای دیگر بار تلقی نمیگردد، بلکه پرداخت مالیات به عنوان یک وظیفه شرعی و عبادی است که موجب کمال انسان نیز میشود. در اقتصاد اسلامی، در مقایسه با سایر نظامهای مالیاتی، از آنجایی که افراد داوطلبانه به پرداخت مالیاتهای موظف اقدام میکنند، هزینه جمعآوری مالیات بسیار پایین است.
در اقتصاد اسلامی انواع مختلفی از مالیاتها وجود دارد. به عبارت دیگر علاوه بر مالیاتهای ثابت و سرانه (مانند جزیه و فطریه)، مالیات بر درآمد به شکل تناسبی (خمس) و مالیات بر داراییهای مختلف (زکات و غیره نیز وجود دارد که با توجه به وجود حد نصابها میتوان گفت برخی از این مالیاتها نیز از نوع نزولی هستند. دو نظام مالیاتی خمس و زکات مکمل یکدیگرند، در برخی مواقع به علت وضعیت اقتصادی (هنگامی که کشاورزی نقش بیشتری دارد) ممکن است سهم زکات بیشتر شود و برعکس در وضعیت اقتصادی دیگر، ممکن است سهم خمس افزایش یابد (جامعه صنعتی). بنابراین در نظام مالیاتی اسلام انعطاف پذیری مشاهده میشود.
تأمین مالی مخارج معین
نظام مالیاتی اقتصاد اسلامی از نظر تأمین مالی مخارج، نقشی شبیه عوارض در نظامهای مالیاتی دیگر ایفا میکند. به عبارت دیگر، در نظامهای مختلف مالیاتی، تفاوت مالیات و ع
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.