توضیحات
عنوان فارسی: فناوری چیست
- فناوری چیست
- اطلاعات چیست
- جامعه اطلاعاتی و ارتباطی چیست
- فناوری اطلاعات
- تاریخچه فناوری اطلاعات
- نسل های فناوری اطلاعات
- مفهوم کار از راه دور
- نیروی کار فناوری اطلاعات
- مهارت و دانش مورد نیاز نیروی کار فناوری اطلاعات
- سواد اطلاعاتی
- فناوری اطلاعات و مدیران
- به کارگیری و پیاده سازی فناوری اطلاعات در سازمان ها
- اجرای فناوری اطلاعات
- انواع رایانه ها
- انواع ریز رایانه ها
- واحدهای اندازه گیری اطلاعات
- سیستم عامل
- بخش های سخت افزاری کامپیوتر
- مادر بورد یا برد اصلی کامپیوتر
- پردازنده
- حافظه
- کارت گرافیک
- کارت صدا
- هارد دیسک
- فلاپی درایو
- منبع تغذیه
- کارت شبکه
- مانیتور
- صفحه كلید
- ماوس
- اسپیكرها
- شبکه
- تعریف بانک اطلاعاتی و مفاهیم مربوط به آن
- انواع بانک های اطلاعاتی
- اشیاء مورد استفاده در یک بانک اطلاعاتی
- پروسیجرهای ذخیره شده
- Trigger ها
- برخی از کاربردهای اینترنت
- آشنایی با پنجره اصلی IE
- جستجو در اینترنت
- نحوه کار کردن با موتورهای جستجو
- روشهای جستجو در گوگل
- جستجوی دقیقتر در سایتهای دلخواه
- نحوه ثبت نام و ایجاد پست الکترونیکی
- یاهو
- روش ارسال نامه اینترنتی به وسیله outlook
- مدیریت نرم افزارهای دانلود اطلاعات
- تغییر زبان و فارسی کردن محیط نرم افزار IDM
- بروز رسانی ویندوز و نرم افزارها
- مختصری بر تجارت الکترونیکی
- نگاهی کلی به ویندوز XP
- ویندوز
- ویندوز
- نمای ویندوز
- مدیریت فایلها
- تنظیمات کنترلی ویندوز
- نصب نرم افزارها
- کاربردهای برنامه ورد
- شروع کار با نرم افزار ورد
- کار با اسناد
- شناخت محیط سندها در ورد
- تنظیم کاغذ سند
- تکنیک های ویرایش متن
- ذخیره کردن یک سند به صورت خودکار
- قالب بندی نوشته ها
- سایه زنی و تنظیم حاشیه پاراگراف ها
- چاپ اسناد
- اضافه کردن جدول ها و کار با آنها
- تب Design
- نرم افزار پاورپوینت
- کاربرد برنامه پاورپوینت
- ایجاد یک نمایش جدید
- بازکردن برنامه نمایشی موجود
- چیدمان اسلایدها
- روش های مختلف نمایش
- طراحی و اعمال یک طرح در اسلاید
- امنیت اطلاعات
- پیاده سازی امنیت اطلاعات
- اصول مهم در امنیت سیستم ها
- هکر
- ویروس
- کرم های شبکه
- فشرده کرده فایلها compress و رمزنگاری
- ضرورت فشرده سازی
- روش پشتیبان گیری از اطلاعات کامپیوتر
- تهدیدات
- آسیب پذیری ها
- علائم ویروسی شدن سیستم
- ویروس ها و انواع متداول آنها
- انواع ویروس
- کرم اینترنتی
- اسب تروا
- طریقه ساختن فایل Lock(قفل کردن) کامپیوتر زمان ترک آن
- عملکرد
- نحوه ی غیرفعال کردن Task Manager
- روش عملکرد
- منابع و ماخذ
فناوری چیست
فناوری یا تکنولوژی[1] شگردها وبه کاربردن ابزارها، دستگاهها، مادهها و فرایندهایی گره گشای دشواریهای انسان است.
Technology از دو لغت یونانی (techne) و (logia) تشکیل شده است که اولی به معنی هنر و دومی به معنی علم و دانش است.
این اصطلاح بر مجموعهٔ «دانش» قابل دسترس برای ساختن ملزومات و مصنوعات از هر نوع، برای پرداختن به حرفهها و مهارتهای دستی (به استثنای انجا م کارهای مذهبی، جادویی، نظامی و یا آشپزی) و برای استخراج یا جمع آوری انواع مواد (به استثنای موادی که برای خوراک یا برای مراسم مذهبی یا جادویی مورد استفاده قرار میگیرند) دلالت دارد.[2]
واژه فناوری اغلب به نوآوریها و نوابزارهایی اشاره دارد که از اصول و فرایندهای تازه یافتهٔ دانشی بهره میگیرند. از این رو مقولهٔ فناوری ممکن است در بدو مواجهه عجیب جلوه کند. لیکن چنین نیست. حتی نوآوریهای بسیار کهن مانند چرخ هم نمونههایی از فناوری بوده و به شمار میروند. از مصداقهای فناوری نزد قدما فوت کوزهگری بودهاست.
اطلاعات چیست
داده عبارتست از نمایش ذخیره شده اشیا فیزیکی، چیزهای مجرد، بوده ها(واقعیات)، رویدادها یا موجودیتهای دیگر قابل مشاهده که در تصمیم گیری به کار می آیند.[3]
اطّلاع در کوتاهترین تعریف، «دادههای پردازش نشده» است. دادهها [4]مواد خام بالقوه معنیداری هستند که ما آنها را در راستای شناخت و فهم هر مفهوم مادی یا غیر مادی، به واسطه روشهای پژوهشی، و با استفاده از ابزارهای شناختی به دست میآوریم. داده یک شرح مقدماتی از یک پدیده، اتفاق، فعالیت و یا تعاملات است که ثبت شده است، دستهبندی شده و ذخیره شده است؛ اما سازماندهی نشده و برای یک منظور مشخص آماده نشده است. دادهها عناصر اصلی اطلاعات هستند. دادهها در صورتی به اطلاعات تبدیل میشوند که افراد بخواهند برای درک بیشتر از آنها استفاده کنند. اطلاعات، دادههای خلاصهای هستند که گروهبندی، ذخیره، پالایش و سازماندهی شدهاند تا بتوانند معنیدار شوند. اطلاعات زمانی ارزش پیدا میکنند که برای یک بُعد خاص، یک فرد خاص، یک هدف خاص و در زمان خاص گردآوری و آماده شوند، لذا اطلاعاتی که برای یک مدیر، جنبه اطلاعاتی دارد، برای مدیر دیگر ممکن است اصلاً ارزشی نداشته باشد.
بدین ترتیب، اطلاعات، آگاهیهای به دست آمده از عنصرها و رویدادهای جهان هستی است. به زبان محدود تکنیکی، مجموعهای از نمادهای زبانی معنیدار و پیوسته دربارهٔ موجودات است. در زبان انگلیسی، اطلاعات[5] از نظمی ساختاری و ذاتی خبر میدهد.
از منظر فلسفه، اطّلاعات مفهومی چندشکلی[6] و چندمعنایی[7] است.
جامعه اطلاعاتی و ارتباطی چیست
جامعهای را که در آن کیفیت زندگی، گستره دگرگونی اجتماعی، و توسعه اقتصادی بهگونهای روزافزون به اطلاعات و بهرهوری از آن متکی است جامعه اطلاعاتی[8] میگویند.
در این جامعه، استانداردهای زندگی و الگوهای کار و فراغت، نظام آموزشی، و فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی از پیشرفت اطلاعات و دانش فنی تأثیر میپذیرد. نشانه این امر، تولید رو به گسترش کالاها و خدمات مرتبط با اطلاعات و اشاعه آنها از طریق حلقه گستردهای از رسانهها، بهویژه فنآوریهای چندرسانهای الکترونیکی، و بهطور کلی غلبه فنآوری اطلاعات در امر ذخیره، پردازش، و انتقال اطلاعات است.
جامعه اطلاعاتی جامعهای وابسته به خدمات اطلاعاتی رسانههای همگانی است و با آهنگی سریعتر از دیگر جوامع و با سلطه بیشتر بر اندوختههای علمی و تجربی پیش میرود. در چنین جامعهای، ارتباطات عامل واقعی انتقال برای ایجاد تحول در افراد بهمنظور دستیابی به اطلاعات است و ارزشهای اطلاعاتی عامل تعیینکننده در توسعه جامعه محسوب میشود.[9]
فناوری اطلاعات[10]
طبق تعریف انجمن فناوری اطلاعات آمریکا[11] ، «به مطالعه، طراحی، توسعه، پیادهسازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصاً برنامههای نرمافزاری و سختافزار رایانه میپردازد».
به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانههای الکترونیکی و نرمافزار سروکار دارد تا تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد.
اخیراً تغییر اندکی در این عبارت داده میشود تا این اصطلاح به طور روشن دایره ارتباطات مخابراتی را نیز شامل گردد؛ بنابراین عدهای بیشتر مایلند تا عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات[12]» فاوا) یا به اختصار (ICT را به کار برند.[13]
تکنولوژی است که برای ذخیره ، بازیابی ،انتقال و پردازش اطلاعات استفاده میشود. امروزه سازمانها و موسسات از تکنولوژی اطلاعات استفاده میکنند تا با بهره گیری از ذخیره ، بازیابی ، انتقال و پردا زش اطلاعات مدیریت نوین را در مجموعه خود اعمال کنند.
یک مثال ساده از تکنولوژی ای تی:
فرض کنیم در یکی از دفاتر خبرگزاری در منطقه ای ، با بهره گیری از فن آوری اطلاعات روش نوینی را در عرصه خبر ارایه می دهند، بدین معنی که در دفتر چندین سیستم رایانه وجود دارد که با بهره گیری از شبکه داخلی با هم در ارتباط اند و هر یک به منظور تایپ ، ویرایش و ارسا ل خبر مجهز به نرم افزارهایی هستند. این مرکز مجهز به زیر ساختارهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات است .به کلیه فن و اقداماتی که به کمک این مجموعه می آید تا تولید و انتشار خبر را انجام دهند ؛ در اصطلاح مهندسی ، فن آوری اطلاعات می گویند.
به بیانی دیگر علاوه بر تجهیزات شبکه داخلی و امکانات اینترنتی که این دفتر را به مرکز تهران متصل و امکان مخابره و یا دریافت اخبار را فراهم می سازد کلیه تجهیزات مخابراتی ، دوربین های دیجیتالی و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دیگز نیز شامل زیرساختارهای این فن آوری می شوند.یعنی کلیه عوامل و خدماتی که در انتقال اطلاعات در شبکه محلی و جهانی ، ذخیره اطلاعا ت بعنوان سابقه خبر ، بازیابی اطلاعات (باز خوانی خبر) و پردازش اطلاعات کمک می نمایند جز زیرساختار فن آوری هستند.به دانش بهره گیری از این زیرساختارها فن آوری اطلاعات و ارتباطات گویند البته مثالی که ذکر شد هرگز تمام ابعاد خصوصیا ت و ویژگیهای فن آوری اطلاعات را در بر نخواهد گرفت ، تنها تعریف ساده از یک اصطلاح فنی ، پیچیده وبحث برانگیز در مثالی نمادین ارایه شد .
تاریخچه فناوری اطلاعات
اولین کامپیوترها حدودا درسال 1950 در دسترس سازمانها و مراکز دولتی قرار گرفت. و اولین کاربرد آن در انتخابات ریاست جمهور امریکا بود.این ایده، توسط پایگاههاى اطلاعاتى متمرکز اطلاعات آمریکا در سال 1951 بود.
سال 1960 حضور کامپیوترهای بزرگ با مفهوم انفورماتیک یا داده پردازی شکل گرفت وکاربرد آن در حوزه مدیریت اطلاعات طرفداران بیشترى پیدا کرد.
ایده استفاده از سیستمهاى هوشمند و کمک به تصمیم گیرها درسالهاى 1970 تا 1980 شکل گستردهتری به خود گرفت تا اینکه ایده اصلى اتوماسیون ادارى وسیستمهاى بدون کاغذ امروزی را تقویت کرد.
کشورهاى دیگری چون ژاپن، آلمان، انگلستان و… نیز کاربردهاى کامپیوتر درزمینه خدمات بانکدارى، هتلدارى، مدیریت پروژهها و… را رشد و بسط دادند.
با توسعه و رشد روزافزون شبکههاى کامپیوترى ،قدرت ارسال اطلاعات تصویری علاوه برصدا ازطریق شبکههاى مخابراتى دردهه 1980 رو به فزونى گذاشت. سپس با پیوند تاریخى قدرت محاسباتى کامپیوتری وامکان ارسال اطلاعات، فناوری اطلاعات متولد شد.
فناوری اطلاعات مجموعه ابزارها و روشهای لازم برای تولید، پردازش، نگهداری، توزیع و حذف یا پاک کردن سیستمهای مبنی بر اطلاعات به معنی فراگیر آن که شامل متن، صوت و تصویر میشود. ادغام شبکههای صوتی و تصویری در ساختارهای بزرگ اقتصادی، تجاری و علمی، مدیریت سازمان با سیستم شبکههای کامپیوتری همه و همه با استفاده از کابل کشی یک سیستم واحد و یکپارچه این فناوری صورت میگیرد.[14]
نسل های فناوری اطلاعات
نسل اول از سال 1946 تا :1959 مهمترین اتفاق این دوران استفاده از لامپ خلاء[15] بود . خصوصیات این دوره عبارت است از :
- استفاده از لامپ خلاء
- اندازه بزرگ و حجم زیاد
- مصرف زیاد برق
- هزینه ساخت زیاد
- نیاز به وسایل خنک کننده به دلیل تولید گرمای زیاد
- تک منظوره بودن و کارایی پایین
- استفاده از نیروی انسانی به تعداد زیاد برای تعویض لامپ های سوخته
کامپیوتر انیاك در این دوره بوجود آمد.
نسل دوم از سال 1959 تا :1965 مهمترین اتفاق این دوره استفاده از ترانزیستور[16] و از حلقه های مغناطیسی به عنوان حافظه کامپیوتر بود.خصوصیات این دوره عبارت است از :
- ظرفیت حافظه بیشتر (حدود 30000 کلمه)
- استفاده از ترانزستور به جای لامپ خلاء
- اندازه و حجم کمتر نسبت به دوره قبلی
- کاهش مصرف برق کامپیوتر
- سرعت بیشتر (حدود یک میلیونیم ثانیه) نسبت به دوره قبلی
- چند منظوره بودن با کاربردهای عمومی
- ورود زبان های برنامه نویسی به آنها
از مهمترین کامپیوتر های این نسل، RCI و IBM است
نسل سوم از 1965 تا : 1971 مهمترین اتفاق این دوره استفاده از [17]IC یا مدارهای مجتمع که از فشرده کردن تعداد زیادی ترانزیستور بوجود آمده بود، است.
خصوصیات این نسل عبارت است از :
- حجم کم
- هزینه ساخت پایین
- امکان اجرای هم زمان چند برنامه
- توسعه زبان های برنامه نویسی و نزدیک شدن این زبان ها به زبان محاوره انسانها
- استفاده از مدارهای مجتمع با تراشه های MSI و SSI در یک قطعه کوچک به نام IC
- امکان استفاده از اینترنت
نسل چهارم از سال 1971 تا کنون : مهمترین اتفاق این دوره ، استفاده از مدارهای خیلی فشرده ) با تراکم بالا) به نام Chip بود.
خصوصیات این دوره :
- استفاده از مدارهای فشرده VSLI و LSI
- استفاده از نیمه رسانا[18] در ساخت آنها
- استفاده از میکرو پروسسور[19]
- استفاده از سیستم های محاوره ای
- گسترش شبکه جهانی اینترنت
- استفاده گستره افراد از کامپیوتر های شخصی
- ظهور انواع نرم افزارهای کاربردی،گرافیکی،مولتی مدیا (چندرسانه ای) و برنامه نویسی
بخاطر استفاده معمول یک نفر از کامپیوترهای این دوره ، به کامپیوترهای شخصی [20]PC معروف شدند.
اولین نمونه توسط شرکت اینتل[21] با میکروپروسسور 4004 ساخته شد و در ادامه 8008 و 8085 و 80286 و 80386 و80486 و پنتیوم 1 تا 4 ادامه داشت.
نسل پنجم با رویکرد حال – آینده : ایده اصلی این نسل را ، ژاپنی ها در سال 1981 مطرح کردند که هدف آن هوشمند کردن کامپیوتر بود.
خصیوصیات این دروه عبارت است از :
توانایی آموختن
استدلال و استنباط
درك صحبت ها
تصمیم گیری در شرایط پیش بینی نشده[22]
مفهوم کار از راه دور
یك انتخاب است راجع به روش انجام كار، كه به كاركنان اجازه می دهد تمام یا قسمتی از كارشان را خارج از محیط كاری انجام دهندیعنی افراد می توانند از خانه شان, از یك مرکزارتباط از راه دوردر نزدیكی خانه شان یا از محل كار دیگری وظایف كاریشان را انجام دهند.[23]
طبق تعریف کمیسیون اروپا: استفاده از رایانه و ارتباطات راه دور به منظور تغییر موقعیت جغرافیایی محل کار و انجام وظایف شغلی.
در واقع به واسطه به وجود آمدن كامپیوتر ها، شبكه های ارتباطی، نرم افزارهای ارتباطی و نرم افزارهای اداری و تخصصی علوم مختلف است كه امروزه می توانیم از كار از راه دور صحبت كنیم. پس با پیشرفت این ابزارها می توانیم انتظار داشته باشیم كه در آینده تعداد مشاغل از راه دور بیشتر و كارهای از راه دور با كیفیت تر شوند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.