توضیحات
عنوان: فناوری ماهواره
- خدمات ماهواره ها
- پخش سراسری (Broadcast)
- باند وسیع (Broadband)
- سنجش از راه دور و ارتباطات ماشین به ماشین (M2M)
- تامین امنیت عمومی و جبران خسارات ناشی از سوانح
- مشاهدات زمین
- مشخصات ماهواره ها
- آنتن ها
- بخش کنترل و فرمان
- هدایت و پایداری
- مکان اصلی(Housing)
- نیرو
- کنترل حرارتی
- رزولوشن تصاویر ماهواره ای چیست ؟
- تقسیم بندی سنسور ها بر اساس منبع انرژی
- انواع تصاویر ماهواره ای از نظر باند طیفی
- ماهواره ناهید 1
- ماهواره پارس 1
- منابع
بیش از نیم قرن از استفاده ماهواره های تجاری با نوآوریهای مختلف در این حوزه میگذرد. اولین ماهواره با قابلیت ارسال رادیویی Sputnik در سال 1917بود و از اوخر دهه هشتاد میلادی، ماهواره های توان متوسط، امکان تلویزیون DTH با آنتن های کوچک را ارائه کردند. در سالهای اخیر نیز فناوری های جدید، مثل beam Spot ها با فرکانس های بالاتر، باعث افزایش راندمان ماهواره ها در ارائه سرویس پخش همگانی و توزیع دیتا در سراسر جهان شده اند.
ماهوارههای مصنوعی تا اواسط قرن بیستم واقعیت پیدا نکردند. اولین ماهواره مصنوعی اسپوتنیک، یک کاوشگر فضایی به اندازه یک توپ ساحلی روسی بود که در 4 اکتبر 1957 به فضا پرتاب شد. این اتفاق بسیاری از کشورهای غربی را شوکه کرد زیرا اعتقاد بر این بود که شوروی توانایی ارسال ماهواره به فضا را ندارد.
ناسا دهها ماهواره را به فضا پرتاب کرده و این پرتابها از ماهواره اکسپلورر 1 در سال 1958 آغاز شده است. اکسپلورر 1 اولین ماهواره ساخت بشر در آمریکا بود. ابزار اصلی موجود در آن حسگری بود که ذرات پرانرژی در فضا موسوم به پرتوهای کیهانی را اندازهگیری میکرد.
اولین تصویر ماهوارهای از زمین در سال 1959 توسط اکسپلورر 6 ناسا به دست آمد. این تصاویر جزئیات زیادی را نمایش نمیداد، اما نشان دادند که ماهوارهها توانایی تغییر دید مردم نسبت به زمین و فضا را دارند.
(ماهواره اسپوتنیک-1)
به دنبال این ماجرا، در 3 نوامبر 1957 شوروی ماهوارهای عظیمتر یعنی اسپوتنیک 2 را به فضا پرتاب کرد که یک سگ به نام لایکا را حمل میکرد. اولین ماهواره ایالات متحده در 31 ژانویه 1958 اکسپلورر 1 بود. این ماهواره فقط 2 درصد جرم اسپوتنیک 2 را داشت و جرم آن 13 کیلوگرم (30 پوند) بود.
(لایکا، سگی که توسط اسپوتنیک 2 به فضا پرتاب شد)
خدمات ماهواره ها
- میلیاردها نفر در سراسر جهان بر پایه زیرساخت ماهواره ای، مسافرت میکنند، ارتباط برقرار میکنند و سرگرم میشوند.
- از دهه هشتاد میلادی، 311 میلیارد شبکه تلویزیونی اکثراً بر پایه ماهواره، پخش برنامه از جمله پوشش زنده اتفاقات سیاسی، اجتماعی و ورزشی از جمله جام جهانی برزیل و المپیک لندن دارند.
- 81 میلیون خانوار اروپایی اطلاعات و سرگرمی خود را مستقیماً از تلویزیون ماهواره ای دریافت میکنند و 66 میلیون خانوار دیگر از تلویزیون کابلی که با ماهواره تغذیه میشود، دریافت میکنند.
- در تهران بنابر اظهار نظر وزیر محترم ارشاد دولت یازدهم، 71 %مردم از ماهواره استفاده میکنند و بر اساس تحقیقات آماری دیگر ضریب نفوذ استفاده از ماهواره بین خانوارهای ایرانی 61%تخمین زده شده است.
- ماهواره ها ارتباطات گسترده جهانی را برای انتقال اطالعات اساسی در مورد اتفاقات حیاتی انسانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مثل بحران اروپا و بهار عربی فراهم میکنند.
- ماهواره ها، دیتا، صوت، و شبکه های موبایل را با فراهم کردن زیرساخت انتقال آنها به خارج از کشور، زمانی که راه انتقال کابلی فراهم نباشد، پشتیبانی میکند.
- اینترنت در هواپیما، کشتی و سکوهای نفتی با ماهواره فراهم میشود.
- کشاورزی دقیق، رهگیری محل مسیر های ماهیگیری و پیش بینی تغییرات آب و هوایی بر پایه ماهواره انجام میشود.
- هزاران کارخانه و دولت در دنیا از ماهواره بعنوان یک شبکه ایمن برای توزیع دیتا و ارتباطات حیاتی استفاده میکنند.
- عملیات روزانه بیشتر شبکه های انرژی و ارتباطی، شامل مراکز دیتا که خدمات فروش مالی ارائه می کنند، بر پایه اطالعات زمانی دقیق دریافتی از ماهواره ها است.
- ماهواره ها سرویس پهن باند سریع (broadband fast )ارائه میدهند که میتواند با ترکیب با زیرساخت زمینی، زیرساخت مقرون به صرفه و سریعی برای یک کشوریا منطقه ایجاد کند
- صنعت ماهواره برای اروپا و کل دنیا از منظر پشتیبانی هزاران شغل tech-high ، سوددهی بیش از 21 میلیارد یورویی برای بیش از نیمی از ارتباطات مالی توسط ماهواره ها، توانایی پرتاب مستقل و توانایی های دفاعی و قرار گرفتن در سطح راهبری فناوری های جدید، بسیار راهبردی است.
- ماهواره ها می توانند برای مصرف کنندگان و کاسبان مناطقی که امکان هیچ ارتباطی وجود ندارد، یا تراکم جمعیتی کمی دارد، ارتباط پهن باند مناسبی ایجاد کند. همچنین ماهواره گزینه بی رقیبی برای خدمات اظطراری، هدایت و موقعیت یابی، جبران بالیای طبیعی و مشاهده زمین است. خصوصاً در بالیای طبیعی که کلیه زیرساخت های زمینی از بین رفته و ارتباطات زمینی مختل شده است. خدمات تصویربرداری ماهواره ای، توسعه و پیاده سازی بهینه مدیریت منابع و محیط را فراهم و پشتیبانی میکند. درحال حاضر نیز اطلاعات ماهواره ای به رصد و مدیریت سیاست گذاری در منابع طبیعی مثل کشاورزی، ماهیگیری و راهبردهای مربوط به جنگل ها بسیار کمک میکند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.