توضیحات
عنوان فارسی: عنوان الزامات پدافند غیرعامل در تونلهای شهری
- مسئله اصلی پروژه
- تشریح و بیان موضوع
- ضرورت انجام پروژه
- اهداف تحقیق
- هدف اصلی
- اهداف فرعی
- سوالات تحقیق
- سوال اصلی
- سوالات فرعی
- سابقه تحقیقات و مطالعات انجام گرفته
- نتایج مورد انتظار پس از انجام پروژه
- دستاوردهای علمی كه این پروژه می تواند داشته باشد؟(كاربرد در صنایع و سازمانها)
- تشریح مسیر احتمالی برای انجام پروژه
- مراحل اجرایی پروژه ( نمودار گانت)
- فهرست منابع و ماخذ
غیرنظامی
الزامات پدافند غیرعامل در تونلهای شهری
- مسئله اصلی پروژه
جنگ یکی از عناصر پایدار تاریخ بشری است. بهطوری که جامعه شناسان آن را بهعنوان یک پدیده و واقعیت اجتماعی قلمداد نمودهاند. متأسفانه با پیشرفتهای علمی و فنی در صنعت نظامی و گسترش صحنه نبرد به سرتاسر کشورهای درگیر، تمام مراکز جمعیتی در آثار ناشی از جنگ قرار گرفتهاند. انجام اقدامات پدافند غیرعامل در جنگهای نامتقارن امروزی در جهت مقابله با تهاجمات خصمانه و تقلیل خسارات ناشی از حملات هوایی، زمینی و دریایی کشور مهاجم، موضوعی بنیادی است که وسعت و گسترده آن تمامی زیر ساختها و مراکز حیاتی و حساس نظامی و غیر نظامی، سیاسی، ارتباطی، مراکز هدایت و فرماندهی و جمعیت مردمی کشور را در بر میگیرد.
پدافند غیرعامل براساس تعریف مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجموعه اقدامهای غیرمسلحانهای است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن میشود. به عبارتی، پدافند غیرعامل یا دفاع غیرعامل مجموعه اقداماتی است که در آن جنگافزار به کار نمیرود و با اجرای آن میتوان از وارد شدن خسارت مالی به تجهیزات و تأسیسات حیاتی و حساس نظامی و و تلفات انسانی جلوگیری کرده و یا میزان این خسارت و تلفات را در برابر حملات نظامی به حداقل ممکن کاهش داد.
زیرساخت ها و تاسیسات شهری با گستره فراوانی که امروزه پیدا کرده اند، از اجزاء تفکیک ناپذیر توسعه بوده و بهعنوان شریانهای حیاتی یک شهر محسوب میشوند و باید در طراحی و ایجاد شهرهای جدید به این مهم توجه گردد. از طرفی امروزه اصل پایداری بهعنوان محور اصلی توسعه شهری و ایجاد شهرهای جدید توسط کارشناسان مطرح گردیده است. اهمیت این مساله با توجه به نقش تاسیسات شهری در تامین و ارتقاء کیفیت زندگی شهری شایان توجه است. با توجه به روش فنی تاسیسات که در حال حاضر در اکثر شهرهای کشور اعمال میشود، استهلاک زودرس و کاهش ظرفیت تاسیسات زیربنایی و در نتیجه نیاز به تعمیرات و نگهداری و اقدامات توسعه شبکه، که به آسفالت شکافیهای مکرر معابر منجر میشود، افزایش یافته و مشکلات ترافیکی و تداخل بین ارگانهای خدماتی و نیز آلودگیهای سمعی و بصری را در پی خواهد داشت و همچنین هزینههای سنگینی را بر شهر و شهروندان تحمیل خواهد کرد. از اینرو پدافند غیرعامل در این مراکز بسیار مهم و حیاتی است.
یکی از اصول مهم پدافند غیرعامل، استفاده از سازههای امن و استحکامات میباشد و مصداق آن در شهرها، احـداث پناهگـاهها و تونلها است که همواره توسط دست اندرکاران مورد تاکید قرار گرفته و به آن اهتمام ورزیـدهانـد. سـاخت و اسـتفاده از پنـاهگـاه و تونل در هنگام وقوع جنگها و حتی در مواقع بحرانهای طبیعی که ممکن است ساختمانها دچار آسیب کلی و یا تخریب کلی گردند، بهعنوان یکی از اصول پیشگیری و آمادگی برای مقابله و جلوگیری از هرگونه تلفات و صدمات احتمالی جانی است که بایستی در اماکن عمومی به آن توجه ویژهای گردد، چرا که اگر به دنبال شروع تهدیدات در وهله اول و یا شـروع جنگـی بـرق آسـا بـا انجام موشک باران و اصابت بمبهای انفجاری در مناطق شهری (نظیر جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه کشورمان و جنـگ های اخیر همچون جنگ 33 روزه، 22 روزه و 8 روزه اسراییل علیه لبنان، غزه و بالعکس و …) در مرحله بعد اتفـاق افتـد، پنـاهگاههای شهری و تونلها هستند که میتوانند این مهم را برآورده سازند.
بر اساس شواهد موجود و برابر بررسیهای به عمل آمده در هر مکانی که پناهگـاههـا بـه نحـو مطلـوب مکـان یـابی گردیده و بهره برداری مناسب گردند، موجب حفظ جان افراد و تجهیزات شده و این مهم نقش به سزایی در موفقیت در جنـگ (چه از لحاظ سرمایه انسانی و مادی، چه از لحاظ عملیات جنگ روانی) ایفا نموده است. محلههای مسکونی و تونلها بهعنوان جزئـی از یک شهر که دارای هویتی یگانه و در مجموع با سایر محلهها، ارکان شهرها را تشکیل داده، از جمله قسمتهـای مهـم شـهری است که در صورت وقوع حوادث، اگر برنامه ریزی و اقدامات پیشگیرانه و آمادگیهای لازم در خصوص آن بکـار گرفتـه نشـود، کارکرد مثبت خود را از دست داده و موجب افزایش آسیب و از دست دادن پویایی خود میشود. ساخت پناهگاه در محلههـا و تونلهای شهری که با مکانیابی صحیح و علمی و با قابلیتهای استفاده چند منظوره انجام گرفته باشد، میتواند به افراد ساکن و رهگذر را در زمان بحرانهایی همچون جنگ، برای حفظ جان کمک نموده و ادامه حیات آنان را بهعنوان جزیی از یک اجتماع و ملت میسور سازد. از جمله موضوعات مهم در برنامه ریزی معماری شهری، رعایت اصول پدافند غیرعامل است که از آن ارکان، مکانیابی پناهگاههای چند منظوره شهری با ملاحظات پدافند غیرعامل میباشد.
در دوره جنگ جهانی اول، اقدامات چشمگیری به منظور دفاع شهری و احـداث پنـاهگـاههـا انجـام شـد و اکثـر شـهروندان از تونلهای مترو برای حفاظت در برابر حملات هوایی استفاده میکردند. فضاهای پناه گاهی در دوره جنگ جهـانی دوم بـهطـور خاص برای مقابله با حملات هوایی دشمن سازماندهی میشـدند. در ایـن دوره بعضـی از تأسیسـات زیرزمینـی موجـود ماننـد ایستگاههای زیرزمینی مترو، سردابهای منازل یا زیرزمینهای بزرگ مجتمعهای مسکونی و هم چنـین تأسیسـات رو زمینـی مانند پلهای سنگی زیر خطهای آهن بهعنوان پناهگاه توسط عموم مردم مورد اسـتفاده قـرار مـیگرفتنـد. بـا انفجـار اولـین بمبهای اتمی در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی در انتهای جنگ جهانی دوم و ورود جهـان بـه دوره جنـگ سـرد و گسـترش یافتن فضای تهدید ناشی از درگیری هستهای دو بلوك شرق و غرب، برنامههای دفاع غیرعامل و احداث فضاهای پناه گاهی بـهعنوان جزئی از این برنامهها، اهمیت ویژهای یافتند. تاسیس پناه گاهها با قابلیت دفاع در برابر انفجار هستهای و پیامـدهای آن و امکان دفاع در برابر سایر تهدیدهای غیر متعارف نظیر تهدیدهـای شـیمیایی و بیولـوژیکی (میکروبـی) از ویژگـیهـای اصـلی برنامههای پناهگاه سازی این دوره محسوب میشـود. کشـورهایی همچـون شـوروی سـابق، چـین، آلمـان، سـوییس، آمریکـا، دانمارك، انگلیس، کره شمالی و در حال حاضر رژیم صهیونیستی دارای سابقه احداث و بهره برداری از پناهگاههای شهری و تونلها میباشند.
در ایران نیز در خصوص احداث پناهگاه اقدام قابل توجهی قبل از انقلاب انجام نگرفته است. بعد از انقـلاب نیـز، عمومـاً مکـان گزینی احداث پناهگاهها در کشور در زمان جنگ با ایجاد پناهگاههای اضطراری عمومی از طریق نصب قطعات پیش سـاخته بتنی در کنار میادین، خیابانها و معابر پر جمعیت، احداث پناهگاههای عمومی در مدارس، بیمارستانها، وزارت خانـههـا و مراکز اداری و فضاهای باز شهری انجام میشده است که به علت عدم طراحی چند منظوره، در حال حاضر غیر قابـل اسـتفاده بوده و یا کاربری مناسب را ندارند.
- تشریح و بیان موضوع
اکثر دکترینهای نظامی در سراسر جهان بـه فرمانـدهان توصـیه میکنند که نواحی مسکونی را از منطقه نبرد جدا کرده یا آنها را دور بزنند، اما از سویی دیگر تسلط بر مراکز سیاسی، صنعتی، تجاری، حمل و نقل و مخابراتی و… و یا تخریب آنها گاهی ممکن است عمیقاً بر نتایج مبارزات، لشگرکشیها و حتی جنگهـا تأثیر بگذارند. بدین ترتیب حمله به مناطق شهری در بعضی مواقع به قصد فشار بر کشورهای مورد تهاجم و بـرای رژیـمهـای غاصب در دستور کار قرار میگیرد و فرماندهان نظامی در چنین شرایطی با زیرساختها و تأسیسات بیشماری در قلب شهرها روبرو میشوند که توانایی تصرف و کنترل هر یک از آنها، به طرحها، برنامهها و شیوههای خاصی نیازمند است، زیرا هـیچ دو شهری را نمیتوان یافت که کاملاً شبیه به هم باشند. امروزه تسلیحات نوین میتوانند خیلی سریع، سـکونت گـاههـایی را که به بهترین نحو ساخته شدهاند، به تلی از خاك تبدیل کنند.
از آنجا که عمدهترین کانون تمرکز کاربریها و عملکردها، مناطق شهری است، بنابراین بلافاصـله بـا آغـاز جنـگ، شـهرها در شرایط جنگی و بحرانی قرار میگیرند. بنابراین با توجه به آنچه که ذکر گردید، وجود پناهگاههای عمومی همچون تونلها در شرایط اضطراری در نزدیکـی مراکـزی کـه بـا احتمـال بالایی، مورد هدف دشمن قرار میگیرند، ضروری بوده و این امر میتواند نقش مؤثری در تقلیل تلفات و آسیبهای حاصل از حملات جنگی و استمرار فعالیت در زمان بحران داشته باشد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.