توضیحات
عنوان: تحقیق شمع بندی وریزشمع ها
- چکیده
- معرفی ریزشمع و شمع ها
- کاربردهای ریزشمع
- عوامل موثر در انتخاب ریزشمع ها و شمع ها در نوع بهسازی
- مزایای ریز شمع ها نسبت به شمع ها
- فلسفه رفتاری ریزشمع ها (طراحی)
- مطالعات انجام شده
- جمع بندی و نتیجه گیری
- منابع
چکیده:
طراحی سازه ها بر روی خاک های ضعیف مساله ای چالش بر انگیز در مهندسی ژئوتکنیک است که این مسائل ناشی از گسیختگی های حاصل از ظرفیت باربری، نشست های غیر یکسان و عدم پایداری شیب ها می باشد.
بطور کلی در مواجهه با خاک های مسئله دار نظیر خاک های سست با قابلیت باربری کم، نشست پذیری زیاد، روانگرا و خاک های دستی، دو راه پیش روی مهندسین ژئوتکنیک قرار دارد:
الف: استفاده از المان های باربر در خاک ب: بهسازی و اصلاح خواص فیزیکی- مکانیکی توده خاک
هر یک از راه حلهای فوق دارای روش ها و مشخصات مربوط به خود میباشند که طی سالیان متمادی توسعه فراوانی یافتهاند. با توجه به وضعیت لایهبندی تحتالارضی خاک و میزان بار وارده در زیر پی، با توجه به تعداد طبقات ساختمان ها در پروژه های حاضر، مناسبترین روش ها جهت حل مشكل ظرفیت باربری و نشست و كاهش پتانسیل روانگرایی، استفاده از روش های بهسازی خاك است.
معرفی ریزشمع و شمع ها
بطور کلی در مواجهه با خاکهای مسئلهدار نظیر خاکهای سست با قابلیت باربری کم، نشستپذیری زیاد، روانگرا، خاکهای دستی و … دو راه پیش روی مهندسین ژئوتکنیک قرار دارد:
الف) استفاده از المان های باربر در خاک
ب) بهسازی و اصلاح خواص فیزیکی- مکانیکی توده خاک
هر یک از راه حلهای فوق دارای روش ها و مشخصات مربوط به خود میباشند که طی سالیان متمادی توسعه فراوانی یافتهاند. برخی از تکنیکهای ابداعی نیز ماهیتی ترکیبی از دو دسته فوق داشته و مزایای هر دو دسته را تا حدودی به همراه دارند. از آن دسته میتوان به استفاده از ریزشمع ها به همراه تزریق دوغاب سیمان اشاره نمود.
شمع ها عموما به دو گروه اصلی شمع های جابجایی و شمع های جانشینی تقسیم میشوند. ریزشمع ها در واقع شمع های جانشینی کوچکی ( معمولا با قطر کمتر از ۳۰۰ میلیمتر ) هستند که غالباً با تقویت فولادی سبک و تزریق دوغاب سیمان همراه میباشند. ریزشمع ها میتوانند با هر زاویه ای طراحی و اجرا شوند و برای مقاصد متفاوتی از جمله تحمل بارهای محوری و جانبی، جایگزینی شمع های معمولی یا به عنوان جزئی از سیستم ترکیبی خاک و شمع، بسته به هدف طراحی به کار برده میشوند.
ریزشمع علاوه بر آنکه به عنوان یک المان باربر و مقاوم در برابر نشست عمل میکند، به دلیل تزریق دوغاب سیمان، سبب بهبود مشخصات مقاومتی خاک اطراف نیز میگردد.
سیستم طبقه بندی ریزشمع
تقسیم بندی ریزشمع ها بر اساس دو معیار صورت میگیرد:
نحوه طراحی
روش اجرا
طبقه بندی بر اساس نوع طراحی
طراحی شمع و ریزشمع منفرد یا گروه ریزشمع، با طراحی ریزشمع های زنبوری بسیار متفاوت است. این امر سبب شده است تا دو دسته طراحی برای ریزشمع ها تعریف شود. در دسته اول، ریزشمع ها مستقیما بارگذاری شده و مسلح کننده ها قسمت اعظم بار اعمالی را تحمل مینمایند. در دسته دوم، ریزشمع ها به صورت شبکه ای درون خاک قرار گرفته و ایجاد یک سیستم ترکیبی خاک مسلح مینمایند که بارهای اعمالی را تحمل مینماید. این سیستم ترکیبی همان شبکه ریزشمع های زنبوری میباشد. ریزشمع های دسته اول و دوم به ترتیب در شکل های 1 و 2 نشان داده شده اند.
شکل 1. ریزشمع های دسته دوم
در دسته اول، ریزشمعها به عنوان جایگزین شمعهای سنتی برای انتقال بار سازه به لایههای مقاوم زیرین استفاده میشوند. این ریزشمعها به گونهای طراحی میشوند که عملکرد منفرد داشته باشند حتی اگر به صورت گروهی اجرا شوند. در دسته دوم ریزشمعها دارای تقویت سبک تر میباشند زیرا مسلح کنندهها، مانند دسته اول مستقیما تحت بارگذاری قرار نمیگیرند و این توده خاک و شمع است که بارهای اعمالی را تحمل مینماید.
طبقه بندی بر اساس روش اجرا
روش تزریق، مهمترین عامل تاثیرگذار بر مقاومت باند بین زمین و دوغاب می باشد. بهگونه ای که مقاومت باند به طور مستقیم با تغییر روش تزریق، تغییر می نماید. در این طبقه بندی معیار، روش تزریق و فشار آن می باشد و استفاده از غلاف و آرماتور تقویت تعیین کننده زیربخشهای این طبقه بندی می باشد. همانگونه که در شکل 3 نشان داده شده است، در این طبقه بندی ریزشمعها به 3 دسته تقسیم میشوند.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.