توضیحات
عنوان: سیستم خبره انتخاب رشته
- فصل اول: کلیات تحقیق
- مقدمه
- اهمیت و ضرورت موضوع
- اهداف تحقیق
- ساختار تحقیق
- فصل دوم: مقدمه ای بر سیستم خبره
- تعریف سیستم خبره
- انواع عملیات قابل انجام توسط سیستم های خبره
- مشخصات سیستم های خبره
- مقایسه سیستم های خبره با انسان های خبره
- منافع حاصل از یک سیستم خبره برای یک سازمان
- منافع حاصل از نیازهای سیستم خبره برای کاربر
- کیفیت تعامل انسان و کامپیوتر
- سیستم های خبره به عنوان سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری
- مدل سیستم های خبره
- مشخصات لازم برای افرادی که در یک پروژه سیستم خبره کار می کنند
- ارزیابی یک سیستم خبره
- فصل سوم: سیستم خبره انتخاب رشته
- مقدمه
- مروری بر مطالعات انجام شده
- سیستم خبرهMyMajors
- کسب دانش در سیستم خبره انتخاب رشته
- ارزیابی سیستم خبره انتخاب رشته
- سیستم خبره انتخاب رشته پیشنهادی
- پیاده سازی سیستم پیشنهادی
- کدنویسی
- نتایج و آزمایشات
- فصل چهارم: نتیجه گیری
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
انگیزه در انتخاب رشته تحصیلی و تداوم علاقه مندی لازمه موفقیت در دانشگاه می باشد امروزه افراد زیادی از میان متقاضیان تحصیلات عالی با سطوح مختلف علاقه مندی وارد رشته های دانشگاهی می شوند اما به دلایلی از جمله عدم شناخت از رشته تحصیلی یا براورده نشدن اهداف از پیش تعیین شده در دوران دانشجویی علاقه و انگیزه خودرا تا حدودی از دست داده و یا اقدام به تغییر رشته یا ترک تحصیل می کنند. در سال های اخیر با توجه به مشکلات موجود در زمینه استخراج دانش از پرونده های مشاوره ای، تحصیلی و استفاده از آن ها به منظور تصمیم گیری های مناسب، سیستم های خبره در امر آموزش مورد توجه قرار گرفته است. فناوری اطلاعات در نظام آموزشی و استفاده از سیستم های خبره به جای مشاورین می تواند باعث توسعه و پیشرفت سازمان شود و دانش آموزان را در رسیدن به اهدافشان یاری رساند.
دراین تحقیق سعی شده تا با بکارگیری سیستم خبره یک سیستم انتخاب رشته را معرفی می کنیم که با توجه به پاسخ دانش آموزان به سوالات مطرح شده و همچنین بررسی نمرات آنها در دروس اصلی، رشته های مناسب را به دانش آموزان پیشنهاد می دهد. سیستم پیشنهادی با برنامه کلیپس پیاده سازی شده است.
کلمات کلیدی: سیستم خبره، مهندسی دانش، انتخاب رشته، پیش بینی.
مقدمه
در سال های اخیر اهتمام مردم به علم آموزی و تحصیلات، روند روبه رشد ادامه تحصیل را به همراه داشته است. بدیهی است دانش آموز باید بر اساس ملاک های مناسب علمی تصمیماتی اتخاذ و احتمال شکست در آینده را کاهش دهد. در سال های اخیر با توجه به مشکلات موجود در زمینه استخراج دانش از پرونده های مشاوره ای، تحصیلی و استفاده از آن ها به منظور تصمیم گیری های مناسب، سیستم های خبره در امر آموزش مورد توجه قرار گرفته است. فناوری اطلاعات در نظام آموزشی و استفاده از سیستم های خبره به جای مشاورین می تواند باعث توسعه و پیشرفت سازمان شود و دانش آموزان را در رسیدن به اهدافشان یاری رساند.
اهمیت و ضرورت موضوع
انگیزه در انتخاب رشته تحصیلی و تداوم علاقه مندی لازمه موفقیت در دانشگاه می باشد امروزه افراد زیادی از میان متقاضیان تحصیلات عالی با سطوح مختلف علاقه مندی وارد رشته های دانشگاهی می شوند اما متاسفانه تعدادی از آنها علیرغم وقت و هزینه ای که برای ورود به دانشگاه صرف کرده اند به دلایلی از جمله عدم شناخت از رشته تحصیلی یا براورده نشدن اهداف از پیش تعیین شده در دوران دانشجویی علاقه و انگیزه خودرا تا حدودی از دست داده و یا اقدام به تغییر رشته یا ترک تحصیل می کنند. کاربرد فناوری اطلاعات در نظام آموزشی و استفاده از سیستم های خبره به جای مشاورین می تواند باعث توسعه و پیشرفت سازمان شود و دانش آموزان را در رسیدن به اهدافشان یاری رساند. با توجه به کمبود متخصصین مشاور در مدار نیاز به ارائه سیستمی که بتواند دانش آموزان را در انتخاب رشته یاری رساند احساس می شود.
اهداف تحقیق
در این تحقیق با توجه به اهمیت موضوع سعی در بررسی یک سیستم خبره به منظور انتخاب رشته دانش آموزان نظری داریم. این سیستم با استفاده از برنامه کلیپس پیاده سازی می شود. در سیستم مورد بررسی دانش آموزان ابتدا مطابق رشته تحصیلی از هم تفکیک شده و سپس با در نظر گرفتن نمرات دانش آموزان در دروس اصلی هر رشته، رشته های دانشگاهی مناسب پیشنهاد داده می شود.
ساختار تحقیق
در فصل دوم به تعریف و بررسی سیستم های خبره می پردازیم. در فصل سوم، مقدماتی در مورد کاربرد سیستم های خبره در انتخاب رشته می پردازیم و سیستم پیشنهادی ارائه می شود و با استفاده از نرم افزار کلیپس آن را پیاده سازی می کنیم. در نهایت، فصل چهارم نتیجه گیری بیان می شود.
تعریف سیستم خبره
سامانههای خِبره یا سیستمهای خِبره به دستهای خاص از نرمافزارهای رایانهای اطلاق میشود که در راستای کمک به کاردانان و متخصّصان انسانی و یا جایگزینی جزئی آنان در زمینههای محدود تخصّصی تلاش دارند. این سامانهها معمولاً اطلاعات را به شکل واقعیت ها و قواعد در دادگانی به نام پایگاه دانش به شکل ساختار مند ذخیره نموده، و سپس با بهرهگیری از روش هایی خاص استنتاج از این دادهها نتایج مورد نیاز حاصل میشود. در واقع این سیستم ها دارای درک هستند هر چند بسیار ساده اما روش هایی برای ایجاد این سیستم ها در حال حاضر ایجاد شده است. مطمئنا هنوز سیستم ها در حدی نیستند که بتوانند همه کار را مثل انسان انجام دهند. اما تلاش هایی صورت گرفته است تا بتوانیم سیستم های خبره داشته باشیم که هم بتواند در برخی موارد کمک حال متخصصان و انسان های خبره باشند و هم در برخی اوقات جایگزین های خوبی به جای انسان های خبره باشند. مراحل ساخت یک سیستم خبره در شکل زیر نشان داده شده است.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.