توضیحات
عنوان: سخنوری سیاسی
- یخ شکنی از کجا آمده است؟
- چرا باید شروع قدرتمند داشته باشیم؟
- فن بیان در سخنرانی سیاسی
- 3 نمونه از تاثیر فن بیان در سخنرانی سیاسی
- اصول فن بیان در سخنرانی سیاسی
- کسب اقتدار با اصو درک درست از زمان، مخاطب موقعیت و شرایط
- فن بیان سیاسی
یکی از دغدغه های اساسی و اصلی انسان های مترقی سخنوران حرفه ای در فضای ارتباطی، این است که وقتی به سخنوری و سخنرانی می پردازد، مطالب را چگونه مطرح کند که باعث رسیدن به منفعت شود و به عبارت دیگر چگونه با سیاست حرف بزنند؟
البته سخنوران حرفه ای علاوه بر این سوال باید به سوالات دیگری هم پاسخ دهند. چگونه روان صحبت کنیم؟ چگونه محکم صحبت کنیم؟ چگونه سخنرانی را شروع کنیم؟ چگونه متن سخنرانی را بنویسیم؟ چگونه سخنرانی جذاب ارائه کنیم؟ چگونه لحن مناسبی داشته باشیم؟ چگونه شمرده صحبت کنیم؟ چگونه مودبانه صحبت کنیم؟
در بسیاری از مواقع سخنوران مبتدی و ناشی هنگام سخنرانی به خاطر گفتن جمله ای ناروا و غلط باعث می شوند که منفعتی بزرگ از دست برود یا یک ضرر بزرگی ایجاد شود. حتی خیلی از مواقع، این سخنوران مبتدی دوستیِ چندین ساله را تبدیل به دشمنی می کنند. مسئله با سیاست سخن گفتن به این معنی که سخنوران بتوانند خردمندانه و خودآگاه سخن را مطرح کنند دو اصل اساسی را لازم دارد. اگر بخواهیم بدانیم که با سیاست سخن گفتن یعنی چه؟ به طور کلی با دو واژه و یا با دو اصطلاح اساسی همراه هستیم. اولی تدبیر و دومی خردورزی
تدبیر یعنی دوراندیشی. کما اینکه بسیاری از بزرگان همیشه توصیه کردند که وقتی می خواهید سخنی را مطرح کنید، ابتدا به آن فکر کنید. یعنی اول به آن سخن فکر کنید و بعد سخنرانی کنید. چون وقتی که تیر سخن از چله کمان رها می شود، دیگر نمی توان جلوی آن را گرفت. سخنان دیگر گفته شده اند و کاری از دست سخنوران بر نمی آید. لحظه، لحظه ی زنده است و مانند برنامه های زنده تلوزیونی، دیگر نه قابل تصحیح است و نه قابل حذف کردن. فقط می توان بعد از برنامه به آن تذکر داد. بنابراین مسئله تدبیر به معنای دوراندیشی کردن در سخن و سخنرانی بسیار مهم و ضروری است. سخنوران حرفه ای به گونه ای سخن می کویند که بعد از سخنرانی و سخنوری، تذکر و اخطاری دریافت نکنند.
دومین نکته مسئله خردورزی است که برای سخنوران حرفه ای، حتی از تدبیر هم مهم تر است. چرا؟ چون بسیاری از افراد اصلا دقت لازم را ندارند که چرا باید سخنی را مطرح کنند؟ چرا من باید الان این حرف را بگویم؟ چرا باید این خاطره را تعریف کنم؟ چرا باید این مثال را بزنم؟ چرا باید این شوخی را انجام دهم؟ خردورزی به این معناست و سخنوران حرفه ای کسانی هستند که هر آن چه می گویند و هر آن چه نمی گویند بر اساس هدفی است. یعنی بیان آن الزامی دارد، ضرورتی دارد که چه بگویند یا چه نگویند. پس این نکته در سخنرانی بسیار مهم است.
به قول مرحوم بهار، که جمله زیبایی دارد و می گوید
سخن جز به آیین دانش مگو
که نزد شهان باشَدَت آبرو
یعنی چه؟ جمله بسیار دقیق و ظریفی است. می گوید سخن جز به آیین دانش مگوی. اگر می خواهی حرف بزنی و سخنی بگویی و سخنرانی و سخنوری کنی، حتما این حرف و سخن و سخنرانی باید مبتنی بر یک محتوای صحیح و معتبر، یک اصول و دانش و تخصص و فهم عمیق و دقیقی باشد. سخنوران بزرگ بدون داشتن شناخت عمیق و دقیق نسبت به موضوع سخنرانی هر حرفی را نمی زنند. سخنوران حرفه ای با سیاست و با کیاست سخنوری می کنند.
مصرع دوم جالب است. می گوید “نزد شهان باشدت آبرو”. نمی گوید که سخن جز به آیین دانش مگو که نزد مردم عادی آبرو داشته باشی. نزد شهان، نزد کسانی که اهمیت دارند. اگر می خواهید نزد آدم های مهم اعتبار داشته باشید، اگر می خواهید سخن و کلام شما، خطابه و سخنرانی شما، برای آن ها سند باشد و به آن سخن استناد کنند، حتما باید سخنتان مبتنی بر فهم درست،دانش عمیق، تجربه ارزنده و تخصص مقبولی باشد.
این اتفاق برای چه کسانی حاصل می شود و چه کسانی می توانند به این موقعیت دست پیدا کنند؟ کسانی که هر حرف و سخنی را نمی گویند و به تعبیر من زیاده گویی نمی کنند. به قول فردوسی بزرگ که می فرماید:
که بر انجمن مرد بسیار گوی بکاهد به گفتار خود آبروی
کسی که زیاد حرف میزند مجبور است هر چیزی را دستمایه سخنانش قرار دهد. هر حرفی و هر نکته ای را بگوید. چه بسا در خیلی ازمواقع، به خاطر گفتن مسائل شخصی به دیگران که اصلا لزوم و ضروری نداشته است، باعث ریختن آبرو و حتک حیثیت و از بین رفتن حرمت خود شده ایم و دیگران نسبت به ما ذهنیت غلط پیدا کردند. فرض های بسیار منفی در ذهنشان ایجاد شده است. بنابراین لطف کنید و به این نکات توجه کنید و در رعایت و مراعات آن بکوشید.
اول اینکه تدبیر و دور اندیشی و خرد ورزی را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که اگر میخواهیم حرف و سخنی را بگوییم، به این موضوع بیاندیشیم که این سخن و کلام می تواند چه عاقبت و فرجامی داشته باشد و چه مشکلات و معضلاتی را رقم بزند و چه حسرت و پشیمانی را در دل بکارد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.