توضیحات
عنوان: ساختمان های سبز و انرژی صفر
- فصل در آمدی بر خانه سبز، معایب و مزایا و مدیریت آن
- مقدمه
- خانهی سبز
- نگاهی به کاربرد معماری سبز در زندگی شهری
- ساختمان انرژی صفر
- بررسی میزان تاثیر ساختمان هوشمند در صرفه جویی مصرف انرژی
- بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از شبکه های اتوماسیون خانگی
- بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از سیستمهای مدیریت و اتوماستیون ساختمانی
- نتیجهگیری
- فصل مصالح هوشمند
- مقدمه
- معرفی مصالح ھوشمند
- شیشه هوشمند الکتروکرومیک
- ورقهای باریک سلولی خورشیدی طبیعی برای تولید انرژی الکتریکی در ساختمان
- مفاهیم پایداری
- فصل بررسی شاخص های معماری با توجه به مدیریت حفظ انرژی
- مقدمه
- طراحی ساختمان ایده آل
- قرارگیری ساختمان
- فرم ساختمان
- زیر زمین
- پلان ساختمان
- بازشوها
- تركیب فضاهای داخلی
- طراحی اقلیمی ساختمان ها در جهت حفظ انرژی زیست محیطی
- انباشت حرارت در دیوار داخلى
- كنترل حرارت از طریق پوسته ساختمان
- جزئیات دیوار عایق
- استفاده از مواد با ظرفیت حرارتى زیاد جهت ذخیره حرارت خورشید
- روشهاى كنترل حرارت خورشیدى
- توصیههاى اقلیمى در رابطه با انتخاب نوع مصالح جهت بهینهسازى انرژى در ساختمان
- نتیجه گیری
- فصل رویکرد همه جانبه در طراحی ساختمانهای انرژی صفر
- مقدمه
- رویکرد همه جانبه
فصل در آمدی بر خانه سبز، معایب و مزایا و مدیریت آن
مقدمه
ساختمانها به عنوان پر تعدادترین عناصر تشکیل دهندهی مراکز زیست شهری و روستایی در جهان از مهمترین عوامل تولید کنندهی گاز کربن هستند و گفته میشود که بخش قابل توجهی از آلودگی زیستی را تولید و منتشر میکند. این واقعیت موجب گردید تا دریکی دو دههی اخیر احداث ساختمانهای سبز (ساختمانهای پایدار) و ساختمانهای زیرو کربن (ساختمانهای انرژی صفر) در دستور کار کشورهای جهان قرار گیرد؛ ساختمانهایی که بیشترین تعامل و هماهنگی را با محیط طبیعی خود برقرار نموده و کمترین عوارض و ضایعات را برای محیط پیرامون ایجاد میکنند. مصرف انرژی در ساختمانهای کشورمان و به خصوص ساختمانهای مسکونی بسیار زیاد و در مواردی چندین برابر میانگین جهانی است؛ ارائهی ارزان انرژی های فسیلی برای سالیان متمادی فرهنگ غلط استفاده ی اسراف آمیز از انرژی را در کشور نهادینه نموده است. مهندسان ساختمان به عنوان مهمترین عوامل تولید ساختمان و مسکن نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف انرژی درساختمانها دارند. جهت گیری و استقرار صحیح ساختمان، طراحی مطلوب، اجرای شایسته با مصالح مرغوب، به کارگیری تاسیسات ساختمانی مناسب و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر از جمله سیستم های خورشیدی، از مواردی است که هریک میتواند در کاهش میزان مصرف انرژی در ساختمان موثر باشد.
خانه سبز
احمد فضلی کارشناس ارشد انرژی و استاد دانشگاه در گفتگو با جام جم به واکاوی این نکات پرداخته است. او ابتدا مفهوم خانه سبز را تبیین می کند و می گوید:
خانه سبز به خانه ای اطلاق می شود که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در آن اولویت دارد، البته این به معنای حذف مطلق انرژی های فسیلی نیست، بلکه در این خانه ها ترکیبی از انرژیهای تجدیدشونده و غیرتجدیدشونده با اولویت انرژی های تجدیدشونده به کار گرفته می شود. ساختمان سبز به دستهای از ساختمانها گفته می شود که در برابر حفظ منابع زیست محیطی در طول عمر یک ساختمان از زمان طراحی و احداث تا بهره برداری و بازسازی متعهد میباشند. در این ساختمانهای دوستدار طبیعت، علاوه بر اینکه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در آن اولویت دارد و مصرف انرژی آن ناچیز میباشد، مصالح آن نیز از منظر زیست محیطی مورد ارزیابی قرار میگیرد. هدف نهایی ساختمان سبز، استفاده بهینه از منابع و کاهش تأثیر منفی ساختمان بر روی محیط زیست میباشد. یکی از مهمترین اهداف ساختمان سبز کاهش مصرف انرژی گرمایشی، سرمایشی و الکتریکی و همچنین افزایش بازده انرژی ساختمان میباشد]1[.
عکس 1-1- ساختمان کانسیل هاوس دو در استرالیا ]1[
به منظور کاهش مصرف انرژی و ایجاد ساختمان سبز، بایستی طراحان ساختمان، اتلافات انرژی موجود در ساختمان را کاهش دهند. در نتیجه راهکار موجود استفاده از پنجرههایی با عملکرد بسیار بالا و عایقکاری دیوارها، بام و کف ساختمان میباشد. استراتژی که در احداث ساختمان سبز توسط مهندسین انرژی بکاربرده میشود، طراحی ساختمان با دیدگاه استفاده از است که اغلب در ساختمانهای با مصرف بهینه انرژی اجرا میگردد. در این ساختمانها موقعیت پنجرهها، انرژی خورشید دیوارها، ایوانها، سایبانها و درختها بایستی طوری جهت یابی شود که موجب ایجاد سایه در تابستان و بیشترین بهره خورشیدی در زمستان گردد. علاوه بر آن مکان مناسب پنجره میتواند باعث افزایش میزان نور روشنایی روز و کاهش مصرف انرژی الکتریکی روشنایی در طول روز گردد]1[.
از جمله راهکارهای موثر در این بخش میتوان به موارد زیر اشاره نمود]1[:
– انرژی خورشیدی فعال(Active solar)
– انرژی خورشیدی غیرفعال(Passive solar)
– انرژی الکتریکی خورشیدی(Photovoltaic)
– استفاده از فضای سبز بر روی بام ساختمان (Roof garden)
– استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)
نگاهی به کاربرد معماری سبز در زندگی شهری
معماری سبز را بیشتر با اصطلاح (معماری پایدار) می شناسیم؛ اصطلاحی کلان که به شرح تکنیکهایی در طراحی معماری میپردازد که همسو با نگرشهای زیست محیطی بوده و با ایده احترام به طبیعت شکل گرفته است. معماری سبز، در حقیقت روند تازهای نیست؛ چرا که در بسیاری از تمدن های باستانی و معماریهای سنتی از جمله معماری سنتی ایران به صورتی بنیادین وجود داشته است. همچنین نمونه بارز و سیستماتیک آن را می توان در (علم فنگ شویی)یا همان (هنر چیدمان چینی) دید. امروزه در پی پیامدهای منفی جهان صنعتی، نظیر آلودگی روزافزون هوا و محیط زیست، کاهش منابع طبیعی و بحران انرژی، حفظ و پاسداری از منابع طبیعی جهان به یکی از مهم ترین دغدغه های انسان عصر حاضر تبدیل شده است]1[.
اما معماری سبز با جست و جوی راهی برای به حداقل رساندن اثرات منفی ساختمان ها بر محیط زیست در حقیقت تلاشی است برای هم آوایی و همسویی با طبیعت از طریق افزایش کارایی و بهینه سازی در مصرف مصالح، انرژی و گسترش فضا. بدین ترتیب در معماری سبز به جای دشمنی با طبیعت، انرژی های آن را مهار کرده و به بهترین شکل در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. دستیابی به چنین هدفی با اندك نگرشی ممکن می شود. به عنوان مثال در یک ساختمان سبز و همراه با طبیعت از مواد و مصالحی استفاده می شود که برای طبیعت زیان نداشته و نه تنها آن را آلوده نمی کند، بلکه قابل برگشت به چرخه طبیعت ساختمانی که با استفاده از مصالح پیرامون خود و در عین حال به گونه یی مستحکم بنا شده باشد، خود جزیی از .است طبیعت می شود. در استقرار چنین ساختمانی، فراهم کردن دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی و از جمله دوچرخه و پیاده رو مناسب مدنظر قرار می گیرد؛ چرا که بدین ترتیب استفاده از اتومبیل به حداقل خواهد رسید. همچنین جهت یابی ساختمان با توجه به جهت بهینه تابش خورشید و با هدف حداکثر استفاده از نور طبیعی و کسب انرژی رایگان (به عنوان مثال تجهیز بنا با آبگرمکن خورشیدی و مولد برق نوری) است. ولیکن آنچه در این گونه ساختمان ها به خصوص دارای اهمیت است فراهم کردن راه و امکانی برای ورود طبیعت به بنا است که می تواند مثلاً با ایجاد برش هایی در حجم و پر کردن آن با فضای سبز انجام شود]1[.
این راهکارها اگرچه در دید نخست با اندیشه های حاکم »بساز بفروشی« امروز جامعه ما در تقابل است ولیکن در نهایت، فراموش نکنیم طراحی ساختمان های سبز به صورت منفرد و تک به تک اگرچه خوب است اقتصادی ترین شیوه معماری است. ولیکن کارساز نیست و باید همزمان با یک طراحی شهری سبز انجام شود؛ چرا که طبیعت متشکل از لکه های سبز جدا از هم نیست بلکه پوشش سبز گسترده یی است که باید شهر را در بر بگیرد]1[.
ساختمان انرژی صفر
خانه انرژی صفراصطلاحی است که برای خانه ای استفاده میشودکه به طرز مطلوبی تکنولوژی انرژی تجدیدپذیر تجاری موجود رابا شیوه های اجرایی کارایی و بازدهی انرژی ترکیب میکنند. در یک خانه انرژی صفرهیچ سوخت فسیلی ای مصرف نمیشود و مصرف سالانه برق برابر با تولید سالانه برق است.یک خانه انرژی صفر میتواند شبکه ای به هم پیوسته باشد یا نباشد,یک خانه انرژی صفرجدا از شبکه بندی یک نظم و ترتیب برای ذخیره سازی گسترده انرژی معمولا به شکل باتری دارد و بسته به ذخیره سازی انرژی قسمتی از بار ممکن است بدون بهره برداری باقی بماند. ممکن است نیروی بیشتری نسبت به استفاده اش از منبع نیروی تولید شده اضافی درون شبکه تولید کند]1[.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.