توضیحات
عنوان: زیبایی شناسی در فلسفه اسلامی
زیبایی شناسی در فلسفه اسلامی
به طور کلی، فیلسوفان مسلمان خلاّقیت های هنری و ادبی را به مثابه غایاتی فی نفسه نمی دیدند، بلکه امر مورد علاقه آنها، تبیین مناسبات میان این فعالیت ها با غایات عقلانیِ محض بود.
به طور کلی، فیلسوفان مسلمان خلاّقیت های هنری و ادبی را به مثابه غایاتی فی نفسه نمی دیدند، بلکه امر مورد علاقه آنها، تبیین مناسبات میان این فعالیت ها با غایات عقلانیِ محض بود.
فیلسوفان بزرگ مسلمان، اثری که منحصراً به زیبایی شناسی بپردازد، تالیف و تصنیف نکرده اند. با این حال، نوشته های آنها به موضوعاتی اشاره دارد که ممکن است فیلسوفان معاصر، آن موضوعات را تحت عنوان زیبایی شناسی بررسی کنند. ماهیت زیبایی ضمن مباحثی درباره ارتباط خداوند و صفات او با افعالش، از سوی فیلسوفان مسلمان مورد توجّه قرار گرفته است این مباحث با الهام از منابع نوافلاطونی، همچون الاهیات شبه ارسطویی ارسطو، مجموعه ای مبتنی بر انئادهای فلوطین، شکل گرفته است. هم چنین در آثار متاثر از فن خطابه و شعر ارسطو، به ملاحظاتی درباره زیبایی هنری و خلاّقیت پرداخته شده است و فیلسوفان مسلمان، برخی از دیدگاه های افلاطون درباره ادبیات و محاکات، به ویژه دیدگاه هایی را که در [کتاب] جمهوری بیان شده، اخذ کرده اند. انجام تحقیق
به طور کلی، فیلسوفان مسلمان خلاّقیت های هنری و ادبی را به مثابه غایاتی فی نفسه نمی دیدند، بلکه امر مورد علاقه آنها، تبیین مناسبات میان این فعالیت ها با غایات عقلانیِ محض بود. به ویژه درباره شعر و خطابه، تاکید فلسفه اسلامی بر آنها تاکید عمل گرایانه و سیاسی بود و به شعر و خطابه، به مثابه ابزاری نگریسته و آن را برای انتقال حقایق متن فلسفه به عامه مردم، که توانایی های عقلانی آنها محدود فرض می شد، به کار می بردند. معمولاً واسطه در چنین ارتباطی، مطالب دینی بود.
همچنین فیلسوفانِ مسلمان به توضیح بنیادهای روان شناختی و ادراکیِ حکم زیبایی شناختی فرآورده هنری در طیف معرفت بشری، توجه چشم گیری نشان می دادند. آنان نشان دادند که خطابه و شعر در برخی از جنبه های مهم، از هنرهای غیر عقلانی شمرده می شوند و به ویژه شعر از این نظر قوای تخیلی مخاطبان خود را به جای قوای عقول آنها مخاطب خود قرار می دهد.
۱) زیبایی
رساله هشتم از انئاد پنجم افلاطون، (درباره زیبایی معقول) است که با عنوان (الاهیات ارسطو) شناخته شده است.
بر خلاف پس زمینه بحث زیبایی در این متن، فیلسوفان مسلمان از موضوع تفاوت های میان زیبایی محسوس و معقول و عشق و لذتی که در هر یک از آنها وجود دارد، به تفصیل بحث کرده اند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.