توضیحات
عنوان فارسی: روشهای بهبود خواص آنتی باكتریال پلیمرها . انواع ازمونها و نحوه آنالیز بهبود خواص آنتی باكتریال آن
- پلمیر – آنتی باکتریال – نانو ذرات
- نانوذرات نقره
- مکانیزم های کلی برای عملکرد نانونقره
- و آنتی باکتریالی استفاده از نانونقره در مصارف ضد میکروبی
- پلی یورتان
- کاربردهای پلییورتانها
- روشهای بهبود خواص سطحی پلییورتانها
- نحوه به کارگیری پلی یورتان
- کاربرد نانو ذرات فلزی در ارتقا کیفیت خواص آنتی باکتریالی پلی یورتان
- منابع
پلمیر – آنتی باکتریال – نانو ذرات
واژه ضد باکتری و یا آنتی باکتریال به خاصیت مواد در نابود کردن باکتری گفته میشود. به عنوان مثال سطوح مسی و آلیاژهای آن، ضد باکتری هستند یعنی خاصیت کشتن باکتری را دارند. این مواد در واقع باکتری ها را از بین می برند و همچنین از تولید مثل و تکثیر آنها جلوگیری می نمایند. موادی از قبیل کلر و یا دارو های آنتی بیوتیک دارای این خاصیت می باشند. امروزه بسیاری از مواد شوینده و پاک کننده که دارای خاصیت آنتی باکتریال می باشند به وفور در بازار یافت می گردند.
همچنین به موازات توسعه سریع زندگی بشری،كنترل اثرات مضر میكروارگانیسم ها و یا همان باکتری ها امری غیر قابل اجتناب شده است،طیف گسترده ای از میكروارگانیسم ها به طور هم زمان در تعادل با محیط زندگی انسان ها می باشند ، با این حال رشد سریع و كنترل نشده آن ها می تواند منجر به بروز مشكلات جدی شود.
کنترل آلودگی میکروارگانیسمها به روشهای مختلف به تناسب علوم و امکانات هر دوره پیگیری شده است. در دنیای امروز گسترش و توسعه پلیمرهای ضد باکتری به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با میکروارگانیسم های بیماری زا مورد توجه قرار گرفته است. یکی ازحوزههای پرکاربرداستفاده از پلیمرهای ضد باکتری در کاهش آلودگی تجهیزات وادوات پزشکی و عفونتهای ناشی از آنها است. از جمله کاربرد های مهم پلیمرهای ضدباکتری در تهیه زخمپوش ها میباشد. با وجود پژوهشهایی که در این زمینه صورت گرفته است هم چنان نیاز به زخمپوشهایی با خاصیت ضد باکتری که جهت درمان زخمهای حاد و مزمن به کارگرفته میشوند، وجود دارد. قرار گرفتن عوامل ضدباکتری در مواد پلیمری با مزایایی هم چون عدم فراریت و در نتیجه عدم آلودگی محیط زیست، سمیت کمتر، مقاومت محیطی و شیمیایی بالاتر، زمان اثربخشی بیشتر، عدم ایجاد حساسیتهای پوستی و نیز عدم نفوذپذیری نسبت به پوست و سایر بافتهای بدن همراه است.
پلیمرها به عنوان یکی ازمهمترین منابع جهت تولید زخمپوشها درنظرگرفته میشوند. معمولا زخمپوشهای پلیمری راازنظرمنشا ساخت به پلیمرهای سنتزی،پلیمرهای طبیعی ویاتلفیقی ازاین دو دستهبندی میکنند. زخمپوشهای سنتزی شامل فیلمهای تراوا به بخارآب، هیدروژلها، هیدروکلوئیدها، آلژیناتها و زخمپوش های ضدباکتری میباشند. زخمپوشهای با خاصیت ضدباکتری ازجمله ساختارهای جدیدمیباشند که بااستفاده ازآنها نیاز به استریلکردن وتعویض مکرر زخمپوش ازبین میرود بنابراین درهزینههای درمان صرفهجویی میشود.
اصولا برای تولید ساختارهای پلیمری ضد میکروب ازروشهای متفاوت مانند پلیمرهای باخاصیت ضدمیکروب ذاتی ، اصلاح پلیمر برای دست یابی به این ویژگی ویا ورود مواد آلی یا معدنی دارای خاصیت ضدمیکروب استفاده میشود.دراین میان پلی یورتانها باداشتن ویژگیهای مانند زیست سازگاری واستحکام مکانیکی،تنوع درخواص متناسب باکاربرد بسیارمورد توجه قرار گرفته اند.
از زمان عرضه آنتی بیوتیك ها و به كارگیری آن ها در درمان بیماری ها ،باكتری ها همواره در تلاش بوده اند كه بر اساس قانون انتخاب طبیعی بتوانند نسبت به آنتی بیوتیك ها مقاومت پیدا كنند. استفاده بی رویه آنتی بیوتیك ها درسال های اخیر مشكلات فراوانی ناشی از تاثیرات سمی و به ویژه پیدایش سویه های مقاوم را به وجود آورده است. نانوذرات فلزی علاوه براثر مهاری ذره ،به دلیل اندازه كوچك،نسبت سطح به حجم زیادی كه دارند و باعث تماس بیشتر با فضای بیرون می شوند، تاثیر ضد باكتریایی زیادی دارند . درتحقیقات انجام گرفته روی باكتری های گرم مثبت وگرم منفی نتایج به دست آمده حاكی از وسیع الطیف بودن خواص ضد میكروبی نانوذره اكسید روی است. تحقیاتی در زمینه خواص ضد میكروبی نانوذرات اكسیدآهن،نقره،كربنات كلسیم،دی اكسید تیتانیوم،اكسید كروم و … نیزانجام گرفته است و هركدام اثر ویژه ای در برابر باكتری ها از خود نشان داده اند،كه دانشمندان بر این باورند كه می توان از این نانوذرات به عنوان جایگزین مناسب آنتی بیوتیك ها استفاده نمود. تغییرات ضد میكروبی كه از رشد باكتری بیماری زا ممانعت می كنند، یك هدف مطلوب محسوب می شود.نانومواد كه پایه آن ها از یو نهای فلزی است، دارای فعالیت سلول كشی گسترده ای هستند كه علیه باكتری، قارچ و ویروس فعالیت دارند.همچنین از خواص ضد میكروب ی نانوذرات در پوشش های انواع كاتتر،ایمپلنت، دندان مصنوعی،دریچه های مصنوعی قلب ودیگر وسایل بیمارستانی می توان نام برد .
به عنوان نمونه یک شرکت تولیدی نخ درطرحی صنعتی و با به کارگیری فناوری نانو، خصوصیات جدیدی در الیاف نساجی ایجاد نموده، دراین طرح، الیاف ضدباکتری به روشی نوین تولید شده که خواص خود را بر اثر استفاده مکرر و شستشو از دست نخواهد داد. به اسنتاد گزارش های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تولید منسوجات ضد میکروب با بهره گیری از نانوذرات نقره، نمونه ای از به کارگیری فناوری نانو در صنعت نساجی است، درسال های اخیر روش های مختلفی برای استفاده از این نانوذرات به منظور تولید منسوج ضد میکروب ارائه شده که از آن میان می توان به تکمیل منسوجات ازطریق آغشته سازی یا افشانه سوسپانسیون حاوی نانوذرات نقره اشاره کرد. وی با اشاره به اینکه با این حال استفاده از روش های یاد شده با مشکل عدم ثبات در برابر شستشوهای مکرر همراه است افزود: ثبات شستشویی و سایشی اندک نانوذرات موجود بر روی الیاف، ناشی ازعدم اتصال یا اتصال ضعیف این نانوذرات به بستر پلیمر سازنده الیاف است. معینی بیان کرد: این امر سبب جدا شدن نانوذرات از سطح منسوجات پس از استفاده مکرر و چندین بار شستشو و در نتیجه از بین رفتن خصوصیات ضد میکروبی منسوجات می شود، از سوی دیگر رهایش این ذرات، منجر به آلودگی محیط زیست (پساب شستشو) و یا بروز بیماری در انسان( ورود نانوذرات به بدن انسان) خواهد شد. درخصوص برتری فرآیند تولید الیاف آنتی باکتریال از فناوری نانو درمرحله تولید الیاف مصنوعی نظیر نایلون و پلی استر استفاده می شود، در این روش تولید ی، نانوذرات نقره در بستر پلیمر قرار گرفته و این امر مانع از رهایش آن ها در اثراستفاده و شستشوی مکرر می شود. حضور نانوذرات در سطح الیاف سبب تأثیربرسلول عوامل بیماری زا نظیر باکتری و قارچ شده و فعل و انفعال حیاتی این میکرو ارگانیزم ها را مختل می کند. در این روش تولید، مستربچ پلی آمید حاوی نانوذرات نقره درمرحله ذوب ریسی( روش متداول برای تولید الیاف نایلون و پلی استر) به گرانول پلی آمید افزوده می شود و در اکسترودر در دمای ذوب نایلون به مذاب پلیمر تبدیل می شود. در این مرحله اکسترودر منجر به اختلاط کامل نانوذرات نقره- میکرو ذرات دی اکسید تیتانیوم در بستر پلیمر شده و پلیمر مذاب پس از گذر از پمپ وارد رشته ساز شده و به صورت الیاف ظریف از رشته ساز خارج می شوند که مجاورت با هوای خنک منجر به انعقاد مذاب پلیمری و تولید الیاف پلی آمید آنتی باکتریال می شودخواص ضد میکروب، کارایی و عدم رهایش نانوذرات این محصول نسبت به منسوجات ضد میکروب حاوی نانوذرات که از روش های دیگر تولید شده به مراتب کارآمدتر است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.