توضیحات
عنوان: دستگاه آندوسکوپی
- مقدمه
- اندسکوپی
- تاریخچه
- از شگفتیهای جهان پزشکی: چگونه یک دوربین عکاسی را بلعیدم!
- فیبرهای نوری
- اندوسکوپی لنزهای میله ای شکل
- توسعه همه جانبه ی گاستروسکوپ ها
- پیدایش فایبراسکوپ ها
- پیدایش ویدیوسکوپ ها
- پیدایش آندوسکوپ های آلتراسونیک
- سیستم های کیفیت بالای HDTV
- استفاده از لنزهای ساده
- آندوسكوپ های با لنز های میله ای (نسل بعدی آندوسكوپ ها)
- فیبرهای نوری و فیبروسكوپ ها
- ویدیو اندوسکوپ، ساختمان و کاربردها
- آندوسکوپ
- ساختمان اندوسکوپ
- تقسیم بندی ابزار اندوسکوپی
- مکانیزم کار آندوسکوپ
- اصول عملكرد
- منابع نور
- منابع نور با شدت پایین (منابع نور آزمایشگاهی) و منابع نور با شدت بالا
- انتقال تصویر
- قدرت تفكیك تصویر
- انواع اندوسکوپ
- اندسکوپ های نرم یا انعطاف پذیر
- اندسکوپی سخت یا ریجید
- انواع آندوسكوپ های سخت
- شاخص های ارزیابی آندوسكوپ ها
- مزایای استفاده از اندوسکوپی در پزشکی
- مراحل انجام آندوسکوپی
- انواع روش های اندوسکوپی
- برونکوسکوپ
- نازوفارینگوسکوپ
- سیستوسکوپ
- کولونوسکوپ
- رکتوسکوپ
- آرتروسکوپ
- هیستروسکوپ
- اعضای قابل بررسی توسط آندوسکوپی
- کاربرد در حوزه ی پزشکی
- دستگاه گوارش
- دستگاه تنفسی
- سیستم ادراری
- سیستم تولیدمثل خانمها
- حفرههای بدن که به صورت عادی بستهاند (از طریق برش کوچک):
- آندوسکوپی برای بسیاری از روندهای زیر استفاده میشود
- در دوران بارداری
- جراحی پلاستیک
- جراحی ارتوپدی
- جراحی اندودنتیکس
- جراحی آندوسکوپی اندونازال
- جراحی آندوسکوپی ستون فقرات
- کاربردهای پزشکی
- تشخیص های فتودینامیك و اتوفلورسانس (PDD,AF)
- اعصاب و آندوسكوپی
- ENT
- جراحی پلاستیك
- بیهوشی
- قفسه سینه (توراكس)
- جراحی كاردیوواسكولار
- لاپاروسكوپی
- برونكوسكوپی
- سیستوسکوپی و یورتروسکوپی
- کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی
- پروكتورلوژی و جراحی آنان
- هیستروسکوپی
- آرتروسكوپی و طب ورزشی
- جراحی نخاع و ستون فقرات
- جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس
- استفاده از آندوسکوپی بینی و سینوس در مواردی غیر از سینوزیت
- دامپزشكی
- كاربرد آندوسكوپی در بیماری های دستگاه گوارش
- کاربردهای غیرپزشکی
- پیشرفت های اخیر
- شبیه ساز VR آندوسکوپی
- آندوسکوپی یکبار مصرف
- کپسول آندوسکوپی
- واقعیت افزوده
- اندازه گیری آندوسکوپی
- بازتولید آندوسکوپ
- ضدعفونی و شستشو دستگاه اندوسکوپی
- عوارض آندوسکوپی
- تازهترین استانداردهای اروپا در زمینه اندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی
- كالیبراسیون دوربین اتوماتیک آندوسكوپی
- دوربین آندوسکوپی
- كالیبراسیون
- شرح اجزاء مختلف نمونه ای از دستگاه آندوسکوپس (دستگاه ABL )
- بخش اندازه گیری MEASURING STATION
- بخش مرطوب WET SECTION
- اجزاء سمت چپ دستگاه
- اجزاء قسمت عقب دستگاه
- قسمت كنترل
- اجزا قسمت جلو
- اجزاء قسمت عقب دستگاه
- صفحه شاسی ارقامی (NUMERICAL KEY PAD)
- ساختار برنامه دستگاه SOFTWARE STRUCTUR
- READY MODE
- MENU SOFTKEY
- CALIBRATION
- DATA MANAGEMENT
- MAINTENANCE
- UTILIES:
- SYSTEM STATUS: (وضعیت سیستم)
- پیامهای سیستم SYSTEM RECORDS:
- INSTRUMENT STATUS – (وضعیت دستگاه)
- START UP (راه اندازی) ABL
- صفحه شاسی SOFT KEY
- شمارش معكوس COUNT DOWN
- INTERRUPRED STARTUP
- WARM STARTUP
- محاسبات MEASURMENTS
- آغاز انجام محاسبات MEASURMENT STARTS
- كالیبراسیون CALIRAYION
- حفاظت و نگهداری MAINTENANCE
- سرویس و نگهداری MAINTENANCE PTOGRANS
- TROUBLE SHOOTING
- توضیحات ارائه شده مربوط به خطاهای دستگاه
- منابع
مقدمه
بدن از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که بسیاری از آنها از بیرون قابل مشاهده نیستند اما حتی این بخشهای غیرقابل مشاهده هم مثل اعضای سطحی بدن، دچار بیماریهای مختلف میشوند و در این مواقع باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند. با توجه به این که این اعضای داخلی به راحتی برای معاینه در دسترس قرار ندارند، باید از روشی دیگر برای معاینه و آزمایش آنها استفاده کرد. مرسوم ترین روشهایی که تاکنون برای این منظور به کار گرفته شده، روشهای تصویربرداری مثلا سیتیاسکن یا ام.آر.آی بودهاند اما این روشها هم محدودیتهایی دارند. به طور مثال اگر نیاز به نمونهبرداری از یک عضو داخلی شود، با این روشها نمیتوان نمونهبرداری کرد. به همین دلیل پزشکان دست به دامن ابزار دیگری میشوند که آندوسکوپ نامیده میشود و بسیاری از محدودیتهای روشهای قبلی را ندارد. این ابزار به طور گسترده در پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و انواع مختلفی از آن که هر کدام کاربرد خاصی دارند، در مراکز پزشکی وجود دارند.
اندسکوپی[1]
کلمه اندوسکوپ از دو کلمه یونانی به معنای درون و دیدن تشکیل شده است. عبارت اندوسکوپی یا درونبینی به معنای استفاده از تجهیزات برای معاینه درون ارگان های حفره مانند بدن به صورت دیداری است. در کنار جراحی باز، با کمترین جراحی های اندوسکوپیک یا تهاجم به بدن، روشی ظریف، ماهرانه و با کمترین مشکل برای بیمار محسوب می شود انجام تحقیق
آندوسکوپی عبارت است از دیدن درون دستگاه گوارش به وسیله آندوسکوپ مخصوص. باید گفت که برای دیدن هر قسمت از بدن انسان دستگاه مخصوصی ساخته اند برای دیدن مری، معده و اثنی عشر دستگاهی به صورت لوله پلاستیکی انعطاف پذیر ساخته شده است که در انتهای آن عدسی کوچکی به قطر حدود 2 میلیمتر وجود دارد و تصاویر به وسیله ی فیبرهای نوری باریک و ظریفی به عدسی چشمی منتقل می شود و پزشک از بیرون می تواند درون دستگاه گوارشی را به راحتی ببیند.
انجام آندوسکوپی گرچه برای بیمار قدری ناخوشایند است، ولی با پاشیدن اسپری بی حس کننده در حلق بیمار، معمولاً بدون بیهوشی و درد انجام می شود. پزشک هنگام آندوسکوپی علاوه بر دیدن و تشخیص بیماری و گرفتن نمونه برای آزمایش از مخاط گوارشی، در صورت نیاز یک سری از کارهای درمانی مانند بند آوردن خونریزی و… را می تواند انجام دهد.
آندوسکوپی اشعه ایکس ندارد و پس از هربار مصرف، شست وشو و ضد عفونی می شود لذا احتمال انتقال بیماری وجود ندارد و برای زنان باردار نیز قابل انجام می باشد. درونبینی یا آندوسکوپی[2] در پزشکی، عمل دیدن و مشاهده درون بدن با مقاصد تشخیصی یا گاهی درمانی است که با دستگاهی به نام درون بین صورت میگیرد.
حفرهها و مجاری درون بدن امکان استفاده از دستگاه درون بین را برای معاینه پزشکی درون بدن فراهم کردهاست. اصول کار درون بینی، استفاده از یک آینه و نور بازتابیدهاست. پزشکان برای دیدن پوشش مری و معده از راه درون بینی، لوله ضخیمی را از حلق بیماران عبور میدهند که این، برای بسیاری از آنها ناراحتکننده است.
امروزه در درون بینی، تصاویر گرفته شده از بدن به یک واحد پردازشگر ویدئویی منتقل میشوند و در بیشتر اعمال جراحی آندوسکوپی، از ویدئو و دوربین های عکاسی برای دیدن و ثبت عمل استفاده میشود. با این روش، تصاویر رنگی قابل ضبط و ذخیره شدن بهدست میآید. به تازگی آزمایشهایی نیز با یک دوربین کوچک بلعیدنی برای درون بینی دستگاه گوارش انجام شدهاست.
امروزه درون بینی کردن، رایجترین و دقیقترین روش معاینه برای دیدن انحرافات و گرفتگیهای بینی نیز هست. درون بینی در عمل جراحی دیسک کمر نیز مورد استفاده دارد. از مهمترین مزیتهای عمل جراحی دیسک کمر با روش درون بینی، ترخیص سریع بیمار پس از عمل، کاهش درد، طول برش جراحی و محدودیتهای حرکت و بهبودی سریع است. با این روش برخلاف روشهای معمول و قدیمی تر عمده بخشهای زائد مهرهها، رباط ها و عناصر پیرامون مهره آسیب نمیبیند.
آندوسکوپی یک روش غیرجراحی برای مشاهده درون بدن است که توسط دستگاهی به نام آندوسکوپ صورت می گیرد. این روش می تواند برای اهداف تشخیصی و گاهی درمانی استفده شود. درآندوسکوپی، بر خلاف دیگر تکنیک های تصویربرداری پزشکی، آندوسکوپ کاملا وارد اعضای بدن می شود.
آندوسکوپ های اولیه تنها از چند آینه و عدسی ساخته شده بودند اما با گذر زمان و پیشرفت فناوری آندوسکوپ ها به دوربینهای ویدیویی مجهز شدند که می توانند تصاویر را بطور مستقیم به یک مانیتور (تلویزیون) منتقل کنند. همچنین امروزه با عبور دادن وسایل خاص امکان نمونه برداری توسط آندوسکوپ (بیوپسی) نیز فراهم شده است.
تاریخچه
ساخت ابزارآلاتی بسیار شبیه به درون بین های امروزی، به دوره ی قبل ار میلاد مسیح بر می گردد. درون بین ابزاری است که مانند مجرایی، به ما اجازه می دهد نگاهی محدود به داخل بدن انسان داشته باشیم و قدمت کاربرد آن به دوره ی روم و یونان باستان مربوط می شود. شواهد مربوط به یکی از ابزارهایی که بعنوان نمونه ی نخستین درون بین شناخته شد، در ویرانه های بازمانده از پمپئی (سال 70 میلادی شهری در روم باستان واقع در ایتالیای کنونی) کشف شد. اصطلاح اندوسکوپین[3] به ابن سینا (980-1037 میلادی) نسبت داده شده است. اگرچه یک پزشک به نام البولاسیم[4] ( 901-1013) برای اولین بار، با قرار دادن آینه ای در مقابل واژن از نور بازتابیده شده بعنوان منبع روشنایی در معاینه درون بینی استفاده کرده بود. ژولیوس سزار آرانزیس[5] در ونیز (1530-1589) اولین چراغ نور آندوسکوپی را در سال 1587 ساخت. او اصول اولیه ی ساخت تاریک خانه[6] منسوب به دون پانچ[7] راهب بندیکتین را، برای مقاصد پزشکی بکار برد. در این روش، پرتوهای نورِ عبوری از داخل روزنه ی ایجاد شده در کرکره ی پنجره، توسط یک ظرف شیشه ای که با تیله های شفاف پر شده بود، متمرکز می شدند و سپس به سمت روزنه ی خروجی آن تابانده می شدند و بدین ترتیب تصویر مورد نظر بدست می آمد.
اولین آندوسکوپ در سال 1806 توسط فیلیپ بوزینی در مانزز با معرفی Lictleiter (رسانای نور) برای بررسی کانالها و حفرههای بدن انسان توسعه یافت. با این حال، انجمن پزشکی وین این را تأیید نکرد؛ و مثل همه ابداعات چندان تحویل گرفته نشد تا جایی که انچمن پزشکی وین، استفاده از این وسیله و انجام چنین کنجکاوی هایی را تأیید نکرد بعد از بازسازی کلیسای شهر فرانکفورت بعد از جنگ جهانی دوم، سنگ یادبودی در جلوی کلیسا برای تقدیر از فعالیتهای این پزشک در محل نصب شد که در آن به این دستاورد بوزینی اشاره شده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.