توضیحات
عنوان: حفظ وحدت و تمامیت ارضی از دیدگاه اهل سنت و شیعه
- حفظ وحدت از دیدگاه اهل سنت و شیعه
- مبانی کلی
- گفتمان وحدت در عقیده و شریعت
- جهانی بودن اسلام و مذهب گرایی
- به رسمیت شناختن یا هضم
- مشکل تبشیر در درون اسلام
- وحدت مسلمانان و پذیرش غیر مسلمانان
- اختلاف سیاسی و اسباب طایفه ای و مذهبی
- علم کلام جدید و مسأله وحدت
- وحدت و نظام های ملی و منطقه ای خاص
- فتح باب اجتهاد
- تمامیت ارضی و دیدگاه اهل تشیع و اهل سنت
- تمامیت ارضی
- وابستگی حیات و مرگ شخصیتی به استقلال وطن
- -ایت الله سیستانی و نقش او در حفظ تمامیت ارضی کشورها
- -سخنان آیت الله سیستانی در مورد وحدت
- سخنان علمای شیعه در مورد تمامیت ارضی
- سخنان علمای اهل تسنن در مورد تمامیت ارضی
- نتیجه گیری
- منابع
حفظ وحدت از دیدگاه اهل سنت و شیعه
امت اسلام اکنون از دو گونه اختلاف رنج می برد که وحدتش را تباه و انسجامش را سست و کلمه اش را پراکنده کرده است. آن دو گونه اختلاف عبارتند از:
1 اختلاف منافع و هراس های سیاسی برآمده از عوامل جذب و دفع منطقه ای و بین المللی و در متن آن، نفوذ نیروهای بیگانه غیرمسلمان (آمریکا و اروپا) درجهان اسلام. این گونه از اختلافات میان کشورهای اسلامی با یکدیگر و میان مجموعه هایی از کشورها با یکدیگر نیز وجود دارد.
2: اختلاف مذاهب در سطح عقیدتی و فقهی؛ و این گونه اختلافات در داخل هر کشوری، در رابطه شهروندی میان شهروندان با یکدیگر و در رابطه گروهی از شهروندان که مذهبشان متفاوت از مذهب رسمی دولت است، با دولت نمود می یابد.
از دل اختـلافـات و تبعیض در روابـط شـهروندان – با مذاهب متفاوت- احساس طردشدگی و دور افتادگی زاده می شود و از دل اختلافات ناشی از رابطه [تبعیض آمیز] قدرت سیاسی، احساس ستمدیدگی سیاسی و محرومیت از روند توسعه و مشارکت پدید می آید.انجام تحقیق
به نظر می رسد که سازمان هایی مانند سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان هایی کوچک تر درمناطق مختلف جهان اسلام، که همگی دولتی هستند و در رفع اختلافات مذهبی میان کشورها تلاش می کنند، اما گروه هایی مدنی که به این امر اهتمام داشته باشند وجود ندارند.
اما سطح دوم از این اختلافات، از آغاز نوزایی جدید و فروپاشی نظام عثمانی، محور اهتمام رهبران آگاه فکری – مانند سید جمال- بوده است . در آغاز، تلاش های فردی از رهگذر بیانیه ها و مباحث متفکران و فقیهان به راه افتاد و در ادامه، کنفرانس اول قدس در سال 1931 برگزار شد که وحدت از محورهای اصلی آن بود و سپس نهادی ویژه این قضیه تأسیس شد که همان دارالتقریب بود که گروهی از فقها و محققان نخبه شیعه و سنی و با حمایت الازهر و مرجع بزرگ دینی شیعه، آقای بروجردی در قاهره آن را تشکیل دادند. در این مرحله مرحوم حسن البنا هم روابطی صمیمانه با علما و متفکران شیعه را پی ریزی کرد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.