توضیحات
عنوان فارسی: جانمایی ماشین آلات در کارگاه
- مقدمه
- جانمایی ماشین آلات در کارگاه
- دستیابی به بهینه ترین طرح ممکن
- مشاهده کارگاه نهایی قبل از ساخت
- تخمین دقیق تر از هزینه های ساخت
- کاهش هزینه های ساخت و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه
- افزایش ایمنی در كارگاه
- بهینه سازی طراحی جانمایی كارگاه ساخت با الگوریتم زنتیک
- رابطه نزدیک نسبی بین وسایل
- خلاصه و نتیجه گیری
مقدمه
سابقه مسائل مرتبط با طرحریزی واحدهای کارگاهی را باید به قدمت تولید و تجارت دانـست، بـه مـوازات پیـشرفت و توسعه سیستمهای تولیدی و تجـاری، توجـه بیـشتری بـه بهره گیری از فضاها مطرح شده اسـت. سـوال بـسیاری از مدیران این اسـت كـه ” چـرا بایـد جانمـایی یـا طراحـی چیدمان انجام دهیم ؟” در ساده ترین حالت این كار مانند آوردن اثاث و لوازم به خانه و چیدن و مرتـب كـردن آنهـا بطوری است كه رضایت ما جلب شود. این موضـوع جهـت تغییرات چیدمان تسهیلات و واحدهای سـازمانهـای غیـر کارگاهی نیز صادق اسـت؛ امـا، جـا بـه جـایی تجهیـزات و ملزومات در یك واحد کارگاهی یا تولیدی یـا خـدماتی بـسیار بیـشتر باعث از دسـت رفـتن زمـان، نارضـایتی پرسـنل و معطـل ماندن تجهیزات میشود.
بـا صـرف زمـان كوتـاهی جهـت طراحـی نحـوه چیـدمان تجهیزات و فضا ها قبل از استقرار آن ها، میتـوان از بـروز بسیاری از خـسارت هـا و نارضـایتی هـا جلـوگیری كـرد . بسیاری از مشكلات واحدهای تولیدی، مانند زمان طولانی فرآیند تولید، وجود گلوگاه ها در واحد تولیدی و نارضایتی كاركنــان و… بــا طراحــی مجــدد چیــدمان تجهیــزات و واحدهای تولیدی قابل رفع می باشند. مسلما جا به جـایی و ایجاد تغییرات در چیـدمان فـضاها و تجهیـزات بـر روی كاغذ به مراتب ساده تر و كم هزینـه تـر از انتقـال و جابـه جایی واقعی آنها است. به همین دلیل محققـان در جریـان این مـسائل، بـه دنبـال یـافتن الگـوریتم هـا و روشهـای تصمیمگیری هستند كه در عین حال كه به جواب خـوبی در مورد نحوه چیدمان تجهیـزات و واحـد هـا مـی رسـند، پاسخ قابل اجرا در محیط عملیاتی بوده و با شرایط محیط كار سازگار باشد.
از این رو، باید الزامـات ، نیازمنـدی هـا و محـدودیت هـای محیط كار و كاركنان و… را در فرآیند تصمیمگیری در نظر گرفته و اهدافی برای تصمیمگیری فرض شـود كـه میـزان دستیابی به آنها، معیار سنجش میزان كـارایی و مقبولیـت جواب حاصل از فرآیند تصمیمگیری باشـد. در ایـن مـورد ضرورت وجود تكنیك های قوی كه بتواند تصمیم گیرنـده را در این زمینه یاری كند، كاملا محسوس است.
برای تصمیمگیریهای پیچیده، اغلب از مدلهـای ریاضـی برای ساده كردن و خلاصه كردن مـسائل واقعـی اسـتفاده میشود تا تجزیه و تحلیل سیستماتیك را ممكن سازد.
جانمایی ماشین آلات در کارگاه
یکی از مهمترین مراحل طراحی واحدهای کارگاهی یا واحدهای صنعتی جانمایی ماشین آلات و سازه های آنهاست. انجام چیدمان ماشین آلات مزایای بیشماری دارد که در زیر به برخی از این مزایا اشاره می شود:
دستیابی به بهینه ترین طرح ممکن
با توجه به اینکه همه مراحل ساخت به صورت مجازی انجام میشود و تغییر در آن کار هزینه بری نیست، آن قدر چیدمان ماشین آلات تغییر داده می شود تا بتوان به بهینه ترین طرح ممکن دستیافت و در نهایت نتیجه نهایی به صورت نقشه استخراج شده و اجرا می گردد. این در حالی است که اگر چنین اقدامی قبل از ساخت صورت نپذیرد، بعد از اجرا با توجه به این که چیدمان بهینه نیست، ممکن است سرمایه گذار را مجبور کند با صرف هزینه که بعضا گزاف نیز می باشد چیدمان را تغییر دهد.
مشاهده کارگاه نهایی قبل از ساخت
در صورتی که چیدمان تجهیزات به صورت سه بعدی انجام گیرد، سرمایه گذار قبل از اقدام به ساخت کارگاه ای که قرار است ساخته شود را به صورت تصاویر سه بعدی و گویا مشاهده می کند و اگر خودش و یا کارشناسان مورد اعتمادش نظری داشته باشند، می توانند در طراحی اعمال کنند و ساخت کارگاه کامل با نظرات و سلایقشان مطابقت خواهد داشت.
تخمین دقیق تر از هزینه های ساخت
سرمایه گذران با توجه به تجهیزاتی که تصمیم دارند خریداری کنند، تخمینی از قیمت تجهیزات می توانند بزنند. ولی تخمین هزینه های عمرانی، سازه ای و … با توجه به اینکه طرحی از چیدمان موجود نیست مشکل است. در صورت طراحی جانمایی سه بعدی تجهیزات در کامپیوتر، تخمین این هزینه ها به صورت دقیق تری انجام می گیرد و قبل از شروع به ساخت تخمین سرمایه گذاری با دقت بسیار بالایی انجام می پذیرد و بدین ترتیب از مشکلات کمبود بودجه در حین ساخت جلوگیری می شود.
کاهش هزینههای ساخت و جلوگیری از هدر رفتن سرمایه
با توجه به اینکه قبل از اقدام به ساخت، صفر تا صد مراحل ساخت به صورت مجازی انجام می گیرد، کلیه مشکلاتی که در حین فرآیند ساخت بوجود می آید مشاهده شده و برای رفع آن چاره اندیشیده میشود.
همچنین از دیگر مزایای آن میتوان موارد زیر را نام برد:
- کاهش سرمایه گذاری روی ماشین آلات.
- حداکثر استفاده از ماشین آلات در حجم تولید پایین یا متوسط.
- توقف ماشین باعث توقف تولید نمی گردد.
- تغییر در طرح محصول اثر کمی بر ماشین آلات دارد.
- انعطاف پذیری بالا به منظور تولید محصولات جدید
- انعطاف پذیری در برنامه ریزی تولید
- گسترش کارخانه ناثیر کمتری بر طرح استقرار دارد.
- مهارت کارگران به علت کار با انواع ماشین آلات افزایش می یابد.
در چیدمان کارگاهی (Job Shop) ماشین آلات لازم برای تولید محصولات در بخش های مجزا از هم قرار می گیرند. در این چیدمان، قطعه باید برای پردازش مسیرهای معینی را طی کند. در این سیستم حداکثر انعطافپذیری ممکن برای محصولات در نظر گرفته شده است و کارخانه قادر به پاسخ گویی سفارش های متنوعی می باشد. از اهداف سیستم تولید کارگاهی، تولید محصولات گوناگون با اندازه انباشته کوچک می باشد. از اهداف سیستم تولید کارگاهی، تولید محصولات گوناگون با اندازه انباشته کوچک می باشد. هر چند برای نیل به این هدف از ماشین های چند منظوره که قابلیت انجام چندین عملیات را دارند استفاده می شود ولی در بسیاری از مواقع سیستم تولید کارگاهی ناکارامد می باشد. به عنوان مثال 95% از زمان تولید صرف انتظار برای پردازش شده و 5% باقیمانده بین نصب قطعه روی ماشین و پردازش آن تقسیم میگردد. از نتایج چنین چیدمانی، موجودی قطعات نیم ساخته بین ایستگاه های کاری می باشد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.