توضیحات
عنوان: تولید برق از زباله
- مقدمه
- پتانسیل تولید برق از زباله های شهری
- اثرات زیست محیطی تولید برق از زباله های شهری
- قیمت جهانی برق تولیدی از زباله های شهری
- تکنولوژی های مورد استفاده برای تولید انرژی از زباله های شهری
- دفنگاه زباله
- زباله سوز
- گازسازی زباله
- پیرولیز زباله
- بیوگاز توسط هاضم بیهوازی
- نتیجه گیری
- منابع و مراجع
- مقدمه
سالانه میلیون ها تن زباله در سطح جهان تولید و امحاء می شود و کشورها ی مختلف هر یک به شیوه ای موضوع را مدیریت می کنند. در ایالات متحده آمریکا و آمریکای شمالی، سیاست اصلی بر بازیافت پسماندهای خشک ارزشمند، کمپوست، دفن و تولید انرژی از آن استوار است. در جامعه اروپا و ژاپن، سیاست اصلی بر بازیافت پسماندهای خشک ارزشمند، کمپوست، زباله سوز و تولید انرژی از آن استوار بوده و دفن پسماندهای قابل باز یافت (مواد و انرژ ی) ممنوع می باشد. در سایر کشورهای جهان حسب مورد، ترکیبات مختلفی از شیوه های مدیریت نظیر بازیافت، دفن و زباله سوزی استفاده می گردد. در حال حاضر اغلب کشورهای جهان برنامه های خود را در راستای سیاست 4R برگزیده و آن را بسط و توسعه می دهند. در شکل (1) مراتب مدیریت پسمانده ای شهری که مورد قبول اغلب کشورها و مدیران شهری بوده و با شدت و ضعف در شهرهای زیادی پیاده می شود، نشان داده شده است.
شکل شماره (1) – سلسله مراتب مدیریت پسماندهای جامد شهری
مدیران شهری با پیاده سازی و اجرای مراتب نشان داده شده در شکل (1) بدنبال بهبود سیستم مدیریتی، کاهش سریع حجم زباله (با کاهش تولید پسماند، استفاده مجدد، بازیافت مواد و انرژی)، کاهش هزینه های پردازش و دفع زباله، از بین بردن خطر آلودگی آب های سطحی، کاهش بو، کاهش میزان گازهای گلخانه ای، کاهش میزان آلاینده های هوا و خاک، از بین بردن زیستگاه جانوران موذی و کاهش نیاز به زمین برای دفن و…. با یک هزینه بهینه می باشند.
تولید انرژی از پسماندهای شهری بویژه پسماندهای جامد شهری در سطح جهان در حال توسعه می باشد. این امر بدلیل افزایش بازیافت انرژی، کاهش دفن، ایجاد درآمد برای مدیریت پسماند، تنوع بخشی به منابع تولید انرژی، افزایش امنیت عرضه انرژی و … می باشد. همچنین با توجه به این که تأسیسات مدیریت پسماندها خود از استفاده کنندگان انرژی هستند، تولید انرژی در محل باعث کاهش تلفات شبکه برق شده و به سیستم انرژی الکتریکی کمک شایانی می کند.
یکی از معضلات بزرگ زیست محیطی که دنیا با آن مواجه می باشد، تغییرات آب و هوایی و جوی بوده و در این میان کشورهای در حال توسعه از این جهت، با بیشترین آسیب ها و تهدیدها روبرو می باشند. زمین روز به روز در حال گرم تر شدن است که یکی از دلایل این پدیده، تغییرات جوی می باشد و جوامع و دولت ها برای مهار این مسأله و قبل از این که شرایط به نقطه بدون بازگشت برسد، نیاز به وضع قوانین مستقیم یا قوانین انعطاف پذیر دارند. یکی از عمده ترین منابع انتشار گازهای گلخانه ای و بویژه گاز متان، دفنگاه های زباله می باشند. براساس بررسی های صورت گرفته در آمریکا، 37 درصد گازهای گلخانه ای منتشره در این کشور ناشی از دفنگاه های زباله آن می باشد.
بررسی های اولیه صورت گرفته در دفتر زیست توده سازمان انرژی های نو ایران حاکی است که افزودن سیستم تولید انرژی به هر روش امحا و کاهش پسماندهای دفنی نظیر لندفیل، زباله سوز و بیوگاز، اثرات مثبت اقتصادی به مراتب بیشتری از اثرات مالی و هزینه های سرمایه گذاری اولیه و جاری سالانه ناشی از افزایش واحد تولید برق را در پی دارد.
- پتانسیل تولید برق از زباله های شهری
مطالعه پتانسیل تولید برق از زباله های شهری ایران در سال 1380 توسط وزارت نیرو صورت گرفته که نتایج خلاصه آن در جدول (1) ارائه شده است.
جدول شماره (1) – برآورد تولید برق از زباله های شهری در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت [1]
- اثرات زیست محیطی تولید برق از زباله های شهری
پسماندهای شهری بدلیل وجود انواع ترکیبات در آن، مقادیر زیادی از آلاینده ها و گازهای گلخانه ای را وارد اتمسفر می کنند. تولید برق از زباله های شهری بطور مستقیم باعث کاهش ترکیبات کربن دار در طبیعت و کاهش انباشت گازهای گلخانه ای در جو ناشی از عدم رهاسازی این منبع شده و نیز در کنار صرفه جوئی در مصرف سوخت های فسیلی، آلودگی بمراتب کمتری نیز ایجاد می کند. در جدول (2) این حقیقت برای نیروگاه های لندفیل ارائه شده است.
جدول شماره (2) – کاهش آلودگی ناشی از تولید برق از گاز لندفیل بجای نیروگاه های فسیلی (نیروگاه یک مگاواتی)
- قیمت جهانی برق تولیدی از زباله های شهری
برآورد هزینه های ساخت یک نیروگاه زیست توده فرآیندی پیچیده است زیرا هزینه های مربوطه با توجه به سوخت زیستی مورد استفاده در نیروگاه، هزینه خرید آن و همچنین تکنولوژی به کار رفته در نیروگاه و طراحی آن جهت تبدیل مواد اولیه به سوخت و بعلاوه مکان ساخت نیروگاه متغیر است. در مجموع قیمت جهانی برق تولیدی از این منبع از 2600 تا 10000 دلار برای هر کیلووات می باشد. برای تجزیه و تحلیل قیمت برق حاصل از منابع زیست توده باید به موارد ذیل توجه نمود.
تنوع مواد اولیه : که در شکل ها و با خواص مختلف می باشد و طیف بزرگی از مواد را شامل می گردد. این موضوع وقتی اهمیت می یابد که بدانیم برخی از فناوری ها مانند احتراق مستقیم می تواند از تمامی منابع به صورت غیر همگن استفاده کند؛ در حالی که در برخی از فناوری ها تنها از چند ماده و به صورت همگن می توان به عنوان مواد اولیه استفاده نمود که فرآیند جداسازی دراین حالت موجب افزایش هزینه تمام شده انرژی خواهد شد. در اینجا اگر هزینه های مربوط به حمل و نقل مواد اولیه خاص تا محل نیروگاه را نیز در نظر بگیریم، هزینه تمام شده مجددا افزایش خواهد یافت. همچنین میزان رطوبت مواد اولیه بر روی هزینه تمام شده برق تولیدی از آنها نیز تاثیر گذار می باشد. به طور کلی هزینه های مربوط به تهیه مواد اولیه و خام در حدود 40 تا 50 درصد هزینه تمام شده برق می باشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.